sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Vinkki Irlantiin: Howth

J: Irlannissa käydessämme halusimme ehdottomasti nähdä muutakin kuin vain Dublinin ja mietimme kauan, mikä olisi kiva päiväkohde lähellä Dublinia. Päädyimme lopulta Howthiin, joka sijaitsee 20 minuutin junamatkan päässä Dublinista. Howth on pieni satamakaupunki, josta lähtee useampi upea vaellusreitti. Reiteillä pääsee ihastelemaan korkeilta kallioilta avautuvaa merta, söpöä majakkaa ja perinteisempiä irlantilaisia maisemia. Reittejä on erimittaisia ja ne on kätevästi värikoodattu. Me päädyimme toiseksi pisimpään, eli 8 kilometrin reittiin. Tai siis kahdeksan kilometriä sen olisi pitänyt olla, me teimme "pienen" kierroksen ja kävelimme lopulta melkein 15 kilometrin reitin..

 photo howth1_zpsk0opdks1.jpg
 photo howth3_zpsrd0cbbo1.jpg
 photo howth4_zps4q7fgw2e.jpg
 photo howth2_zpsmfkyimky.jpg
 photo howth5_zpsidhndbpg.jpg
 photo howth6_zpsqmqpmfby.jpg

Matka alkoi sopivasti juna-asemalta. Lähtiessämme matkaan näimme meren päälle keräntyneet tummat pilvet ja olimme aivan varmoja, että saisimme kunnon vesikuuron niskaamme jossain vaiheessa. Lopulta vähän vettä satoikin, mutta lähinnä pientä tihkua. Loppumatkasta aurinkokin alkoi paistaa, joten meillä kävi kyllä hyvä tuuri sään kanssa.
Meidän valitsemamme reitti oli helppokulkuista. Ensimmäiset noin viisi kilometriä oli polkua ja sen jälkeen oli hetki ihan tietä. Loppupätkä (veikkaisin noin 4km) oli hieman haastavampaa, ensin pientä polkua ja sen jälkeen nousuja. Alkumatkan maisemat oli jotain niin upeeta! Toiselle puolelle avautui meri ja toisella oli lähinnä peltoa tai kalliota. Niin siistiä! Maisemat kruunasi pieni söpö majakka. Loppumatka kulki lähinnä metsäpolkuja ja golf-kentän laitaan. Ne maisemat eivät niin vakuuttaneet, vaikka ihan siistiä olikin. Täältä voi muuten kurkata lisää eri reittivaihtoehdoista.

 photo howth7_zpsql8z8fdz.jpg
 photo howth9_zpsyoutupg8.jpg
 photo howth15_zpscqenkoqi.jpg
 photo howth8_zpsdctqnzgr.jpg
 photo howth10_zpsapvothnq.jpg
 photo howth17_zpsoqtrfxlp.jpg
 photo P6156171_zpsugcekvzh.jpg
 photo howth13_zpszgg4qnju.jpg


Suosittelen tuollaista pientä iritottoa kaupunkilomalla. Kivaa vaihtelua tavalliselle lomalle! Parasta Howthissa oli se, että se sijaitsi niin lähellä Dublinia, junamatka oli halpa (6€ menopaluu) ja junia kulki useampi tunnissa. Sinne meneminen oli siis helppoa. Miinusta tulee siitä, että tuolla reitin varrella ei ollut yhtäkään vessaa! Tosi outoa, yleensä monilla vaellus- ja kävelyreiteillä on edes jonkinlaine ulkohuussi. Kannattaa siis hyödyntää juna-aseman vierestä löytyvää vessaa jo ennen lähtöä ;) Mukaan kannattaa varata myös tarpeeksi evästä, juotavaa sekä kamera! Ja kun kerran Irlannissa ollaan, sadevarusteet. Meillä oli molemmilla onneksi sekä kunnon Haglöfsin takit että sateenvarjot, joten pieni sade ei haitannut lainkaan.

 photo howth16_zpskiqxwj64.jpg
 photo P6156191_zpsfnpk4a6n.jpg
 photo howth14_zpsplju2qgp.jpg
 photo howth18_zpsw1eqmno4.jpg
 photo P6156197_zpswgiqonqr.jpg


Eikö olekin upean näköistä?

4 kommenttia:

 1. On kyllä upean näköistä ♥ Pitää Irlannissakin päästä käymään kyllä jossain vaiheessa elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin! Suosittelen Irlantia, maana varmaan ihan mahtava vaikka Dublin ei niin mua vakuuttanutkaan.. ;)

   Poista
 2. Mahtavan näköistä!

  VastaaPoista