tiistai 5. heinäkuuta 2016

hapottava mäkitreeni

 photo P7028961_zpss2z3noim.jpg
 photo P7028951_zpsfnmgzlxl.jpg

R: Vaikka mä itse tykkään treenata kesälläkin (ainakin useimmiten), tiedän että monelle kesällä (ja lomalla) treenaaminen on hankalampaa. Kesällä treenaamiselle ei välttämättä löydy tarpeeksi aikaa, kun olisi niin paljon muutakin tekemistä. Lyhytkin treeni voi olla tehokas, varsinkin jos siihen liittyy ylämäki ja spurtit! Ajattelin jakaa teille hyvän ja tehokkaan mäkitreenin, jota ollaan Jennan kanssa silloin tällöin tehty. Tähän treeniin menee aikaa noin puoli tuntia, joten sen ehtii hyvin tekemään, vaikka aikataulu olisi vähän kiireisempikin. Tätä treeniä varten tarvitset melko pitkän mäen. Mäki voi olla jyrkkä tai vähän loivempi, ihan millainen sattuu löytymään! Turkulaisille suosittelen Kakolan mäkeä..

Treeni alkaa kevyellä lämmittelyllä, alkuun kannattaa hölkätä kevyesti ainakin 10 min. Sen jälkeen tarkoituksena on juosta mäkivetoja kovaa.

1.kierros 60 sekuntia juoksua ylämäkeen täysillä ja hölkkää alas
2.kierros 50 sekuntia juoksua ylämäkeen täysillä ja hölkkää alas
3.kierros 40 sekuntia juoksua ylämäkeen täysillä ja hölkkää alas
....
6.kierros 10 sekuntia juoksua ylämäkeen täysillä ja hölkkää alas 

Eli aika lyhenee 10 sekuntia jokaisella kierroksella. Kierrosten välissä voi pitää pienen hengähdystauon, mutta korkeintaan 15-30 sekuntia. Tarkoituksena on siis jatkaa matkaa melko pian sen jälkeen, kun on hölkkäillyt takaisin lähtöpaikalle. Treenistä saa paljon irti, jos oikeasti vetää täysillä. Löysäimellä spurtit huijaa lähinnä itseään. Sykkeiden on tarkoituskin nousta spurttien aikana!

Loppuun vielä kevyttä juoksua noin 10 minuuttia ja halutessasi kevyet venyttelyt. Itse olen yhdistänyt tämän treenin joogaan, toimii!

2 kommenttia: