torstai 21. heinäkuuta 2016

viikon 28 treenit: tasapainoilua urheilun ja kesämenojen välillä

  photo P7028903_zpstmpvirj0.jpg

R: Viime viikon treenit vedettiin ihan fiilispohjalta, kesämenot (kavereiden treffailu ja mökkeily) saivat mennä treenien edelle ja otettiin vähän rauhallisemmin. Edeltävä viikko oli sisältänyt treenejä ihan riittävästi, joten tällainen "kevyempi" viikko tuli tarpeeseen.

ma: Sali 60 min yläkroppaa
ti: Lenkki 5,4km/32min
ke:-
to: Lenkki 5,1km/30min + pitkät venyttelyt kotona
pe: -
la: Sali 70min jalkoja
su: -

Sunnuntaille oli suunniteltu pitkä lenkki, mutta mökkeily vei voiton! Meidän oli alunperin tarkoitus  käydä vaan moikkaamassa mammaa ja pappaa heidän mökillä Sauvossa, mutta lopulta oltiin siellä monta tuntia ja jatkettiin sieltä vielä paikallisen "nähtävyyden" (näköalatornin) kautta matkaa meidän mökille Kemiöön. Muutaman tunnin kyläily venyi koko päivän reissuksi, mutta kyllä tuollaisesta sukulaisten treffailusta sai ihan yhtä paljon energiaa ja hyvää mieltä kun pitkästä lenkistäkin.

Aloinkin miettiä, etten ikinä voisi (enää) treenata niin tavoitteellisesti, että pitäisi kieltäytyä tuollaisista extempore-reissuista urheilun vuoksi. Toki nuorempana joukkuelajia harrastaessa meni urheilu usein edelle, mutta nykyään tilanne on eri kun urheilee lähinnä omaksi iloksi. Toki haluan treenata mahdollisimman paljon ja usein suunnittelenkin aikatauluja niin, että ehtii myös treenaamaan, mutta siinä vaiheessa kun urheilu menee sosiaalisen elämän edelle, on ehkä syytä katsoa peiliin. Siinä vaiheessa kivasta harjoittelusta on saattanut tulla pakkomielle ja hyvän mielen lenkeistä tuleekin lähinnä suorittamista. Itsekin olen joskus huomannut miettiväni, etten voi sopia esimerkiksi yhdelle viikolle liikaa menoja, jotta ehtii treenaamaankin. Yleensä silloin olen läpäyttänyt itseäni poskelle, palannut todellisuuteen ja todennut, että treenejä ehtii tehdä aina, mutta koskaan ei tiedä milloin seuraavaksi on mahdollisuus nähdä hyvä ystävä tai tehdä jotain muuta spessua. Eli urheilu ja treenaaminen on kivaa ja niille kannattaakin yrittää löytää aikaa, mutta siinä vaiheessa kun treenaaminen alkaa vaikuttaa kaikkeen vapaa-aikaan ja sosiaaliseen elämään, kannattaa oikeasti miettiä, olisiko aika vähän hidastaa tahtia!

4 kommenttia:

  1. Oli kiva nähdä teitä kaikkia Kemiössä. Toivottavasti nähdään teidät joskus myös meillä Mansessa:) t.pikkuserkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi kiva nähdä teitäkin pitkästä aikaa! Ehkä seuraavaksi siellä sitten :)

      Poista