torstai 14. huhtikuuta 2016

vihdoin uudet lenkkarit

R: Mulla on jo yli kuukauden ollut ostoslistalla uudet lenkkarit. Olen tainnut ennenkin mainita, että vihaan lenkkareiden ostamista. Merkkejä ja malleja on niin paljon ja hinnat vaihtelevat 50 euron ja 250 euron välilliä. Väkisinkin tulee sellanen olo, että voiko ne halvat kengät olla hyvät? Meneekö ne heti rikki? Juoksisinko nopeammin kalliimmilla kengillä? Mua kauhistutti uusien kenkien ostossa myös se, että mitä jos ne kaupassa tuntuvatkin hyvältä, mutta ensimmäisen lenkin jälkeen tajuaisin, että ne eivät sovikaan mun jalkaan.

 photo lenkkarit2_zpslv59cljr.jpg
Compeedin tuotteet saatu blogin kautta

Viime lauantaina oli aika lähteä kauppoihin sovittelemaan uusia kenkiä. Lopulta päädyin Stadiumiin ja sovitin läpi suurimman osan pronaatiotuetuista kengistä. Paikalla sattui olemaan Asicsen asiantuntija, jonka avulla lopulta löysin sopivat kengät. Mallailin muutamia eri malleja ja lopulta päädyin näihin "triathlon"kenkiin. Onpahan ainakin hyvät kengät, jos laji vaihtuu ;) Se, että nämä on suunniteltu triathloniin, ei myyjän mukaan haittaa juoksussa mitenkään. Näissä on sopiva tuki, sopivat pitkillekin matkoille ja ovat melko kevyet, mutta kuitenkin tuetut. Nämä tuntuivat heti jalassa omilta. Yllätyin kyllä hieman siitä, että jouduin ottamaan koon 40,5, kun normaalisti kengänkokoni on 39. Kannattaa siis rohkeasti sovitella isompiakin kokoja!

 photo lenkkarit3_zpsr6rxstpd.jpg

Sunnuntaina lähdettiin pitkälle lenkille ja mietin hetken, uskallanko laittaa uudet kengät heti jalkaan. Onneksi uskalsin! Otin mukaan rakkolaastareita varmuuden vuoksi, mutta ei niille ollut käyttöä. Mulla on varmaan jotenkin tosi leveät varpaat ja isovarmaan väliin tulee helposti hiertymiä - jopa vanhoilla kengillä joilla juoksin kaksi puolimaratoniakin. Näillä ei ollut edes sitä ongelmaa! Tiistaina käytiin juoksemassa mäkivetoja, eikä senkään jälkeen ilmaantunut mitään ärsyttäviä rakkoja  tai hiertymiä. Olin jo varautunut kunnon Compeed-varastolla, mutta onneksi niille ei tullut käyttöä! Pidemmillä lenkeillä pidän kyllä usein rakkolaastareita varmuuden vuoksi mukana (kulkee helposti Spibeltissä), nuo nimittäin helpottavat kipua heti. Ja olen ihan varma, että jos niitä ei olisi mukana, sillon niille tulisi tarvetta!

 photo lenkkarit1_zpsi39qtfr1.jpg

Mutta, mun pelko siitä, etten koskaan löydä uusia juoksukenkiä tai että maksan itseni kipeäksi huonoista kengistä, osoittautui turhaksi. Asics on kyllä sellanen merkki, josta olen kuullut paljon hyvää ja ainakaan vielä itselläni ei ole merkistä mitään pahaa sanottavaa. Toivottavasti näillä juoksisi sen tuhat kilometriä. Ja juoksusta puheenollen, olisi taas aika lähteä lenkille. Tekisi mieli juosta joka päivä nyt kun on aurinkoisia kelejä ja hyvät kengätkin!

Aurinkoista torstai-iltaa kaikille! Onko joku muu käynyt lenkillä tällä viikolla?


14 kommenttia:

 1. Lenkkareiden osto on niin hankalaa! Mie suosin halpoja, koska tykkään vaihtaa väriä ja mallia aina vuosittain :D Nyt löysin Adidaksen asfaltille tarkoitetut juoksulenkkarit 40 eurolla, ne oli 80 euron alessa! Ihan innoissani ne ostin ja nyt on käynnissä kenkien sisäänajo, nimittäin minua hiertää tosi helposti kengät ekoilla kerroilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa :D Mä voisin ostaa kalliimmatkin, kunhan olisin ihan varma, että ne on hyvät. Aika halvalla sait sun kengät!

   Poista
 2. Itse tykkään Asicseista tosi paljon, mukavan rullaavat, hyvin vaimennetut ja kivoja värivaihtoehtoja. En tiedä uskallanko enää muun merkkisiä kenkiä ostaakaan :D Ja oon huomannut kans, että ainakin tuolla merkillä pitää ottaa reilusti isompi kenkä ku mitä normisti käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi olla, että kun löytää hyvän merkin, niin voi olla vaikea vaihtaa toiseen :)

   Poista
 3. 3 lenkkiä suoritettu! Kerrankin :D

  VastaaPoista
 4. Asicselta löytyy yleensä mun lenkkarit kans! New Balancellakin on tarpeeksi kapeita lestejä :) Mulla ei Asicsella ole isompi koko kuin normaalisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. New Balancen kengistä olen kyllä kuullut paljon hyvää myös. Asicsen kenkien mallit ja koot varmaan vaihtelevat aika paljon, mä sovitin joistain jopa kaksi kokoa normaalia suurempaa kenkää!

   Poista
 5. Asicsen kengät ovat kyllä hyviä :-) Minusta nuo 'triathloniin tarkoitetut kengät' ovat suunniteltu niin, että niissä pystyy juoksemaan myös ilman sukkia turhia rakkoja saamatta. Kisoissa kun ei sukkia jalkaan ehdi laitamaan... ;-) Pitäisi itsekin uudet kengät ostaa paremmalla tuella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten varmaan onkin! En kyllä uskaltaisi kokeilla ilman sukkaa ;)

   Poista
 6. Ostin kanssa just uudet Niken lenkkarit 40€ :lla. Sovittelin kalliimpia ja juurikin asicsen lenkkareita mutta ei, ne ei vaan sovi mun jalkaan. Adidaksen lenkkarit löytyy myös mutta en niillä lähtisi juoksemaan pitkää matkaa koska eivät ole niin sopivat jalkaan kuin nuo Niken lenkkarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halvalla sait! Jenna tykkää myös Niken kengistä, mä taas olen juossut yhdet puhki ja ne oli ihan ok, mutta ei kuitenkaan mitkään superhyvät. Onneksi nykyään kengissä on hyvin valinnanvaraa.

   Poista
 7. Ostin hiljattain XXL:stä Asicsen juoksulenkkarit. Onneksi sain todella hyvää palvelua ja myyjä tarjosi sovitettavaksi vain 4 eri kenkää. Näistä kaksi kenkää karsiutui pois heti alkumetreillä ja valinnan tein kahden välillä. Toki olisin saanut sovittaa vaikka 100 kenkää, mutta eiköhän siinä mene vain sekaisin ja iske valinnan vaikeus. Yllätyin siitä, että XXL antaa kengille 30 päivän vaihto-oikeuden, jos eivät tunnu hyviltä. Eli käytetytkin lenkkarit saa käydä vaihtamassa toisiin 30 päivän aikana. Kuulostaa äärettömän lohdulliselta, kun tekee elämänsä vaikeinta päätöstä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis valinnanvaikeus saattaa kyllä helposti iskeä, kun kenkävalikoima on niin suuri nykyään. Oli mielenkiintoista huomata, miten joistain kengistä tajusi heti, että ne ei sovi omaan jalkaan. Nämä mun uudet tuntuivat heti hyvältä.

   Stadiumilla on muistaakseni myös tollainen 30 päivän vaihto-oikeus. Mutta ymmärtääkseni sen saa ainoastaan, jos myyjä on auttanut kenkien valinnassa. Heh, elämän vaikein päätös ;) Siltä se kyllä välillä tuntui!

   Poista