maanantai 27. kesäkuuta 2016

Pitääkö lomallakin treenata?

J: Joko on juhannuksesta selvitty? Musta tuntui ainakin tänään niin maanantailta, vaikka lomalla olenkin! Loma muualla on kuitenkin ihan erilaista kuin loma kotona, joten osittain mäkin siis palasin tänään arkeen. Arkeen palaaminen tarkoittaa myös säännöllisempää treenirytmiä. Lomallakin on kiva treenailla, mutta usein silloin menen vielä enemmän fiiliksen mukaan.. Olen useammankin kerran viime vuosien aikana joutunut vastaamaan kysymykseen, että miksi lomallakin pitää treenata? Mielestäni ei pidäkään, vaan saa! Lomalla treenailu voi olla vaikka vähän erilaista kuin arkena, tässä vähän mun vinkkejä miten lomallakin voi liikkua..

 photo P6228488_zpsxadw3msx.jpg
 photo P6228525_zpsvhmevl7b.jpg
 photo P6228475_zpsnxjlzg03.jpg

Lenkkeile. Lenkille voi lähteä missä ja milloin tahansa ja juoksuvaatteet kulkevat kätevästi mukana paikasta toiseen. Nopea lenkki aamulla piristää mukavasti ja saa aivot taas toimimaan! Lenkin jälkeen voi pulahtaa vaikka mereen tai järveen jos siihen on mahdollisuus.

Pelaa pihapelejä. Treenaamisen ei tarvitse aina olla niin totista, vaan välillä voi olla kiva ihan vaikka pelailla katukorista, sulkapalloa tai rantalentistä. Kerätkää sopiva porukka kasaan ja menkää pelailemaan, varmasti saa hien pintaan.

Tee kehonpainoharjoituksia. Hyväksi havaittuja ja helppoja liikkeitä ovat esimerkiksi punnerrukset, yleisliikkeet, askelkyykkyhypyt ja lankutukset. Jos jaksaa kantaa kevyitä välineitä mukana, täältä löytyy hyvä kuminauhatreeni.

Ui järvessä, meressä, maauimalassa.. Mä en ole itse mikään uinnin ystävä, mutta vielä joskus haluaisin nauttia siitäkin. Uinti on hyvää treeniä koko keholle ja se sopii kaikille.

Yhdistä liikkuminen lomaan. Liikunta voi olla osa reissua, esimerkiksi monet kansallispuistot ovat lähellä suuria kaupunkeja, joten kaupunkilomaan voi yhdistää pienen vaelluksen. Tai mikset jättäisi autoa kotiin ja lähde Ahvenanmaalle pyörällä? Se on mun iso haave, ehkä vaikka ensi kesänä..

 photo P6228497_zpsr7nlbav3.jpg
 photo P6228477_zpsd2x7xscl.jpg

Ja hei, lomaa on kuitenkin niin vähän vuodessa, että ei silloin ole pakko treenata jos siltä tuntuu. Jokainen tekee niin kuin itse näkee parhaaksi! Mä tykkään treenata myös lomalla, tosin en jaksaisi esimerkiksi ulkomaanreissuilla käydä salilla, vaan silloin lenkkeilen. Kuumina päivinä ei taas jaksa tehdä pitkiä lenkkejä, silloin tehdään jotain muuta! Pääasia, että fiilis pysyy hyvänä eikä treenaaminen tunnu pakolta. Mä saan ainakin liikunnasta niin hyvän mielen, etten voisi olla koko lomaa liikkumatta! On myös ihan ok pitää vähän taukoa liikunnastakin, jos tietää motivaation niin olevan parempi taas loman jälkeen.

Meillä oli Riikan kanssa tänään vuorossa kevyt lenkki ja sen jälkeen kunnon venyttelyt. Tein perjantaina piitkästä aikaa jalkatreenin (koska tuntui siltä) ja se todellakin meni perille. Vielä tänäänkin tuntui jaloissa, joten kunnon venyttelyt tulivat tarpeeseen.

Miten te treenaatte kesällä?

6 kommenttia:

 1. Ehdottomasti käyn kesäsin lenkeillä :) jos ilma on kauhean kuuma niin suuntaan pururadalle aurinkoa pakoon. Tilasin juuri kunnon sadevaatteet, että pystyn lenkkeilemään mahdollisemman pitkään syksyllä. ( jos kauheesti sataa) Tänään oli upea ilma käydä lenkillä vaikka satoikin hieman. Hyötyliikuntaa myös yritän kesäisin suosia. Pienen miehen kanssa on ihanaa kävellä teijon maisemissa. Miko on oppinut pyöräilemään joten pääsen hänenkin kanssaan pidemmille lenkeille. Olen kyllä niin kateellinen kun teillä on toisenne, vaikka nautinkin yksinäänkin liikunnasta. Mika oli viime vuonna kerran mukana ihan perus reippaalla kävely lenkillä ja matka kesti hänen takia 15mim kauemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian mekin asutaan Riikan kanssa eri kaupungeissa, joten yhdessä lenkkeily loppuu, tai ainakin vähenee. Vähän kiva, että otat Mikoa mukaan lenkille :) Lapsille tekee hyvää nähdä kun vanhemmat urheilee, sit he tottuvat siihen itsekin :) Ties vaikka tulis muutaman vuoden kanssa sun kanssa juoksemaan!

   Poista
 2. Musta on ihanaa juurikin juosta kesällä mahdollisimman paljon :) sen lisäksi mä tankotanssin tavalliseen tapaan. Itekin tykkään kyllä urheilla lomalla, mutta jos teen jonkun viikon ulkomaanreissu, niin silloin en yleensä tee erikseen mitään treeniä - kaikki päivät kun kuluu muutenkin kävelemiseen kaupunkia ja nähtävyyksiä kierrellessä.

  Elämää tangolla ja sen ympärillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ulkomailla tulee aina käveltyä ihan hulluna :D Vitsi muuten mä haluaisin kokeilla tankotanssia joskus!

   Poista
 3. hyvä, että nostit esiin myös pihapelit! :) Vaikka niissä ei hiki lennäkään, on ne hyviä vaihtoehtoja silloin, kun on liian kuuma, lenkkivaatteet ovat kotona tai ei vain huvita ruveta rehkimään liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Mölkky on ehkä parasta, mutta kaikki perinteiset leikit (esim pikipata:D) tulevat hyvänä kakkosena :)

   Poista