maanantai 22. elokuuta 2016

Juoksutavoitteita syksylle

J: Juoksu on taas tehnyt pienen tauon jälkeen paluun mun treeniohjelmaan. Ensimmäiset lenkit kolmen viikon tauon jälkeen olivat suorasta sanottuna täyttä tuskaa. Jalat eivät vaan nousseet.. Eilen juoksin ensimmäisen lenkin pitkiin aikoihin, jolloin ei ärsyttänyt koko ajan ja alkoi tuntua siltä, että jaksaa taas oikeasti juosta. Sitä päätin juhlistaa ilmoittautumalla Ruisriikkiin! Eli vajaa neljän viikon päästä pitäisi juosta ensimmäinen kympin kisa. Aika jännää, sillä kympillä pitäisi kuitenkin päästä huomattavasti kovempaa kuin puolimaratonilla tai pitkillä lenkillä.

 photo P8196869_zpseqgaiekz.jpg
 photo P8196837_zpsdlcfr7dk.jpg

Aloin heti miettiä itselleni aikatavoitetta ja tavoitteena olisi päästä kymppi alle 55 minuuttiin. Ei mikään mahdoton tehtävä todellakaan, mutta tämän hetkiselle kunnolle ihan hyvä tavoite. Tärkein tavoite on kuitenkin juosta mukava juoksu ja päästä taas fiilistelemään juoksutapahtumaa!

Syksyn toinen tavoite on lokakuun puolessa välissä juostava Helsinki Trail Run. Viime vuonna juostiin Riikan kanssa siellä 11 kilometrin lenkki ja tänä vuonna mua hieman houkuttaisi se puolikas.. Poluilla voisi hyvällä omallatunnolla juosta vähän rauhallisemmin kuin tiellä, eikä tarvitsisi edes tavoitella mitään kahden tunnin alitusta tai ennätyksiä. Mutta saa nyt nähdä kumpaan päädyn! Kumpikin reitti on varmasti tosi upea. Pääasia kuitenkin, että pääsen taas sinne juoksemaan ja viettämään mukavaa viikonloppua Helsingissä.

 photo P8196761_zpsxuwzwbyw.jpg
Huppari täältä ja legginsit täältä. Saatu yhteistyössä Defshopilta. 

Tänään kävin pitkästä aikaa juoksemassa ylämäkivetoja ja tuntui kyllä niin hyvältä. Voisin vain juosta! Nyt kuitenkin ruokaa ja unta, tehokasta viikkoa kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Kymppi on kyllä kiva kisa :) Itseä harmittaa, että en ole yhtään kympin kisaa päässyt tänä vuonna juoksemaan, ja vain yhden kovan kisatyyppisen kympin lenkin juossut. Neljässä viikossa ehtii tehdä vielä paljon, varmasti pääset alle tavoiteaikasi!

  VastaaPoista
 2. Pitää ottaa itseäkin niskasta kiinni ja aloittaa juokseminen kunnolla, tavoitteellisesti. Viikonloppuna aloitin jo 5,5km lenkit ja tänään piti mennä heti aamulla, mutta siirsin sen iltapäivään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, juokseminen on ihan parasta! Mäkin innostuin siitä vasta muutama vuosi sitten, vaikka olenkin aina urheilusta tykännyt.

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä, että olet taas saanut juoksun tuntumaan mukavalta! :) Mie en ole 22 vuoden aikana saanut sitä tuntumaan lainkaan mukavalta, joten nykyisin juoksen vain uima-altaassa, mutta se onkin ihan huippupuuhaa miulle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olin vasta 25 kun aloitin juoksemisen ;) Mut hei, pääasia on, että jokainen löytää oman lajinsa ja sulle se on sitten vesijuoksu!

   Poista