sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kyyneliä kampaajan tuolissa

J: Olin perjantaina kampaajalla ja ei nyt ihan mennyt käynti suunnitelmien mukaan. Ensinnäkin, virhe tapahtui jo siinä kun keskiviikkoiltana päädyin hetken mielijohteesta varaamaan kampaajan uudesta paikasta enkä mennyt vanhaan tuttuun Bleisiin. Valitsin paikan ihan vaan sen perusteella missä oli perjantaiaamuna tilaa, sillä kun kerran haluan kampaajalle, sen on tapahduttava heti.

Olin päättänyt, että haluaisin melko luonnolliselta näyttävät vaaleammat latvat ja tummemman tyven. Selitin kampaajalle toiveeni ja luulin hänen ymmärtäneen noin kolmannen selityksen jälkeen. Hän näytti eri sävyjä ja valitsimme yhdessä mulle mieleisemmät. Jo värjäyksen aikana mulla oli tosi epävama olo, musta tuntui koko ajan ettei kampaajan oikein tiennyt mitä teki. Kaiken lisäksi väri oli jotenkin voimakkaampi mihin olin tottunut ja koko sen värjäyksen aikana mun silmistä valui vesi. Huomautin tästä kampaajalla ja kysyin onko väri jotenkin voimakkaampaa, mutta sain vaan vastaukseksi että ei pitäisi. Oli ihan mukava istua siinä puoli tuntia ja koko ajan koittaa pyykiä silmistä valuvia kyyneleitä pois. Ja tämän kaiken olisin kestänyt, jos väri olisi ollut sitä mitä toivoin. Mutta ei. 

 photo P5065522_zpsi7urrcvu.jpg

Lopputulos oli ihan muuta - tyvessä ja latvassa ei huomaa mitään sävyeroa ja muutenkin lopputulos oli hieman tumma mun makuun. Ymmärrän kyllä, että väri voi näyttää toisella vähän eriltä kuin toisella, mutta eniten mua jäi häiritsemään kampaajan asenne. Kerroin valmista tukkaani tuijotellessa, ettei se nyt oikein ole sitä mitä halusin. Siinä vaiheessa hyvä kampaaja olisi ehkä pahoitellut, selittänyt mistä se voi johtua tai vaikka jopa ehdottanut uutta värjäystä.. Mä sain kuitenkin vain kuulla, ettei mun latvaa saa vaalemmaksi, koska siihen on tehty värinpoisto. Tässä vaiheessa kerroin, ettei mulle ole tehty värinpoistoa (mistä se sellaista edes keksi?) ja sanoin vielä kerran, että en halunnut tätä.. Siihen sain vaan vastaukseksi, että nyt hiukseni ovat ainakin luonnollisen näköiset ja niitä voi taas pitää auki (kerroin aikasemmin pitäväni mielelläni hiuksia vapaa-ajalla kiinni). Mä en oikein tiedä mitä olisin sanonut enää. Sen sijaan vedin tekohymyn naamalla, maksoin, kävelin sieltä ulos ja avauduin Riikalle whats appissa. Sekä tietty julkisesti Snapchatissa (jenna.nieminen).

Nyt jälkikäteen harmittaa ehkä eniten se, etten saanut kunnolla suutani auki siellä kampaajalla. Tuo pienenkin kritiikin antaminen oli tosin jo voitto mulle, mietin siinä vaiheessa jo kauan uskallanko sanoa mitään.. Onhan hiukset kuitenkin ihan kivat, muttei sitä mitä halusin. Ja eniten harmittaa se, että nyt värjäsin hiukset ihan turhaan, vanha väri oli kuitenkin vaalemapi ja paljon lähempänä sitä, mitä haluan. Mutta ei voi mitään enää. Olisi voinut käydä pahemminkin! Otsikon kyyneleet voisi viitata itkuraivariinkin, mutta ihan sinne saakka ei tällä kertaa jouduttu. Ja tiedän ainakin, minne kampaajalle en enää mene.

Onko muilla huonoja kokemuksia kampaajista?

19 kommenttia:

 1. Hiusten pilaaminen on kamalaa!! Mie kerroin kerran käyväni kerran kuussa kampaajalla ja että sentti pitäis nytkin lyhentää (uudessa paikassa). Se veti ruohonleikkurilla miun hiuksista kunnon poikatukan ja mie itkin, kun näin ne, ihan kamalat ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Mun ei onneksi noin paha ollut, lyhyessä kuitenkin kestää kasvaa takaisinkin. Kai sait alennusta? :D

   Poista
 2. Mä olisin varmaan avautunu kunnolla sille kampaajalle..!!!!!!! Itekin oon asiakaspalvelijana töissä ni kyllä asiakasta pitää kuunnella!! Just tollasten takia en käy enää kampaajalla, tai jos käyn ni tutulla ja about kerran vuodessa..Mielummin leikkaan ja värjään ite. Nykyään kasvatan omaa väriä ja sävytän vaan latvaa :) Toisaalta onni onnettomuudessa, et kampaaja olis voinu vetää niihin liian kovan värinpoiston ja hiukset olis esim. Katkennu tai palanu. :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä uskaltanut :D Harmi etten osaa leikkaa itse, haha. Ja siis jos värinpoistoa olisi ehdottanut, niin ehdottomasti olisin kieltäytynyt. Ennenmmin sit vaiks kokonaan tummat!

   Poista
 3. Aa voi ei! Kampaaja on kyllä niin hankala juttu, kun omasta tukastaan on kuitenkin aina tosi tarkka. Kyllä mullekin on käynyt muutaman kerran niin, että tulos ei todellakaan ole ollut se mitä olisin halunnut ja on kotona sitten tullut itkettyä ja kiukuteltua :D Tosiaan kyllä sama ongelma, että jotenkin sitä suutaan ei silti ole saanut auki siellä kampaajalla vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niimpä. Pitäisi vaan saada se suu aina auki :D

   Poista
 4. Kyllä ollen lähtenyt kaksi kertaa samasta kampaamoosta itkua pidätellen kotiin. Ensimmäisellä kerralla olin käynyt jo samalla kampaajalla jo jonkun aikaa ja tällä kertaa halusin hieman vaihtelua. Lähdin ihan hirmuisen tukan (" liian modernin") kanssa kotiin. Toiselta sivulta lyhyt ja jotenkin tukka oli tosi geoometrinen ja outo.En vaan tykännyt ja sen jälkeen lopetin kyseisessä kampaamossa käynnin. Tästä on siis vuosia aikaa.

  Kui ollakaan kuitenkin päädyin sinne vielä uudestaan viime vuonna kun halusin uuden kesätukan. Pituudesta en halunnut luopua mutta halusin hiuksista yksiväriset. Olin värjännyt niitä kotona usean vuoden ajan joten kaiketi niissä oli useampaa väriä. Kampaaja suorastaan vittuili mulle siitä,että olin värjännyt hiuksia kotona. Kysyi onko mulla väriä koko otsa täynnä kun värjään kotona ja sanoin, että ei koska puhdistan otsasta värit pois ennen kuin ne jämähtää siihen. No kampaaja laittoi värin ja katsoin,että hieman on tummaa ellei jopa MUSTAA! Kmapaaja ei missään vaiheessa sanonut laittavansa mustaa väriä vaan laittavansa tukan värin yhteneväisen tummaksi mikä ei mielestäni tarkoita mustaa. Loppu tuloksena mulla oli korpin musta tukka ja otsa täynnä väriä. 100 € meni ja itku tuli.Vitsaili vielä lopuksi, ettei sitä tummemmaksikaan enää saanut. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis voi ei! Ei olisi pitänyt mennä enää sinne samaan paikkaan. Tuollainen on mun mielestä ilkeintä, että kampaaja kettuilee asiakkaalle hiusten huonosta kunnosta tai just kotona värjäämisestä. Miksi niitä värejä myytäis jos niitä ei sais käyttää? Eikä kaikilla oo varaa käydä kampaajalla.

   Poista
 5. Itse yhdessä vaiheessa etsin sitä "parasta kampaamoa", kun vanha suosikki lopetti. Mulla on luonnostaan platinan vaalea tukka jonka värjäsin joskus ruskeaksi ja noin vuosi sitten aloin sitten kasvattamaan ja myös vaalentamaan omaan väriin :D Mulla oli siis ruskea tukka, missä vaaleita raitoja sekä noin 5cm oma todella vaalea tyvikasvu. Ensimmäinen kampaamo ehdotti että värjää tyven tummaksi, mutta en siihen suostunut koska olisi menty vain takapakkia... Loppujenlopuksi lähdin kotia ihan ihmeellisillä violeteilla raidoilla. "Haalistuu kuulemma pesussa", ei haalistunut. Sen jälkeen ajattelin mennä toiseen paikkaan "korjaamaan" hiukset. Kerroin, että haluan vaalentaa omaan väriin ja päädyttiin että laitetaan vaaleita raitoja paljon sekä sekaan pari ruskeaa raitaa. Loppujen lopuksi lähdin kampaajalta tumman ruskeassa tukassa missä oli pari harmaata raitaa päällä :D Aloin sitten valittamaan ja sanoin, että halusin vaalentaa tukkaa, en tummentaa. Kampaaja vain mumisi jotain epämääräistä eikä todellakaan tajunnut ja väitti että itse pyysin tummaa. Vaikka pyysin vaaleaa ja pari hassua tummaa raitaa alle... Hetken siinä väännettiin ja lupasi seuraavana päivänä korjata tilanteen, joka taas vain paheni... Harmaa katkennut tukka päältä, ei lähelläkään vaaleata. Pyysi vielä maksua, mutta en todellakaan suostunut maksamaan ja siitä vielä kampaaja esimiehenkin kanssa taisteli :D lopulta sain sen "korjaavan" ilmaiseksi, mutta kampaaja lähti suuttuneena pois paikalta. Naurettavaa asiakaspalvelua. Noh sitten loppujenlopuksi löysin hyvän kampaamon, jossa heti huomattiin aiempien kampaajien virheet. Hiukseni vaalennettii päältä ja myöhemmin muualta myös lähelle omaa väriä. Nykyisin tuota "vaalennettua" hiusta on vain latvoissa, muualla oma väri. Kyseisessä kampaamossa käyn edelleen ja ikinä en ole ollut pettynyt palveluun tai lopputulokseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toi on kyllä pahinta jos epäonnistuu monta kertaa.. Mulla olisi jo varmaan usko mennyt :D Onneksi kuitenkin löysit "sen oikean" :)

   Poista
 6. Olipas aika järkyttävää (mutta myös jopa hupaisaa, jos ymmärrät..) lukea näitä kommentteja. Onneksi muillekin on siis käynyt huonosti, en oo yksin! Mutta järkyttävää sen takia, millaista asiakaspalvelua voi oikeesti saada! 😱 Mä oon onneksi löytäny hyvän kampaamon ja kampaajan jo monta vuotta sitten... Ja vaikka kerran en ollut tyytyväinen lopputulokseen - liukuvärjäys ei ollut niin selkeä kuin toivoin - niin yhdessä oltiin kampaajan kanssa sitä mieltä että olisi voinut onnistua paremmin. Kotona mietin asiaa ja myöhemmin soitin perään ja sovittiin korjausaika seuraavaksi päiväksi. Ja täydellinen tuli. :D Hieman ehkä nolotti soittaa ja sanoa, etten ollut tyytyväinen hiuksiin, mutta ainakin homma hoitui ystävällisesti ja lopputulos oli just sellainen kuin halusin! Tosin voin täysin ymmärtää tuon sun kiltteyden tuossa, on se huonon palautteen antaminen kasvotusten niin vaikeaa, mikä siinä onkaan...?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh jep, yllättävän paljon jengi varmaa pettyy kampaajiin mutta harvoin niistä tulee juteltua :D

   Sun kokemus kuulostaa just hyvältä, niin sitä kuuluisikin valittaa. Jää parempi mieli kaikille :) Voihan sitä kampaajaakin harmittaa, jos asiakas ei lähde tyytyväisenä. Ainakin pitäisi harmittaa!

   Poista
 7. Olipas aika järkyttävää (mutta myös jopa hupaisaa, jos ymmärrät..) lukea näitä kommentteja. Onneksi muillekin on siis käynyt huonosti, en oo yksin! Mutta järkyttävää sen takia, millaista asiakaspalvelua voi oikeesti saada! 😱 Mä oon onneksi löytäny hyvän kampaamon ja kampaajan jo monta vuotta sitten... Ja vaikka kerran en ollut tyytyväinen lopputulokseen - liukuvärjäys ei ollut niin selkeä kuin toivoin - niin yhdessä oltiin kampaajan kanssa sitä mieltä että olisi voinut onnistua paremmin. Kotona mietin asiaa ja myöhemmin soitin perään ja sovittiin korjausaika seuraavaksi päiväksi. Ja täydellinen tuli. :D Hieman ehkä nolotti soittaa ja sanoa, etten ollut tyytyväinen hiuksiin, mutta ainakin homma hoitui ystävällisesti ja lopputulos oli just sellainen kuin halusin! Tosin voin täysin ymmärtää tuon sun kiltteyden tuossa, on se huonon palautteen antaminen kasvotusten niin vaikeaa, mikä siinä onkaan...?!

  VastaaPoista
 8. Äh, noi on kamalia tilanteita! Mä olen kans sellainen, etten osaa sanoa suoraan, vaan ajattelen, että kaikilla on kivempaa, jos vaan sopeudun. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaiks sitten usein itselle jää vaan paha mieli:)

   Poista
 9. Mä olen todella harvoin tyytyväinen lopputulokseen ja olenkin varmaan joka ikisen kampaajan painajainen. Teen kuitenkin joka kerta selväksi, etten lähde tuolista pois ennen kun olen edes, jotenkin tyytyävinen lopputulokseen. Mulla on myös todella haastava hiuslaatu, joten mokia tapahtuu myös sen takia. Kerran minulla oli kunnon granny hair lopputulos kuivatuksen jälkeen ja avautusin kunnolla, että miten tämä nyt voi olla mahdollistu kun lähdimme hakemaan lämpimämpää sävyä. Sun olis pitänyt olla kovana tiskillä ja ilmoittaa, etten maksa tästä ja haluat uuden värjäyksen. Olen nyt kasvattanut omaa väriä ja tarkoitus olisi vaan raidottaa hiuksia jatkossa. Toivon tällä saavani kampaaja käyntien itkupotku raivarit minimiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Mun ei ihan niin epäonnistuneet kuitenkaan ollut ja olihan ne kuitenkin ihan kivat - ei kuitenkaan sitä mitä halusin :D

   Poista
 10. On myös osittain asiakkaan vastuulla tajuta, että kaikkia toiveita ei voida toteuttaa, ja että värit reagoivat eri lailla eri asiakkailla. Toki ammattitaitoinen kampaaja osaa selittää, mitä kenellekin voidaan toteuttaa ja millä reunaehdoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, mainitsinkin sen tuolla tekstissä. Eniten harmitti se, ettei kampaaja voinut myöntää ettei ihan mennyt suunnitelmien mukaan vaan selitteli kaikkea. :/

   Poista