lauantai 4. kesäkuuta 2016

miten aloitit tänään päiväsi?

 photo puuro1_zpsdygrusbq.jpg
 photo puuro2_zpsqnw59ncq.jpg

R: Kuinka moni teistä aloitti tänään aamunsa kaurapuurolla? Mä aloitin, kuten olen tehnyt lähes joka aamu jo monen vuoden ajan. Arkisin teen nopeasti puuron mikrossa, mutta viikonloppuisin tykkään keittää rauhassa puuroa näistä Malmgårdin luomukaurahiutaleista. Arkiaamujen mikropuuron sekaan laitan aina chiageeliä, mehukeittoa ja paljon marjoja. Tämä Malmgårdin hiutaleista keitetty puuro ei vaadi erikoisia lisukkeita, puuro itse on jo niin hyvää.

Tiesittekö, että Euroopan ruokaturvallisuusvirasto on todennut kauran superterveelliseksi? Kaurassa on paljon hyvää energiaa, kuituja ja rasvoja. Merkittävin terveydenedistäjä on beeta-glukaanikuitu, joka mm. edesauttaa normaalin veren kolesterolitason ylläpitämisessä. Lisäksi kaura tekee hyvää vatsalle, kuitupitoiset kauratuotteet auttavat suoliston hyvinvointia. Kaura auttaa myös jaksamaan - se tasaa aterian jälkeistä veren glukoositasapainoa. Jos glukoositasapaino heittelee pahasti, saattaa vireystila vaihdella. (Lähde)

Kaurapuuro kunniaan! Ja niille, jotka sanovat, että puuro ei vie nälkää, kannattaa miettiä mitä puuron kanssa nauttii. Suosittelen marjoja, pähkinöitä, siemeniä.. Puuron lisäksi kun nauttii vielä jotain proteiinia (esimerkiksi ihan vaan keitetyn kananmunan) niin jaksaa varmasti pitkään!

P.S Näitä kaurahiutaleita myy ainakin Herkku ja Lahja Murena

6 kommenttia:

 1. Kaurapuuroa syödään täälläkin lähes joka aamu :) Lapsena en voinut sietää puuroa enkä sitä syönytkään, mutta nyt puuro maistuu aivan taivaalliselta. Ja sekaan kun voi laittaa lähes mitä vaan; hedelmiä, marjoja, raejuustoa, pähkinöitä, itsetehtyjä kiisseleitä.. niin kyllästymisen vaaraakaan ei ole. Maapähkinävoi+banaani on ihan huippuhyvä yhdistelmä kaurapuuron päällä. Niin, ja ehdottomasti nesteeksi ainakin puolet maitoa! Pelkkä vedestä tehty puuro ei maistu mielestäni hyvältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko testata tota maapähkinävoi+banaani yhdistelmää, kuulostaa hyvältä. Mä muuten teen puuron aina veteen, sillä en käytä maitoa muutenkaan, mun mielestä se on hyvää niinkin!

   Poista
 2. Mulla on tällä hetkellä meneillään pieni puurotauko ja purtavat ja viileät aamupalat ovat maistuneet paremmin. :) Mun aamu alkoi soijajogurtilla, jonne laitoin mansikotia ja omenalohkoja ja lisäks tein pari kanamuna-avokadoruikkaria.

  Puuro on kyllä vuosikausia ollut lemppariaamupala ja lisukkeita varioimalla siihen saa niin paljon vaihteluja! Vaikka kunnon kaurapuuro sellaisenaankin on kyllä tosi hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam, sun aamupala kuulostaa myös tosi hyvältä :)

   Poista
 3. Täälläkin popsitaan puuroa - Fazerin kolmen kuidun puuro on suosikkini :) Siihen sokeroimatonta mehukeittoa tai marjoja niin naminami :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam! Fazerin se sadonkorjuupuuro on tosi hyvää, mutta alan aina pihistelemään, kun peruspuurohiutaleet on halvempia ;)

   Poista