keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Kun mikään ei mene suunnitelmien mukaan

J: Tiedättekö sen tunteen, kun viimeisenä lomailtana toivotte niin kovin, että loma saisi jatkua vielä pari viikkoa? Mä tiedän. Entä tiedättekö sen tunteen, kun menette töihin ja teille ilmoitetaan, että saattekin lomailla vielä kolme viikkoa? Palkatta. Mä tiedän senkin. Voin kertoa, ettei se tunne todellakaan ole niin kiva mitä voisi luulla. Eihän se ole lomailua, se on työttömänä olemista.

 photo P6107576_zpslrapfbww.jpg photo P6107575_zpsscuoajf7.jpg

Olen tehnyt päätöksen, ettei työjuttuja blogiin ja jätänkin tämän asian tähän. Ajattelin kuitenkin että teidän on ihan hyvä tietää. Kuitenkin joku jossain vaiheessa ihmettelisi, miksi olen innoissani puhunut uuden työn aloittamisesta ja nyt en olekaan töissä. Kerron nyt vielä myös se, että ärsyttää tällä hetkellä ihan suunnattomasti. Eikä muuten helpota yhtään se, että onnistuin saamaan jonkun kesäflunssan. Aina ei mene kaikki suunnitelmien mukaan, ei todellakaan..

Negatiivisten asioiden vatvominen ei kuitenkaan auta yhtään, joten nyt yritän kääntää asiasta esiin positiiviset puolet. Esimerkiksi sen, että mulla on ensi viikolla aikaa maalailla ja tehdä pientä remppaa uudessa asunnossa. Niin ja viikonlopuksi on tiedossa kaikkea kivaa ohjelmaa, kuten Outfox-festival. Lisäksi voin käyttää tämän ylimääräisen ajan hyödyksi ja postailla, käydä aamulenkillä tai vaikka pakastaa vihdoin niitä marjoja. Ja onhan se kivempi muuttaa, kun ei tarvitse kiireessä pakata kamoja ja matkustaa koko ajan kahden kaupungin väliä. (mutta olisin mä silti ennemmin töissä ja saisin palkkaa)

 photo P6107569-001_zpsezuu7nkn.jpg

Ja mitä nyt opimme? Kaikista asioista löytyy myös positiiviset puolet. Vaikka ei aina siltä tunnu..

7 kommenttia:

 1. Miusta on hienoa, että löydät asioista positiiviset puolet :) Minua ärsyttää; kun ihmiset valittavat ties mistä ja asiat on kuitenkin lopulta ihan hyvin!

  VastaaPoista
 2. Menetkö kuitenkin koulumaailmaan takaisin? Mietin, että miksi meillä alkaa vasta 8.6 (tai 10.6 koulu ja peruskoulut täällä ilmeisesti vielä myöhemmin? Ja onhan tuo harmi. Mutta nauti, töitä ehtii tehdä ja jos mä voisin ottaa vielä muutaman viikon palkatonta, niin ehkä ottaisin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meen päiväkotiin esiopettajaksi. Esikoulu alkaa 15.8. ja ennen sitä mun piti olla tavallisessa ryhmässä.

   Poista
  2. Aa niin olikin! Nyt muistan, että luin siitö täältä. Onpa harmi juttu :(

   Poista
 3. Pystytkö muuten hakemaan jotain tukea lomauttamiseen, mietin täällä vain miten tällaisessa tilanteessa tuomittaisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansiopäivärahaa saan onneksi niiltä päiviltä, kun en oo töissä!

   Poista