torstai 3. maaliskuuta 2016

sosiaalista syömistä

R: Kirjoitellaan usein brunssijuttuja ja viime keväästä asti käynnissä on ollut pienimuotoinen Turun parhaan brunssin metsästys. Turussa on nykyään tosi hyvä valikoima brunssipaikkoja - kaukana on ne ajat kun vaihtoehtoina oli joko Blanko tai Fontana. Yksi puute Turun brunsseissa kuitenkin on - sunnuntaisin ei ole montaa brunssia, johon pystyisi varaamaan pöydän etukäteen. Osittain siitä syystä ja osittain muista syistä päädyttiin viime sunnuntaina kotibrunssiin ja on siinäkin puolensa!

 photo brunssi3_zpsyfmnrrgu.jpg
 photo brunssi4_zpsifup3u5a.jpg

Kotibrunssi tulee helposti ravintolabrunssia edullisemmaksi - meillä oli aika runsaasti kaikkea tarjolla ja rahaa ei lopulta mennyt puoliakaan siitä, mitä brunssi ravintolassa olisi maksanut. Kotibrunssilla on kiva kattaa pöytä hienoksi, valmistaa ruokia porukalla ja lopulta ajan kanssa istua syömään. Me taidettiin lopulta istua brunssiherkkujen ääressä melkein kolme tuntia.. Brunssiherkuttelun kruunasi ehdottomasti (vaikka itse sanonkin ;)) nuo tekemäni porkkanamuffinssit. Ohje on monta kertaa hyväksi havaittu, löysin sen täältä. Oikeasti paras kokeilemani resepti! Ja ihan oikeasti tuo resepti on mielettömän helppo ja nopea. Aloin siinä leipoessa miettiä, että minkän ihmeen takia leivon niin harvoin!

 photo brunssi1_zpskem9px6z.jpg
 photo brunssi5_zpsof0tbqfm.jpg
 photo brunssi6_zpsp0pydylf.jpg

Porkkanamuffinssien lisäksi meillä oli muita aika perinteisiä brunssisuosikkeja, tuoretta sämpylää lisukkeineen, munakasta, nakkeja, pekonia, karjalanpiirakoita ja munavoita, hedelmäsalaattia, croissantteja, kinkkupiirakkaa.. Huomasin vasta kotona kuvia läpi käydessä, että ruoasta ei tullut otettua monta kuvaa. Oli niin kiire syömään! Brunssi on kyllä ehdottomasti hyvä syy kutsua läheiset herkuttelemaan. Tuntuu siltä, että jos kutsuisin jonkun vaan kahville, se olisi helposti sellanen tunnin tai parin treffailu. Brunssiin sen sijaan kuuluu sellanen kiireetön syöminen ja oleminen, brunssipöydän ääreen voi sunnuntaisin hyvällä omalla tunnolla jäädä vähän pidemmäksi aikaa. Miettikää - eikö olisi hauska kutsua brunssille vaikka joku vanha kaveri jota näkee liian harvoin? Suosittelen! Seuraavaksi meillä on testattavana Fazerin brunssi, sinne oltaisiin nytkin suunnattu, jos pöydän olisi saanut varattua etukäteen kuudelle. Noin isolla porukalla kun joutuu usein jännäämään mahtuuko varmasti samaan pöytään.. Onneksi kotona järkätty brunssi onnistui tällä kertaa ihan loistavasti!

P.S Kotibrunssissa on myös se hyvä puoli, että syömättä jääneet herkut voi säästää myöhemmäksi ;) Nuo porkkanamuffinssit maistuivat tosi hyvältä vielä seuraavanakin päivänä!

8 kommenttia:

 1. Ihania herkkuja <3 Nälkäsenä täällä oikein kattelen kaikkia herkkuja :D Mie viime kesänä pidin brunssin pitkäaikaisen ystäväni kanssa, jonka kanssa ei oltu nähty aikoihin; kyllä oli masut täynnä ja kuulumiset vaihdettu :)

  VastaaPoista
 2. Brunssit on niin parhautta ja pitäisi itsekkin tehdä useammin brunssi ystävien kanssa <3 Nytkin missaan ystäväporukan brunssin pakollisten menojen vuoksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Harmi että missaat brunssin, ehkä voit pian kutsua kaverit uudelleen koolle :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Joskus kanssa on tullut tehtyä kotibrunsseja ja vaikka vähän enemmän vaivaa vaatiikin kuin mennä valmiiseen pöytään niin kyllä kotonakin on kiva brunsseilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ehkä pitäisi viimeistään kesällä järkätä joku bloggaajabrunssi kun missaan sen huomisen ;)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Brunssit on parhaita <3


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista