torstai 28. huhtikuuta 2016

unelmista ja hetkessä elämisestä

R: Vuosi sitten näihin aikoihin elelin vaikeaa aikaa gradun kanssa. Muistan hyvin ne päivät, kun motivaatiota ei ollut ollenkaan, tuskailin vaikean aineiston kanssa ja kirosin kun ohjaajalla kesti kommentoinnissa. Muistan myös turhautuneena miettineeni, saanko gradua koskaan valmiiksi tai saanko ikinä töitä. Odotin vaan sitä, että asiat olisi toisin ja en osannut yhtään nauttia hetkesä. Vuosi sitten mulla oli kolme suurta haavetta, valmistuminen maisteriksi, työpaikka ja Australian matka. Nyt vuotta myöhemmin olen saavuttanut kaikki kolme haavetta.

Gradun sain lopulta valmiiksi ja paperitkin sain käteen toukokuun lopussa. Töitä ei niihin aikoihin ollut tiedossa kun hetkeksi ja kesä on vaikeaa aikaa työllistyä, joten tiesin olevani ainakin jonkin aikaa työttömänä. Onneksi kuulun liittoon ja olin tehnyt töitä opiskeluaikana, joten sain työttömyysajalta ansiopäivärahaa. Mitenkään kivalta se työttömyys ei kuitenkaan tuntunut - vapaa-aikaa oli liikaa ja epätietoisuus oli rasittavaa.

 photo riikka1_zpsrcowmdto.jpg
 photo P4236598_zpsznh5hrc3.jpg

Kovinkaan kauan ei kuitenkaan tarvinnut työttömänä olla, kun kuulin, että sain töitä. Se tuntui ihan lottovoitolta! Alunperin työn piti olla maksimissaan vuoden määräaikaisuus, nyt tiedän jatkavani samassa työpaikassa ainakin helmikuun 2017 loppuun asti. Olen ihan tyytyväinen, viihdyn töissä ihan hyvin ja se on sopivan haastavaa. Joka päivä oppii jotain uutta. Töiden ohella olen jatkanut opiskelua, joten tiedän että työllisyysmahdollisuudet nykyisen työn päättyessä ovat ihan hyvät.

Vuoden vaihteessa Australian matkakin toteutui, joten siltäkin osin yksi vuosi sitten kaukaiselta tuntuneista haaveista toteutui. Puhuttiin reissussakin Jennan kanssa paljon siitä, mikä olisi seuraava unelmien matkakohde. Onhan niitä unelmien kohteita vaikka miten paljon, mutta tällä hetkellä en osaa haaveilla mistään isosta matkasta. Sen sijaan haaveilen muista asioista, esimerkiksi omasta asunnosta! Mun mielestä on hyvä, että on haaveita, mutta tärkeintä on kuitenkin se, että nauttii arjesta ja hetkestä, eikä aina vaan haikaile tulevaa ja mieti sitten kun..

 photo P4236603_zpshheqbsec.jpg
 photo P4236594_zps4d3h524m.jpg

Välillä meinaan unohtaa, miten erilaista elämä oli vuosi sitten, kun tulevaisuuden suunnitelmat tuntuivat vielä niin epävarmoilta. Vuosi on kuitenkin pitkä aika ja kaikenlaista on tapahtunut - sen ainakin olen oppinut, että asioilla on tapana järjestyä! Ei ne itsestään aina järjesty, mutta kun tarpeeksi tekee hommia ja näkee vaivaa, niin kyllä ne kaukaisimmiltakin tuntuneet haaveet ja toiveet varmasti jonain päivänä toteutuvat! Eli jos joku teistä taistelee tällä hetkellä opiskelujen kanssa, etsii töitä tai tuskailee muuten vaan epävarmassa elämäntilanteessa, niin tsemppiä! Kannattaa uskoa siihen, että asiat kyllä järjestyvät.

Tärkeintä on elää hetkessä, eikä miettiä liikaa tulevaa. Vuosi sitten mulla oli tapana ajatella koko ajan, että sitten kun gradu on valmis teen sitä ja tätä ja tota.. Ja sitten kun saan töitä niin.. Tällä hetkellä ajattelen enemmän tätä hetkeä. En mieti (ainakaan liikaa) tulevaa kesää tai laske päiviä lomaan, vaan yritän tehdä arjesta ja tästä hetkestä hyvän. Ihan hyvin olen siinä ainakin tähän mennessä onnistunut, arkikin on kivaa, kun tekee pääosin niitä asioita, joista pitää ja joista tulee hyvä fiilis! Jos on jatkuvasti sellanen olo, että arki on paskaa ja odottaa vaan jotain tulevaa, niin kannattaa ehkä miettiä, mitä voisi tehdä toisin, eikä vaan valittaa. Muistakaa se!

4 kommenttia:

  1. Oon sun kanssas niin samaa mieltä ! Mäkin tällä hetkellä etin kuumeisesti töitä ja stressaan aivan liikaa tulevasta, kun oikeesti pitäis vaan nauttia tästä hetkestä. Näin mä aion tästä lähtien elää. Kiitos tästä pienestä herättelystä ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla etten ole yksin näiden pohdintojeni kanssa ;) Tsemppiä työnhakuun, älä stressaa liikaa :)

      Poista