keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

offline-aika

J: Mun työmatka piteni vuoden alussa "kevyesti" noin 70 kilometrillä. Joudun siis ajamaan päivässä todella paljon ja välillä huomaan, että auton ratissa alkaa vähän väkisin nukuttamaan. Aamut menevät vielä ihan hyvin, kiitos aamukahvin, mutta iltapäivisin meinaa välillä väsymys iskeä. Toistaiseksi on auttanut ihan vaan veden ja pienen välipalan syöminen, mutta eihän se kiva ole ajaa väsyneenä. Tiedän, että osittain väsymykseeni on syynä liian lyhyet yöunet.

Menen kyllä aina viimeistään kymmeneltä nukkumaan, mutta kännykkä.

 photo jennajulk2 1_zpsgi7dgptw.jpg

Mulla on todella paha tapa sanoa Teemulle hyvät yöt ja sen jälkeen mennä sänkyyn peiton alle ja selailla puhelinta vielä puolisen tuntia ainakin.. Yleensä aika menee Instagramissa, mutta pahin koukutukseni on 2048-peli. Älkää ihmiset ladatko sitä puhelimeen, se koukuttaa takuuvarmasti. Puolisen tuntia menee nopeasti pelatessa, mutta se on kaikki pois yöunista!

Mä olen aina ollut tosi hyväuninen ja tarvitsen aika paljon unta. En todellakaan jaksaisi pitkää työviikkoa 6-7 tunnin unilla. 7,5 on varmaan minimi, kahdeksan tuntia tavoitteeni. Jos taas nukun paljon yli kahdeksan tuntia, huomaan nukahtamisen olevan vaikeampaa seuraavana iltana. Viime aikoina olen kuitenkin jäänyt melkein joka yö tavoitteestani ja siitä seuraa luonnollisesti väsymystä.

 photo jennajulk1_zpsyt7oghnw.jpg

Kuulin eräs aamu töihin ajellessani radiosta Ifin Offline-aika kampanjasta ja päätin lähteä mukaan. Nyt alkuviikon puhelin onkin mennyt yöunille jo vähän ennen kymmentä ja vasta kellon herättäessä hieman kuuden jälkeen saan taas ottaa sen esille. Mitään eroa yöunien laadussa en ole vielä huomannut, mutta ainakin olen saanut hieman pidemmät yöunet. Iltapäivisinkään ei ole väsyttänyt. Veikkaan kyllä tuolla säällä olevan tekemistä asian kanssa - aurinko on piristänyt hurjasti!

Onko joku muu lähtenyt mukaan kampanjaan? Voin kyllä suositella, kunnon yöunet ovat varmasti paljon tärkeämpi asia kuin yksikään instagram-kuva tai whats app -keskustelu, eikö niin? Taidankin nyt laittaa koneen kiinni ja mennä nukkumaan. Vartti olisi vielä offline-ajan alkuun. Öitä!

2 kommenttia:

  1. Mietin kansssa,että voisin alkaa tohon offlineen. Mulla tosin hommaa mutkistaa se,että vuorotyö haittaa vähäsen :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta muuten, ei varmaan onnistu jos on vaiks yön töissä ja pitää valvoa :D

      Poista