perjantai 10. kesäkuuta 2016

Tavoitteeni ja viimeiset fiilikset ennen puolimaratonia

J: Puolikkaaseen on enää muutama päivä ja tällä hetkellä fiilikset ovat aika ristiriitaiset. Viime viikkojen juoksut ovat menneet hyvin, tai siis paremminkin kuin hyvin. Viimeinen pitkä lenkki meni kuin lentäen ja viime sunnuntaina kymppi meni ennätysnopeasti. Ollaan myös juostu useampia nopeampia lenkkejä ja tuntuu, että oikea vauhti on vihdoin löytynyt. Koko kevätkin on mennyt ihan kivasti, ollaan juostu aika paljon fiiliksen mukaan ja väittäisinkin, että kilometrejä on kertynyt enemmän kuin vaikka vuosi sitten tähän aikaan. Mutta. Kuitenkin aina ennen lenkkiä on jotenkin epävarma olo ja vielä lenkilläkin tulee sellainen fiilis, etten vaan jaksa. Ajatus siitä, että pitäisi juosta 21 kilometriä kovaa, on jotenkin absurdi..

 photo jenna1_zpsysd6q15x.jpg
 photo jenna3_zpsmrtgmij1.jpg

Tavoitteena olisikin lähteä tavoittelemaan kahden tunnin alitusta, mutta en mä kovin pettynyt ole jos se ei toteudu. Jos saisin juosta vaikka lauantaina Turussa puolikkaan, olisi tavoitteena ehdottomasti uusi ennätys. Tuolla St Albansissa on kuitenkin aina omat haasteensa, esimerkiksi mäkinen reitti ja kapeat kujat, joissa on tosi hankala saada pidettyä vauhtia yllä ja ohitella hitaampia. Viime vuonna meillä meni ekaan kilometriin varmaan 7-8 minuttia, mikä on siis reilusti enemmän mitä saisi. Tuolla ei ole mitään lähtövuoroja, vaan kaikki lähtevät samaan aikaan. Ei siis ihme, että tuhannen juoksijan kisassa pääsee vähän ruuhkaa syntymään. Toinen mikä pitää ottaa huomioon on se, että myös loppukiri voi olla todella haastava, sillä myös ennnen maalisuoraa on sama kapea puistotie.

 photo jenna2_zpsot44jgbc.jpg
 photo jenna4.jpg

Kokonaisuudessaan fiilis on kuitenkin aika luottavainen ja ennen kaikkea olen onnellinen, että pääsen taas Englantiin ja St Albansiin. Meni juoksi miten meni, 21 kilometriä on kuitenkin saavutus ja fiilis maaliin päästyä on varmasti aivan mahtava. Meidän lähtö on sunnuntaina klo 10 englannin aikaan, eli kahdeltatoista Suomen aikaa. Pitäkää peukkuja ;)

4 kommenttia:

 1. Pidetään peukkuja ja todellakin, puolikkaan juokseminen on aina saavutus! :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä juoksuun! Ite juoksin viime vuonna puolimaratonin aikaan 2h 5min, ja se jäi vähän harmittamaan kun tuntui, että olisi päässyt alle 2h aikaan, jos ei olisi ollut ihan järkyttävä helle just sinä päivänä. Mutta tänä vuonna tavoitteena kanssa itellä 2h alitus! Varmasti kivaa juosta puolimaraton vähän erilaisissa maisemissa :)

  Elämää tangolla ja sen ympärillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on kyllä upeat maisemat juosta.

   Poista