lauantai 18. kesäkuuta 2016

Turku-Savonlinna-Joensuu-Koli-Kuopio-Kerimäki

 photo reitti3_zpspgcykimw.jpg
 photo reitti2_zpsz6nd7lzh.jpg
 photo reitti_zpschwr0phy.jpg

J: Ei tässä kauan ehtinyt kotona olla, sillä huomenna aamulla hyppäämme autoon ja lähdemme pienelle road tripille Itä-Suomen suuntaan. Mä ja Teemu ollaan kummatkin tasan kerran käyty Joensuussa, mä pelaamassa korista ja Teemu työhommissa. Siinä on meidän tiedot Itä-Suomesta. :D Riikka ja Janne ovat siellä onneksi olleet useastikin, koska Janne on sieltä kotoisin ja he ovat usein mökkeilleet siellä. Tällä kertaa aiotaan tutustua Itä-Suomeen kuitenkin vähän tarkemmin ja tarvitaankin teidän vinkkejä, missä kannattaa käydä! Meidän reitti kulkee täältä Turusta todennäköisesti Lahden ja Mikkelin kautta Savonlinnaan ja Kerimäelle, jossa ollaan ensimmäinen yö. Kerimäeltä jatketaan Joensuun kautta Kolille, jossa ollaan myös yötä. Sieltä ajellaan taas Kuopion ja Varkauden kautta takaisin Kerimäelle muutamaksi yöksi. Takaisin me tulemme Teemun kanssa varman joko samaa reittiä tai Porvoon kautta kiertäen. 

Nyt tarvitaan teidän apua! Antakaa vinkkejä ihan mistä vaan, mitä voisi reitin varrella tehdä! Hyviä kahviloita tai pysähdyspaikkoja? Kivoja maisemia? Ulkotreenipaikkoja? Kivoja kirppiksiä tai kauppoja? Ihan mitä vaan. Ollaan avoita kaikille ehdotuksille ja reittimuutoksille! Antakaa tulla.. Meidän reissua voi muuten taas seurailla instassa @jenniemin ja @riikka_ni ja snapissa jenna.nieminen ja riikka.nieminen.

Nyt vinkkejä jakoon!

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin kivalta reissulta! :) Joensuulaisena voisin kertoa montakin ihanaa paikkaa, mutta täytyy varmaan osata valita ne "oikeat" :D Kolilla ehdottomasti kannattaa käydä patikoimassa pidemmälläkin kuin vain näköalapaikalla ja Spa on ihana hemmotteluhetki niin naisille kuin miehillekin :) Joensuussa kannattaa piipahtaa esimerkiksi jokilaivaristeilyllä (noin kaksi tuntia) tai treetop-seikkailupuistossa Mehtimäellä keskustan tuntumassa :) Jos haluaa jotain extremeä, suplautailu on täällä suosittua ja sitä voi harrastaa esimerkiksi Jokiaseman lähellä :) ja rannan tuntumassa on ihana lenkkeillä, kun joki on niin kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkeistä :) Joensuun visiitti jäi tosiaan vähän suunniteltua lyhyemmäksi, mutta Koli oli IHANA! Sinne haluan vielä joskus takaisin ja kenties silloin ehtisi spahankin!

   Poista
 2. Tervetuloa itäiseen Suomeen! :) Kysytyistä asioista voin suositella Joensuussa Marjalan saaren ulkotreenipaikkaa (Aurinkokadun varteen koulun kohdille vaikka auto parkkiin, kävelysillan yli kipittely ja perillä ollaan. Treenin jälkeen voi kokeilla metsästää saaren geokätkön, ei käsittääkseni ole kovin kaukana jumppapaikalta :) ) ja Mammuttikirppistä -> isoin kirppari missä itse olen koskaan käynyt (Raatekankaalla, Tokmannin vieressä ja aikalailla matkan varrella Kolille mentäessä). Utran saaret on kiva paikka käydä kävelyllä. Kuntokeitaalla on pitkä ja hyväkuntoinen minigolfrata, jos parisuhde kestää pienen kisailun :D Jos sisävesiristeily kiinnostaa, niin noista paikoista lähtisin siihen Savonlinnassa. Olavinlinna on kaunis katsella ulkoapäin (niin laivasta kuin Riihisaaresta) ja sisäkierroskin on mielenkiintoinen. Kerimäellä kun on noinkin paljon aikaa käytettävissä, niin jos säät sallii ja tykkää rannalla loikoilusta, niin suunnistaisin kirkkorantaan. Iso hiekkaranta (jos ei nykyään ole kasvanut jo kaislaa täyteen) ja loivasti syvenevä, kirkas vesi mihin pulahtaa. Vaihtoehoisesti piknik rannan nurmialueella puiden katveessa. Kirkko on ilmeisesti turisteille must, natiivia ihmetyttää moinen hype :D Onhan se tietysti iso..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Olavinlinna oli kyllä siisti ja oli pakko se Kerimäen kirkkokin käydä katsastamassa :D Olihan se aika upea :)

   Poista
 3. Jos sattuu Varkauden kohdalla olemaan nälkä niin suosittelen tätä konttiravintolaa: http://morton.fi/
  Oon käynyt kahtena kesänä ja on hyvää. Näköjään Kuopiosta löytyy myös.
  -Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin jo tiedätkin, löydettiin se jo oli niiin hyvää! :D

   Poista
 4. Pysähtykää matkalla Mikkelissä Kenkäverossa! Aivan mahtava paikka: kiva kahvila/ravintola, käsitöitä, taidetta ja pientä tilpehööriä myynnissä, kauniit maisemat ja bonuksena vielä pihalla supersöpö kanala. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitää paluumatkalla pysähtyä :)

   Poista