keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Piknikillä Lontoossa

J: Meidän blogiin tullaan säännöllisesti jollain Lontoo-aiheisilla hakusanoilla, joten päätin kirjoitella nyt vähän aiheeseen liittyvää. Mun Lontoon kestosuosikiksi nousee ehdottomasti kaikki puistot. Rakastan lomilla sitä, kun voi hakea kaupasta evästä, etsiä sopivan puiston ja mennä sinne istuskelemaan. Varsinkin Lontoossa (ja Briteissä muutenkin) tämä on tehty todella helpoksi, sillä puistoja löytyy kaupunkien keskustoista ja kaupoissa on tosi hyvin take away -ruokia ja naposteltavia saatavilla. Listasinkin nyt muutaman hyväksi havaitun puiston Lontoosta.

Hyde Park. Veikkaisin, että Lontoon puistoista tunnetuin ja suurin. Se sijaitsee lähimpänä Oxford Streetiä, ihan sen läntisessä päässä. Hyde Parkissa sijaitsee esimerkiksi Serpentine-järvi, jossa voi vaikka veneillä! Toinen Hyde Parkin tunnettu nähtävyys on Speaker's Corner, johon kuka tahansa voi mennä pitämään puheen. Jos puheet tai veneily ei kiinnosta, voi vaikka tehdä puistossa pienen kävelyn ja sen jälkeen istahtaa piknikille. Tilaa ainakin löytyy. Hyde Parkiin pääsee useammalla metrolinjalla. Pois kannattaa jäädä esimerkiksi Marble Archissa tai Hyde Park Cornerissa.

 photo hyde3_zpslrjdr4zf.jpg
 photo hyde1_zpsih05d2sg.jpg
 photo P6095663_zpsmtzwm3ay.jpg
 photo hyde2_zps85r0iold.jpg

St James Park on vähän pienempi, mutta sekin sijaitsee tosi hyvällä paikalla, lähellä on mm. Buckinghamin palatsi. Sieltä pystyy kävelemään Green Parkin läpi Hyde Parkiin oikeastan ilman, että tarvitsee ylittää suurempia teitä ja nämä kolme suurta puistoa muodostavatkin ihanan ison viheralueen Lontoon keskustaan! St James Park on mun kokemuksien mukaan vähän rauhallisempi kuin vaikka Green Park. Toki kaikissa puistoissa riittää kauniina päivinä jengiä! Nämä molemmat puistot sopivat levähdyspaikoiksi esimerkiksi sen jälkeen, kun on kiertänyt nähtävyyksiä Whitehallin ja Buckinghamin palatsin ympäristössä. Metrolla perille pääsee jäämällä pois Green Parkin tai St James Parkin pysäkeillä.

 photo james1_zpszcanyckc.jpg
 photo P6095673_zpsmhqxlqut.jpg
 photo james2_zpsjc0msiq7.jpg

Regent's Park sijaitsee kaupungin pohjoispuolella ja on myös valtava. Sinne kannattaa mennä vaikka Madame Tussauds -visiitin jälkeen. Puistosta löytyy myös Lontoon eläintarha! Jos jaksaa kävellä koko puiston läpi, päätyy mun yhdelle suosikkipaikalle Lontoossa: Primrose Hillille. Regent's Park on aika täydellinen esimerkiksi lenkkeilyyn ja siellä on paljon rauhallisempaa kuin esimerkiksi Hyde Parkissa. Lisäksi jos aikoo tutustua Camdeniin, suosittelen lähtemään kävellen Regent's Parkin pohjoispuolella sijaitsevaa kanavaa pitkin kohti Camdenia. Ihanat maisemat, eikä todellakaan uskoisi olevan Lontoossa! Regent's Parkin etelänurkille pääsee useammalla metrolla, pois voi jäädä esimerkiksi Baker Streetin, Regent's Parkin tai Great Portland Streetin pysäkeillä.

 photo regents3_zpsz3ehh9yj.jpg
 photo P6105731_zpsxb2fsyny.jpg
 photo P6105742_zpsqzp1tr0j.jpg
 photo P6105720_zpszua75wjn.jpg

Arvatkaa mistä tietää meidän olevan piknik-faneja?? Ostimme heti ensimmäisenä päivänä Primarkista pikinik-viltin, jotta olisi mukavampi istuskella puistossa. Viltille tuli käyttöä useamman kerran loman aikana, joten ei turha ostos! Ja hei, jos katsotte tarkemmin kuvia, niistä selviää aika hyvin mitä söimme pari päivää ennen puolimaratonia.. Pastaa, hedelmiä, täysjyväsipsejä, marjoja, smoothieita ja kokista! 

Pääsispä takaisin Lontooseen, mieluiten nyt heti! Kuka lähtee mukaan? 

2 kommenttia:

 1. Aah! Lontoo on kyllä kaupunkina itse täydellisyys! :D Toi St James Park on mun oma puistosuosikkini, varsinkin loppukesästä se kukkaisloisto on jotain ihan käsittämättömän nättiä! <3 Regent's Park on vielä katsastamatta, ehkä se sitten seuraavalla visiitillä..? Ootte löytäny muuten hurjan suloisen näköisiä piknikeväitä, nam nam! :D

  http://unelmannuppuja.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Non niin on! Ehdottomasti ensi kerralla kannattaa käydä Regent's Parkissa ja jatkaa Primrose Hillille saakka. Se on ihana.

   Heh, Tescosta ja Sainsburyltä voi löytää suloisia eväitä :D

   Poista