torstai 23. kesäkuuta 2016

miniloma Nauvossa

R: Tänä kesänä mulla on lomaa vähän alle kolme viikkoa. Ihan huikeeta olla näin pitkään palkallisella lomalla, tälleen monen vuoden opiskelun jälkeen on edelleen hassua ajatella, että joku maksaa mulle siitä, että lomailen ja saan vielä lomarahatkin ;) Mutta, koska tuo loma ajoittuu tähän juhannusta edeltävään aikaan, täytyy koko loppukesän ajan yrittää saada kesästä mahdollisimman paljon irti viikonloppuisin! Olenkin jo suunnitellut kaikkea kivaa tekemistä viikonloppuihin ja oikeastaan pääsin jo jokin aika sitten vähän ennakkoon lomatunnelmaan, kun tehtiin Jannen kanssa ensimmäinen "kesäretki" Nauvoon. Kohde ei valikoitunut sattumalta, vaan sain Testing Turku -bloggaajana mahdollisuuden päästä tutustumaan Nauvossa sijaitsevaan Hotel Stallbackeniin. Ihastuin paikkaan niin kovasti, että olisi väärin olla kirjoittamatta hotellista täällä blogissakin! Testing Turku -blogissa julkaistu postaus löytyy täältä.

 photo P5217194_zps7tsl1epi.jpg
 photo P5217197_zpso4apflt8.jpg
Hotellli sijaitsi tosiaan Nauvosa. Nauvo on osa Paraisten kaupunkia ja se sijaitsee Turun saaristossa, noin 50 kilometrin ajomatkan päässä Turusta. Jos ajaa Saariston rengastietä, niin Nauvo osuu siihen reitille. Turun suunnasta Nauvoon saapuva pääsee kivasti jo saariston tunnelmaan, reitille osuu upeita maisemia ja yksi lossimatkakin. Losseja Paraisilta Nauvoon menee noin vartin välein, joten keskikesällä matkaavan kannattaa varautua jonoihin. Me onneksi vältyttiin jonoilta, mutta samalla suunnalla matkanneilta olen kuullut, että esimerkiksi juhannuksen aikoihin voi jono venyä tuntien mittaiseksi.

 photo P5217198_zpsyopqepi0.jpg

Hotelli Stallbacken ja sen yhteydessä sijaitseva Grännas B&B sopivat sijaintinsa puolesta hyvin majoitusvaihtoehdoksi jos ajelee Saariston rengastietä. Toisaalta sijainti ja miljöö on hyvä myös pienelle minilomalle, irtiotolle, jos saapuu esimerkiksi Turusta kuten me. Matkaan ei mene kovinkaan kauan, mutta ero kaupungin ja maaseudun välillä on mieletön.  Tuolla oli niin kaunista, rauhallista ja hiljaista. Hotelli on kunnostettu vanhasta navetasta, joka on rakennettu jo vuonna 1886. Samassa pihapiirissä sijaitseva päärakennus on 1760-luvulta, joten maatilalla on pitkät perinteet. Paikan omistaja kertoi meille, että hän on jo 8. sukupolvi, joka pitää maatilaa ja nyt myöhemmin sen yhteyteen on perustettu tämä hotelli, B&B ja ravintola. Vanhaan navettaan rakennettu hotelli huokuu historiaa, mutta on samalla moderni majoitusvaihtoehto. Meidän huone oli tosi valoisa, tilava ja mukava. Ihastuin mm. kattoikkunaan!

 photo P5217207_zpsh83cmd05.jpg
 photo P5217209_zpsvo0hgitw.jpg
 photo P5217214_zpsno5xdrfk.jpg

Illalla käytiin Nauvon "keskustassa" syömässä. Päädyttiin yhteen pizzapaikkaan, joka osoittautui ihan hyväksi. Oikeastaan yllättävän hyväksi! Mahat täynnä pizzaa oli kiva palata hotellille ja mennä saunomaan. Sauna oli ihanan vanhanaikainen ja ilta-aurinko paistoi ihanasti saunan terassille! Oli ihana istuskella siinä saunan jälkeen, nauttia kesäisestä illasta ja ihailla hotellin puistomaista pihapiiriä.

 photo P5227224_zpsmpbxmyt5.jpg
 photo P5227229_zps0bwg6wqx.jpg

Mä nukuin yön tuolla tosi hyvin. Yöllä tosin heräsin sattumalta ja onneksi heräsin, satuin kurkkaamaan ikkunasta ulos ja näin ihan mielettömän upean auringonnousun! Ei kaupungissa asuessa näe vahingossa auringonnousuja.. Aamulla oli ihana syödä aamiaista ulkona.  Ja se aamiainen – en tiedä johtuiko upeista puitteista ja muutenkin hyvästä fiiliksestä, mutta jopa kahvi maistui paljon paremmalta kun kotona kaupungissa. Sämpylät oli itse leivottuja ja puuro vasta keitettyjä. Aamiainen oli melko perinteinen ja yllättävänkin hyvä, oli leipiä päällisineen, puuroa, hilloa, mysliä, siemeniä, munia, mehuja, kahvia.. Siinä aamiaista syödessä juteltiin Jannen kanssa, että pitäisi ihan ehdottomasti tehdä useammin tällaisia ex-tempore reissuja yllättäviin kohteisiin! Taas tuli todettua, ettei tarvitse lähteä kauas löytääkseen uusia upeita paikkoja. Se kannattaa pitää mielessä ;)

2 kommenttia: