maanantai 7. maaliskuuta 2016

uusia kokemuksia

J: Ajattelin aloittaa reissukuvien läpikäymisen Liverpoolista. Liverpool oli meille jo entuudestaan tuttu kaupunki, joten nähtävyyksien sijaan keskityttiin vaan hengailuun ja käveltiin päivän aikana varmaan toistakymmentä kilometriä pitkin kaupungin sateisia katuja. Onneksi jossain vaiheessa paistoi aurinkokin ja sain napattuja kivoja kuvia. Olen kirjoitellut kaupungista enemmän esimerkiksi täällä, käykää lukemassa jos kiinnostaa. Majoituimme tällä kertaa Tune Hotelsissa. Se oli juuri avattu Liverpooliin ja sen kyllä huomasi - koko hotelli on todella siisti, hyvällä paikalla ja henkilökunta oli mukavaa. Eikä ollut edes pahan hintainen, suosittelen ehdottomasti.

 photo P3025133_zps1nhyn1dt.jpg
 photo P3025140_zpsemgkvyhg.jpg
 photo P3025139_zpsejv5xwfn.jpg
 photo P3025137_zpska45a9cz.jpg
 photo P3025166_zpspvfp5me1.jpg
 photo P3025178_zpskcipieva.jpg

Syy, miksi me Liverpooliin saakka reissasimme oli tietenkin se jalkapallo. Lippujen kanssa meinasi kyllä tulla paniikki, tai oikeastaan se paniikki ehti tulla.. Teemu oli tilannut liput erään välittäjän kautta ja lippujen luvattiin odottavan meitä päivää ennen matsia hotellin respassa. Meidän sinne saapuessa mitään lippuja ei kuitenkaan näkynyt. Ystävällinen henkilökunta vakuutteli, että ne todennäköisesti tulevat seuraavaan aamuun mennessä, mutta eipä näkynyt silloinkaan. Olin jo ihan varma, että meitä oli kusetettu ja pohdin jo mihin voisin alkaa soittelemaan ja valittamaan. Onneksi lopulta iltapäivällä liput olivat saapuneet ja pääsimme matsiin. Turhaan taas panikoin ;)

Ennen matsia oli pakko käydä pubissa syömässä fish'n chipsit ja juomassa englantilaista siideriä. Niin hyvää! Pubissa pääsi samalla hyvin pelifiilikseen, sillä varmaan joka toisella siellä olijalla oli päällään Liverpool fc:n pelipaita tai vähintään huivi. Muutenkin katukuvasta huomasi aika hyvin, että oli pelipäivä. Joka puolella oli punaista!

 photo P3025179_zpswcbl9do2.jpg
 photo P3025267_zpsyuugnwx0.jpg
 photo P3025216_zpsjxvbcrsm.jpg
 photo P3025284_zpsovemq11v.jpg

Matsi oli siis Englannin pääsarjaa eli Valioliigaa ja vastustajaksi asettui sarjassa hieman korkeammalla oleva Manchester City. Minä entisenä jalkapallon vihaajana jopa nautin siitä! Matsi oli ihan mahtava - Liverpool voitti 3-0 ja kaikki olivat tyytyväisiä. Olin myös positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin tuolla stadionilla kaikki toimi, juomaa ja ruokaa ei tarvinnut jonottaa väkimäärään nähden mitenkään turhan kauan ja missään vaiheessa ei oikeastaan muodostunut jonoja esimerkiksi porteille. Ainoa jono syntyi bussipysäkille matsin jälkeen! Liikenne oli ihan tukossa ja väkeä joka puolella. Lopulta me päätimme muiden tapaan vaan kävellä keskustaan reilu kolmen kilometrin matkan. Onneksi silloin ei enää satanut..

Oli kyllä ihan huippukokemus! Taas näki brittiläistä kulttuuria vähän eri kannalta. Jalkapallo on siellä kyllä tosi iso ja tunteita herättävä juttu.. Kannattaakin matsiin mennä, jos joskus tulee mahdollisuus! Mä tulen ainakin muistelemaan kokemusta vielä vuosienkin päästä.

6 kommenttia:

 1. Minkä hintaiset oli liput matsiin?:) josko se mies pääsisikin hiukan aiemmin tuonne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän oli yli 200€ kappale, mutta halvemmallakin voi saada jos ne huonoimmat paikat kelpaa. Lisäksi hintaan vaikuttaa se, kuka on vastassa. City on varmaan sieltä kalleimmasta päästä, huomompaa joukkuetta vastaan saa hieman halvemmalla :) Oli kyllä siistiä vaikkei futista niin seuraakaan, suosittelen!

   Poista
 2. Oiiiih Liverpool, itsekin siellä visitoin Skotlannin vaihtoni aikana, ihana kaupunki. :) Jasiis tuo jalkapallo, se on vaan niiiin erilaista kuin telkusta katottuna, ihan huikeeta ! :D Ne typitkin on niin tunteella siinä pelissä mukana, siinä on se oma huikee fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taisinkin joskus sun blogista lukea jotain Liverpoolista ;) Ihana kaupunki!

   Poista
 3. Mulla iski pienoinen ongelma mun adidaksen stan smithien kanssa, siis millaset sukat sulla on noitten kenkien kanssa? Kun yhdet nilkkasukat ostin, mutta ne näky siitä rumasti ku tuli liian korkialle. :/

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellasia ballerina/tennarisukkia on olemassa! Muistaakseni ainakin Cubuksessa olen nähnyt niitä, mä olen ostanut niitä Primarkista. Pysyy yllättävän hyvin, vaikka sukka onkin tosi "pieni" ja tulee vaan just ja just varpaiden yli.

   Poista