lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kaksi yhden hinnalla testaa: kuukausi ryhmäliikkujana

J: En ole koskaan ollut mikään ryhmäliikunnan ystävä. Mun mielikuva ryhmäliikunnasta oli pitkään parikymmentä naista hikoilemassa capreissa ja t-paidoissa steppilautojen kanssa ahtaassa jumppasalissa. Ryhmäliikuntatapahtumien myötä asenteeni on pikku hiljaa muuttunut hieman positiivisemmaksi ja kuntosalien ryhmäliikunnat ovat alkaneet houkutella.
Helmikuussa Leaf Areenalla oli mahdollisuus treenata koko kuukausi kympillä, joten tartuttiin Riikan kanssa haasteeseen ja päätettiin kokeilla ryhmäliikuntaa kuukauden ajan.. Ihan villiksi ei kuitenkaan heittäydytty, vaan päädyttiin vaan kolmelle eri tunnille, tosin niissä kaikissa tuli käytyä useamman kerran ja nähtyä eri ohjaajia. Nyt on vihdoin vuorossa mun ajatuksia tunneista ja muutenkin ryhmäliikunnasta.

Spinning Cardio: Tunnilla sai takuuvarmasti hien pintaan! Nimensäkin mukaan cardio tunnilla on tarkoitus pitää syke koko ajan melko korkealla, noin 60-80 % maksimisykkeestä. Spinning on siitä hyvä laji, että jokainen pystyy hyvin vaikuttamaan siihen mitä tekee. Tunnin tuntuessa liian helpolta vastusta voi lisätä ja aloittelijatkin pysyvät mukana laittamalla vähän vähemmän vastusta. Spinning saa plussaa siitä, että siitä jokainen voi tehdä treeniään "yksin" omissa oloissaan eikä kukaan näe jos tekee jotain vähän väärin tai välillä löysäilee. ;) Eri kuin jossain zumbassa, jossa kaikki peilien keskellä huomaavat jos lähdet vahingossa väärään suuntaan..

 photo P4025251_zpspbeyfiug.jpg

CXWorx: Kuminauhan kanssa tehty lyhyt ja tehokas keskivartaloon keskittyvä treeni, jossa ei tosin meinannut millään tulla hiki.. Se ei tarkoita sitä, ettei seuraavana päivänä olisi olleet lihakset kipeät. Varsinkin parin ekan kerran jälkeen tuntui aika hyvin keskivartalossa. Näitä tunteja jäi ikävä, olen niin huono treenaamaan yksin vatsoja..

Kehonhuolto: Jos jäi CXWorxiä ikävä, jäi kyllä mukavia kehonhuoltotuntejakin. Sitä kun tulee yhä edelleen harrastettua muuten aivan liian vähän. Nimensä mukaan kehonhuollon tunneilla tehtiin erilaisia venyttelyliikkeitä yhdistettyä joogasta tuttuihin asentoihin ja fascia-treeniin. Tykkäsin! Kehonhuolto Spinningin tai salitreenin jälkeen oli aika täydellinen setti, voisin niin kuvitella käyväni sellaisilla viikottain! 

 photo P4025252_zpswuzf9eub.jpg

Mitä kuukaudesta sitten jäi mieleen? Ainakin se muutti mun käsitykset ryhmäliikunnasta! Tunneilla kävi ihan kaikenlaisia ihmisiä nuorista tytöistä mahakkaampiin miehiin. Sen huomasimme myös, että jos jumppaajissa on eroa, on ohjaajissa myös.. Osa sellaisia stereotypisiä yliaktiivisia jumppaajia - osa taas hieman rauhallisempia, mutta tosi kovia tsemppaajia. Kaikissa puolensa.

Olisin halunnut kuukauden aikana ehtiä muillekin tunneille, mutta pari hyvältä kuulostavaa meni aina päällekkäin koristreenien kanssa ja esimerkiksi ikisuosikki bodypump tuli aina hetkessä täyteen. Miinusta täytyykin antaa siitä, että suosituimmat tunnit täyttyivät aina hetkessä. Toki paikalle olisi voinut mennä kyttäämään peruutuspaikkoja, mutta ainakaan tämän kuukauden aikana ei tullut niin kovaa tarvetta päästä millekään tietylle tunnille.

 photo P4025199_zpshoxs4pix.jpg

Lisäksi täytyy näin salikävijän näkökulmasta mainita, että Leaf Areenalla oli tosi siisti sali, jossa oli tilaa ja mahdollisuuksia tehdä monipuolisia treenejä. Voittaa jopa melkein meidän vakkaripaikan Motivuksen! Leaf Areena tosin häviää Motivukselle hinnassa ja sijainnissa, joten Leaf Areena taisi jäädä vain kuukauden kokeiluksi. Vaikka kivaa kyllä oli!

Syy miksi postaan tämän tänään, on se, että tänään on vuorossa uusi lajikokeilu ja halusin saada tämän ulos ennen sitä. Tällä kertaa mennään ihan oikeasti testaamaan jotain vähän erilaista, joten pysykää kuulolla ;)

Ps. Sali vai kuntosalien ryhmäliikunnat? Vai molemmat? Vai ei kumpikaan? Vai jotain ihan muuta?

6 kommenttia:

 1. Mua aina ärsyttää, että aina kun oon käynyt esim. Satsin tai Elixian avoimien ovien päivillä, mulle aina tuputetaan ensimmäiseksi väkisin sitä ryhmäliikuntaa. Sit kun sanon ettei oo mun juttu niin ihmetellään suureen ääneen, että miten ihmeessä ei muka ole :D Joskus on todettu jopa että sehän on naisten juttu. Kyllä se sali ja yksin tekeminen on mulle se tehokkain tapa treenata ja sillä saan ne tulokset mitä haluun saavuttaa :)

  Jos ette oo kokeillu jo Megazonea niin käykäähän kokeilemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samoja kokemuksia, just saman firman edustajilta ;)

   Ja hei Megazone on ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa. Mä itse asiassa kävin reilu vuosi sitten testaa ja tykkäsin kyllä. Pitää varmaan kerätä porukka kasaan ja mennä joku kerta uusiksi.

   Poista
 2. Oman kokemukseni puolesta sanon ryhmäliikunnan, salilla tekeminen menee helposti tosi tylsäksi (tai sitten asenteeni on liian tylsä salille menemiseen :-D ). Oman työni puolesta ryhmäliikunnan ohjaaminenkin on miljoona kertaa kivempaa kuin salituntien pitäminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se saattaa olla vähän tylsää jos treenaa yksin. Meillä Riikan kanssa ei tule koskaan tylsää :D Ryhmäliikuntatunnit menevät kyllä paljon nopeammin..

   Poista
 3. Ryhmäliikunnoissa tuli käytyä joskus lukioaikoina ja yliopiston alussa, mut jotenkin se alko kyllästyttää ja oon viihtynyt sen jälkeen enemmän salilla. Toisaalta yksin puurtaminen on välillä tylsää, ja eniten oon tykännyt mun vanhasta Treen salista, jossa oli crossfit-tyyppisiä treenejä, toiminnallista meininkiä ryhmässä, kuitenkin keskittyen siihen omaan suoritukseen. Jos rahaa olis enemmän, niin varmaan joku crossfit-sali kyllä kutsuis taas.
  Viime kesänä/syksynä mulla oli mukamas tavote käydä testaamassa Esportin eri Les Mills -tunnit, mut kappas vaan kun en käynyt yhelläkään varsinaisella ryhmätunnilla vaan pysyttelin joogastudion ja salin puolella :D Muutamat combatit, bodyjamit ja gritit tuli kuitenkin vedettyä Gogolla, kun aina Treellä vieraillessa käytiin kavereiden kanssa treenailemassa. Yksin en siis selvästikään saa aikaiseksi mentyä ryhmätunneille, vaikka ne ihan hauskaa vaihtelua onkin. Ääh kesällä iskeekin taas vaikee valinta, et millaselle salille sitä oikeen liittyis :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmissa on kyllä puolensa ja ihan varmasti crossfit-tyyppinen treeni voisi voittaa ne molemmat! Ja sama, jos aika ja raha riittäisi, aloittaisin myös crossfitin ehdottomasti :)

   Salin päättäminen on aina muuten ihan supervaikeeta :D Mullakin varmaan sama ongelma syksyllä edessä jos muutto toteutuu!

   Poista