tiistai 31. toukokuuta 2016

kurkkaus maapallon toiselle puolelle

R: Ei olla vieläkään kirjoitettu kaikkia suunnitelmissa olleita Australia-postauksia. Matkasta alkaa olla jo melkein puoli vuotta aikaa ja jostain syystä kuviin palaaminen on tuntunut jotenkin yllättävän ahdistavalta. Kuvista tulee mieleen upeita muistoja, mutta samaan aikaan alkaa mietityttää, pääsenkö enää ikinä Australiaan uudelleen. Tai pääsenkö näkemään muita upeita paikkoja maailmalla.. Miksi lomaa pitää olla niin vähän? Voin rehellisesti myöntää, että olen kateellinen niille, jotka pääsevät työnsä puolesta näkemään maailmaa ja joiden ei tarvitse olla sidottuna tavalliseen 8-16 työhön..

 photo aus2_zpsisklowzl.jpg
 photo aus21_zpsdwjvafgl.jpg
 photo aus3_zpsjz4btnz7.jpg
 photo aus6_zpsvzptpk3e.jpg
 photo aus1_zpssslvdvmi.jpg
 photo aus11_zpsj07kxrmn.jpg
 photo aus10_zpso4tr0epc.jpg
 photo aus4_zpsdg6mnxvj.jpg
 photo aus8_zpsdzwscmty.jpg
 photo aus9_zpscycnxeir.jpg
 photo aus7_zpsakovfg2n.jpg
 photo aus5_zpsoh5nvrjb.jpg
 photo aus22_zpsuwha1d40.jpg
 photo aus14_zpsm1n7e29a.jpg
 photo P1095520_zpse9g6jfao.jpg
 photo P1075245_zpsp2mt8goq.jpg
 photo aus12_zpsjhgqnmfn.jpg
 photo aus13_zpslg1ovinl.jpg
 photo aus20_zpsixwrtvw5.jpg
 photo aus19_zpslizbfifo.jpg
 photo aus16_zpsbruzt5xj.jpg
 photo aus15_zpstrod8hgh.jpg
 photo aus23_zpsyxmuyc2c.jpg
 photo aus17_zpsekptikln.jpg
 photo aus18_zpst6tbxfga.jpg

Kirjoitin instagramissakin (riikka_ni) jo muutama päivä sitten, että olen todella loman tarpeessa. Lomaan on onneksi enää 5 työpäivää. Aina jaksan muistuttaa ihmisiä siitä, että kannattaisi tehdä arjesta sellaista, ettei koko ajan tarvitse vaan odottaa lomaa, muta tällä hetkellä ymmärrän niitä ihmisiä, jotka laskevat päiviä lomaan tai viikonloppuun. Viime päivinä mielessä on käynyt niin alan vaihtaminen, työpaikan vaihtaminen kun maalle muuttaminen ja erakoituminenkin. Toivottavasti se kauan kaivattu kesäloma nyt antaisi vähän uutta energiaa työntekoonkin.

Lomaa odotellessa tyydyn katselemaan näitä reissukuvia ja ehkä voisin kirjoittaa postauksen Melbournen rannoista, sitä on ehditty toivoakin jo. Kaikki Australian postaukset löytyy muuten täältä. 

Laskeeko joku muukin jo päiviä lomaan?

12 kommenttia:

 1. Sama fiilis on mullakin ja lomaan vielä 5 viikkoa! En tiedä miten kestän..

  VastaaPoista
 2. Jep, samaa olen minäkin miettinyt... Jenna varmasti myös opettajana ymmärtää sen, kuinka ärsyttävää on ajatella, että tulevaisuuden lomat keskittyy siihen kesään, hiihto- ja syyslomaan, sekä joululomaan. Ja silloin on just kalleinta matkustaa! Voi sellaiset extemporelomat unohtaa työssäkäyvänä ... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo opettajilla kyllä tuo huono puoli :/ Mutta lomaa on sentään enemmän kun meillä muilla ;)

   Poista
 3. Miekin odotqn aina innolla lomia ja viikonloppuja, mutta pyrin nyös arkena tekemään kivoja "lomajuttuja" ennen tai jälkeen töiden, siten moni päivä tuntuu lomalta ja rentoutuminen onnistuu muulloinkin kuin ennalta valittuina päivinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toi on kyllä totta, kannattaa arkisinkin pyrkiä tekemään kaikkea kivaa :)

   Poista
 4. Aina kannattaa kysyä työnantajalta mahdollisuutta palkattomaan vapaaseen. Mä tiedän useammankin tyypin, jotka ovat saaneet palkatonta, tän hetkinen taloudellinen tilanne nyt on mitä on niin firmatkin mielellään säästää. Mut joo, ei kyllä kaikilla aloilla tai pienissä firmoissa toimi...

  Loma tuntuu aina parhaimmalta, kun sitä on vähän aikaan saanut (joutunut) odottamaan. :)
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis kyllä meilläkin päivän tai pari silloin tällöin voi saada palkatonta, mutta ei mitään pidempiä jaksoja. Olen sellaisessa virassa, jossa jokaisella on oma vastuualue ja jos itse on pois, sen pisteen hommat pysähtyy koko ajaksi jos ei ole sijaista. Ja jos on talkoovapaalla, ei palkata sijaisia :(

   Poista
 5. Ihania kuvia! :) Mä niin odottelen sitä pingviinipostausta, kun en itte mun visiitillä St. Kildalla mennyt tarpeeks tutkimaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaanko sellanen luvattu.. :D Meillä ei kyllä taida olla montaa kuvaa pigviineistä :/

   Poista
 6. Mä rakastan myös matkailua ja käynkin joka loma (vaika lyhyempikin loma), niin ulkomailla :) Matkailu koukuttaa ja tekee hyvää sielulle. Mä haluan harvoin samaan maahan takaisin, kerta riittää, mutta ihania maita on vielä muutama käymättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään lomilla matkustella myös Suomessa :) Mulla on sellaisia maita, johon ehdottomasti haluan aina takaisin, mm. Englanti jonne onneksis taas muutaman päivän päästä pääsen takaisin. Ja myös Kreikkaan voisin matkustaa uudelleen ja uudelleen, siellä on niin paljon erilaisia ihania paikkoja!

   Poista