sunnuntai 29. toukokuuta 2016

parempia vaihtoehtoja

R: Tässä on oltu nyt noin kaksi viikkoa herkuttelematta karkeilla, suklaalla tai oikeastaan millään muullakaan makealla. Tähän mennessä ei ole ollut vaikeuksia kieltäytyä herkuista, mutta pakko myöntää että eilen illalla leffaa katsellessa tuli sellanen fiilis, että jotain olisi kiva napostella! Mun lemppariherkku vesimeloni on vienyt makean himon hyvin pois arki-iltaisin, mutta eilen leffaa katsellessa tuli sellanen olo, että nythän kuuluu napostella samalla jotain.

Usein herkkuja tuleekin syötyä tavan vuoksi. Suurin osa meistä varmaan syö irtokarkkeja tai popcornia leffassa - nehän kuuluvat asiaan? Mulla itsellä se irtokarkkipussi kuuluu perjantai- tai lauantai-iltojen leffahetkiin. Tämä karkkilakko (tai oikeastaan herkkulakko) onkin ollut hyvä muistutus itselle siitä, että sitä leffaa voi katsoa ilman, että käsi käy koko ajan karkkipussissa. Napostelu voi olla myös terveellisempää - viinirypäleet, mansikat ja vesimeloni ajavat hyvin asiansa varsinkin sillon, kun kyse on nimenomaan tavasta, siitä että haluaa syödä jotain makeaa esimerkiksi ruoan jälkeen elokuvaa katsellessa.

 photo paumlhkinauml2_zpsrqeaqvye.jpg
 photo paumlhkinauml4_zpspwtkvy5t.jpg
Pähkinät saatu blogin kautta, postaus toteutettu yhteistyönä 

Naposteluun sopii myös pähkinät. Tiedän että on niitä ihmisiä, joille karkit eivät ole mikään ongelma, mutta leffaaa katsellessa on saatava sipsejä tai muuta suolaista naposteltavaa. Sipseillekin voi keksiä vähän terveellisempiä vaihtoehtoja - dippivihanneksia, ruissipsejä, maustettuja riisikakkuja.. Erilaiset "herkuttelu"pähkinätkin ovat ihan hyviä silloin tällöin. Itse en edes pahemmin tykkää mistään perinteisistä suola(maa)pähkinoista, mutta eri tavoilla maustetut cashewpähkinät ovat mun suosikkeja. Uusimpana tuttavuutena innostuin Nutisalin kuivapaahdetuista cashewpähkinöistä. Pähkinät on paahdettu ilman öljyä - ne on ihanan rapeita, eikä niistä jää samanlainen rasvainen fiilis kun esimerkiksi tavallisista suolapähkinöistä. Sipsien tilalle leffaherkuksi voikin kokeilla esimerkiksi Sourcream & Onion tai -maustettuja cashewpähkinöitä. Sama tuttu maku kun sipseissä! 

 photo paumlhkinauml3_zpsechykiqi.jpg
 photo paumlhkinauml_zpskthon1kh.jpg

Pähkinät ovat ehkä muutenkin sipsejä parempi vaihtoehto. Maustamattomat pähkinäthän on tietenkin se paras vaihtoehto, jos miettii terveellisyyttä, mutta maustetuissakin pähkinöissä on enemmän hyvää, kun perunalastuissa. Cashewpähkinöissä on luonnostaan hyvää rasvaa, proteiinia ja mm. sinkkiä ja magnesiumia. Teollisesti valmistetuissa perunalastuissa sen sijaan ei ole mitään hyvää. Mä itse syön lähes päivittäin maustamattomia pähkinöitä, mutta sen lisäksi tykkään joskus herkutella maustetuilla pähkinöillä. Jos kiinnostuitte Nutisalin pähkinöistä, niin niihin pääsee tutustumaan täällä. Syöttekö te pähkinöitä? Entä kuuluuko teillä herkut tiettyihin hetkiin?

Postaus toteutettu yhteistyönä Nutisalin kanssa

6 kommenttia:

 1. Itse rakastan cashewpähkinöitä ja ostankin niitä aina välillä :). Karkit ovat olleet mulle aina se pahe, jota on pitänyt olla televisiota katsoessa, mutta nyt olen päässyt tavasta hieman eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä hyviä :) Ja kiva kuulla etten ole ainut, jolle karkit on pahe ;)

   Poista
 2. Pähkinöissä on aika paljon energiaa, mutta kuitenkin paljon paljon parempaa kuin esim karkeissa (ja terveellisempiä rasvoja jne) niin tulee kyllä välillä ostettua! :)
  Itellä on ollut jonkun sortin herkkulakko jo puolisen vuotta and still going strong :)

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Mutta aina se energiatiheys ei ole huono asia ;) Aika hyvin sun herkkulakko kestänyt, mä en tiedä kestäisinkö!

   Poista
 3. Mä tykkään pähkinöistä valtavasti, etenkin pähkinä suklaasta ja toi vihreäpussi noita Nutisalin pähkinöistä on mun lemppari. Tosin nyt, kun hieman katson syömisiäni, niin pähkinöitäkään ei saa syödä niin paljoa kuin haluaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiih, pähkinäsuklaa! Nyt alkoi tehdä mieli ;)

   Poista