tiistai 19. heinäkuuta 2016

Kun lomaherkkutelu venähti

J: Olen saanut nauttia tänä vuonna yhteensä seitsemän viikon kesälomasta! Kuusi niistä on jo takana, vajaa viikko vielä edessä. Vaikka arkikin on ihan jees, on lomalla kuitenkin ollut ihan huippua. Saa mennä ja tulla vapaammin, valvoa jos huvittaa, nukkua pidempään ja esimerkiksi syödä vähän vapaammin. Mun täytyy myöntää, että tuosta viimeisestä on tullut nyt viime viikkojen aikana mun ongelma.. Esimerkiksi ruokapäiväkirjaa kirjoittaessa ruokailut olivat vielä jossain kuosissa, mutta sen jälkeen on vähän karannut käsistä. Hups.

 photo P7066663_zpsvn0dcjqq.jpg

Lomallakin olen pyrkinyt syömään noin neljästi päivässä (aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala), mutta usein varsinkin lounaan ja päivällisen väliin on mahtunut epäterveellisiä herkkuja. Lähinnä suklaata tai jäätelöä. Iltaisin on taas tullut enemmän herkuteltua karkeilla ja sipseillä. Lisäksi olen syönyt ihan liikaa ulkona ja sen myötä annoskoot ovat olleet suuria. Kesällä on tullut myös juotua enemmän kahvia ja napattua usein kahvin kanssa myös pulla, mustikkapiirakkaa tai keksiä. Eihän sellaisista voi kieltäytyä kyläillessä! Myös valkkaria ja omppusiideriä on tullut juotua enemmän kuin talvella, tosin aika hillitysti kuitenkin. 

 photo P7066667_zpsimmvnjga.jpg

Nyt joku voisi ajatella, että mitä väliä - loma on kuitenkin vain kerran vuodessa. Eikä se niin tarkkaa olekaan, jos loma on vaikka pari kolme viikkoa. Nopeasti laskettuna mun tämän vuoden loma on noin seitsemäsosa vuodesta, joten sen aikana kilojakin ehtii kertyä. Lisäksi olen kauhukseni huomannut, että epäterveellinen ruokavalio on saanut mun ihon ihan kamalaan kuntoon. Huono ruoka näkyy myös jatkuvana turvotuksena ja väsymyksenä. Ei ihme jos iltapäivällä alkaa väsyttää, jos on lounaan jälkeen syönyt useamman palan suklaata tai ison jäätelön! Tai jos vähän turvottaa pullan ja keksien jälkeen, kun maha ei ole normaalisti sellaiseen niin tottunut.. 

 photo P7066682_zpsjqor2brm.jpg

Koska mun sisällä asuu kuitenkin ylikaiken ruokaa rakastava henkilö, olen koittanut vaan liikkua paljon, mutta silti herkuttelun jäljet alkaa jo huomata. Jos ei muuten, niin itse huomaan ainakin.  Siksi aion palata heti ensi viikolla normaaliin rytmiin ja tavoitteena olisi pitää viikossa maksimissaan se yksi herkkupäivä. Ja pysyä siinä. Voin sitten joskus kirjoitella, onko se onnistunut.. Nyt Prahassa aion todellakin nauttia halvasta ruuasta (sekä viinistä!) Eihän tämä yksi viikko enää vaikuta mihinkään..

Onko muiden herkuttelu karannut lomalla käsistä?

4 kommenttia:

 1. Jäätelöä on tullut syötyä! Olen antanut itselleni luvan lipsua tässä asiassa. Talvella sitä ei kuitenkaan tule syötyä juurikaan. Ja täällä kans sama tuon kahvin kans eli kahvileipää tulee popsittua. Mikä siinä onkin, että lomalla tulee yhtenään mieli keittää kahvit. Jo kahvihetki ajatuksena tuo mieleen rentoutumisen ja ajan pysähtymisen. Huippua loppulomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jäätelö on niin kesäjuttu! Ja toi kahvijuttu on niin totta ;D

   Poista
 2. Sulla on kyllä ollut niin ihanan pitkä loma! :) Oon kyl samaa mieltä rennosta lomaysyömisestä, mut kieltämättä kuulostaa ihan järkevältä laittaa vähän rajoja, jos lomalla on tosiaan toodella pitkään!

  Mun kesä on ollu niin kiireinen, että oikeastaan en oo ehtinyt herkuttelemaan normaalia enempää. Saa nähdä, miten nyt käy, kun jalavamman takia oon aika jumissa, enkä voi oikein tehdä tulevan kodinkaan eteen mitään. :F On aikaa tylsistyä ja istua siskon jäätelökioskin luona. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli, mutta nyt se sitten päättyy :D

   Toivottavasti sun jalka paranee nopeasti ja pääset taas liikkumaan :) Yritä silti nauttia lomasta!

   Poista