maanantai 4. heinäkuuta 2016

Paikoista parhain

J: Jos mun pitäisi valita yksi suosikkipaikka maapallolta, olisi se varmasti meidän mökki Kemiössä. Mökki on pieni, varmaan alle 45 neliötä. Siinä on yksi huone ja iso tupakeittö/olohuone. Puusaunassa saa maailman parhaat löylyt ja saunan ikkunasta on näköala merelle. Sisävessaa ei ole, vain ulkohuussi. Joka ilta aurinko laskee toiselle puolelle merta ja rannasta saa aivan upeita auringonlaskukuvia. Meidän pappa on rakentanut sen lähes itse -90 luvun lopulla ja siitä saakka ollaan vietetty siellä enemmän tai vähemmän aikaa joka kesä. Nyt vanhempana enemmän, joskus teini-iässä vähän vähemmän..

 photo P7026698_zps8ez8htgu.jpg
 photo P7026705_zps8brqnltb.jpg

En tiedä ollaanko blogin puolella mainittu, että nyt meidän vanhemmat rakentavat samalle tontille uutta mökkiä. Keväällä kävimme siellä puuhommissa useaan otteeseen ja tässä rakennusvaiheessa meidän tehtäviin kuuluu lähinnä ammattilaisten tekemän työn ihastelu. Loppukesästä päästään varmaan maalaushommiin! Tavoitteena on, että joskus syksyllä se olisi sitten valmis. Tai valmis ja valmis, eihän mökki ole koskaan valmis - siellä on aina jotain puuhaa!

Uusi mökki tulee olemaan hieman modernimpi, sieltä löytyy esimerkiksi sisävessa, pari makuuhuonetta, parvi ja iso olohuone. Ei kuitenkaan mitään liian hienoa ja uutta, vaan mökillä tulee olla sellainen mökkifiilis.

 photo P7026675_zps3lvhduvn.jpg
 photo P7026690_zpsnjtaz6lx.jpg

Mä olen niin innoissani tästä mökistä! Nykyinen on tosiaan jäänyt ehkä vähän pieneksi viime vuosien aikana. En voi uskoa, että ensi kesänä mökillä ei tarvitse nukkua enää kuumassa saunaneteisessä. Tai eihän siinäkään mitään vikaa ole ollut. Pääasia on kuitenkin se, että on mökki, jossa viettää aikaa. Koen olevani todella onnellinen, kun olen saanut syntyä tällaiseen mökkihulluun perheeseen! ;) Kaikille se ei ole itsestäänselvyys..

Kuvat ovat viime viikonlopulta. Käytiin perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Riikan kanssa mökillä juhlistamassa äitin synttäreitä. Tälläkin kertaa myös saunottiin, uitiin meressä, grillailtiin, kävimme lenkillä ja tietenkin kuvailtiin auringonlaskua. Ihan huippu viikonloppu! 

Onko siellä ruutujen toisella puolella mökkikansaa?

7 kommenttia:

 1. Mökki-ihminen täällä hei! Ja mökit ei todellakaan saa olla liian isoja tai hienoja, pienoinen tiivis tunnelma kuuluu aina asiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot niin oikeassa :D Ja ihanaa, että muutkin tykkää mökkeillä ;)

   Poista
 2. Täälläkin yksi todellinen mökki-ihminen. Aina sitä vaan ikään kuin uudestisyntyy muutaman päivän mökkeilyn myötä. :) Perhemökkimme on ollut olemassa teiniajoistani alkaen, mutta sen arvo sydämessäni vain korostuu iän myötä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Niin sama, ei sitä mökkiä silloin nuorena osannut arvostaa.

   Poista
 3. Mökkeily on niin parasta! Olen sydämeltäni karavaanari, mutta parisuhteen myötä olen päässyt tutustumaan mökkielämään ja nyt sydän sykkii sillekin; ulkovessalle, auringonlaskuille, Mölkky-peleille, kortinpeluulle, ulkona grillaamiselle, uistelulle.. ihan parasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, mun haaveena olis lähteä asuntoautolla kiertää Eurooppaa tai edes Suomea! Sekin on varmasti ollut ihan mahtava tapa viettää lomia. Onneksi oot päässyt nyt vanhempana myös mökkeilemään :)

   Poista
 4. Mökkeily on niin parasta! Olen sydämeltäni karavaanari, mutta parisuhteen myötä olen päässyt tutustumaan mökkielämään ja nyt sydän sykkii sillekin; ulkovessalle, auringonlaskuille, Mölkky-peleille, kortinpeluulle, ulkona grillaamiselle, uistelulle.. ihan parasta! <3

  VastaaPoista