torstai 16. kesäkuuta 2016

"onko raakasuklaa oikeasti näin hyvää?"

R: Tykkäättekö te raakasuklaasta? Mä tykkän - aluksi taisin ostaa ja kokeilla tehdä itsekin lähinnä siksi kun kaikki trendikkäät ihmiset syö sitä, mutta nykyään ihan oikeasti tykkään raakasuklaasta tosi paljon ja se vie herkkuhimon pois paljon helpommin kun joku tavallinen maitosuklaa, johon jää ihan täysin koukkuun ja josta lopulta tulee paha olo. Raakasuklaa eroaa tavallisesta suklaasta siten, että valmistuksen aikana raaka-aineita ei kuumenneta lainkaan yli 45 asteen. Tällöin esimerkiksi raakakaakao säilyttää kaikki hyvät ominaisuutensa. Raakasuklaassa on runsaasti hiven- ja kivennäisaineita (mm. magnesium, kalium ja sinkki) sekä vitamiineja (mm. B1 & B2), joita tavallisessa suklaassa ei ole. Raakasuklaan valmistuksessa käytetään prosessoimattomia raaka-aineita ja makua raakasuklaaseen tuo usein esimerkiksi erilaiset superfoodit, marjat tai pähkinät (esim. gojimarjat).

 photo suklaat4_zpsejcbbezq.jpg
 photo suklaat5_zpssbv4ggbd.jpg

Raakasuklaita on nykyään tosi monella merkillä ja niitä saa ihan tavallisista lähikaupoistakin. Jos miettii kauppoja, niin paras valikoima raakasuklaata löytyy mun mielestä Ruohonjuuresta, mutta useimmiten tule tilailtua raakasuklaata netistä. Olen tykännyt esimerkiksi Cocovin pienistä levyistä, mutta nyt vanha suosikki on saanut haastajan. Pääsin nimittäin tutustumaan Leaderin raakasuklaisiin, kun sain koko värisuoran testiin Hyvinvoinnin tavaratalolta. Yllätyin siitä, miten hyviä nämä raakasuklaat ovat. Ihan oikeasti ensimmäistä kertaa maistettuani oli pakko tarkistaa paketista, että onko tämä raakasuklaata. Jotkut raakasuklaat on hieman "kitkerän" makuisia, mutta nämä olivat jotenkin täyteläisiä ja pehmeitä. Makuvaihtoehtoja levyissä on viisi ja patukoissa kolme.

 photo suklaat3_zpsch3wpxsb.jpg
 photo suklaat2.jpg
 photo suklaat1-001_zpsib0uwf5r.jpg
Berry Mix - Red Berries - Lemon & Chili - Almon & Seasalt - Lemon & Ginger - Red Berries - Orange & Nutmix - Cocoa Nibs & Mint

Lopulta omaksi suosikikseni nousi tuo sininen levy, eli manteli ja merisuola. Tykkään muutenkin tuon tyylisistä yhdistelmistä suklaassa, joten arvasin heti, että se maistuu. Toinen hieman yllättävä suosikki oli tuo jossa on marjoja. En ole mikään suurin goji-marjojen ystävä, mutta niistä huolimatta tuo oli tosi hyvää. Jennan suosikki oli tuo mintulla maustettu pieni suklaapatukka. Ja okei, myös tuo appelsiinin makuinen patukka oli hyvä. Posiitivisia yllätyksiä kaikki! Ja tuo suklaalevyn koko on muuten tosi hyvä, 80 grammasta riittää moneksi illaksi apu makeanhimoon. Pahimpaankin makeanhimoon riittää usein muutama pala raakasuklaata, joten vaikka raakasuklaa maksaa usein tavallista suklaata enemmän, se myös riittää pidempään.

En olisi joskus uskonut, että muutun ihmiseksi, joka ylistää aidosti raakasuklaata. Tietenkin edelleen on tilanteita, jolloin ainoastaan Fazerin sininen auttaa, mutta uskon että useammin kaupasta tarttuu mukaan raakasuklaata! Ja ihan oikeasti sitä on hyvä pitää kaapissa herkkuhimon varalta, sillä onhan se usein kuitenkin parempi valinta kun tavallinen suklaa. Näitä raakasuklaita pääsee shoppailemaan esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalosta ja nämä näyttävät olevan alennuksessakin tällä hetkellä, tästä pääsee kurkkimaan lisää!

Postaus toteutettu yhteistyönä Hyvinvoinnin tavaratalon kanssa, sisältää mainoslinkkejä 

4 kommenttia:

 1. Olenkin aina miettinyt, miten terveellistä raakasuklaa lopulta on ja maistuuko se nimenomaan kitkerältä. Olen havainnut kuitenkin jo 72% tumman suklaan kanssa, että yksi pala riittää karkoittamaan herkkuhimon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis jotkut on kitkeriä, tämä ei onneksi :) Ja totta, myös tummat suklaat vie helposti herkkuhimon, niistäkin tykkään!

   Poista
 2. Mä en oo kauhea suklaan ystävä, niin kehittelisköhän joku kohta oikeasti hyvän sokerittoman (raaka)salmiakin. :D

  VastaaPoista