tiistai 15. maaliskuuta 2016

kaksi yhden hinnalla testaa: saunajooga

R: Kaksi yhden hinnalla testaa -postaussarja saa vihdoin (!!) jatkoa, käytiin lauantaina testaamassa yhtä mielenkiintoista treenimuotoa - saunajoogaa. Huomattiin jokin aika sitten Motivuksen seinällä mainos saunajoogasta ja päätettiin heti ilmoittautua mukaan. Normaalisti tuo tunti ei siis ole Motivuksella treneiohjelmassa, nyt sille pääsi osallistumaan 15 euron hintaan. Ollaan testattu saunajoogaa muutamia vuosia sitten Salossa (siitä postaus täällä) ja muistikuvat saunajoogasta oli positiiviset.

Noihin aikoihin, kun saunajoogaa vuosia sitten testasin, en ollut käynyt yhdelläkään ohjatulla joogatunnilla ja jooga oli muutenkin tosi vierasta. Viime vuosina (kiitos Yogaian) olen tutustunut enemmän joogan eri muotoihin ja mielelläni esimerkiksi ryhmäliikuntatapahtumissa tai muuten tilaisuuden koittaessa testaan erilaisia joogamuotoja ihan muutenkin kun virtuaalisesti. Nyt oli siis hieman "joogatietoa" jo valmiiksi, kun lähdettiin saunajoogailemaan.

 photo motivus2_zps3maqsbi8.jpg
 photo motivus1_zpseo7ksbsn.jpg
Jennaa vähän jännitti ennen tuntia ;)

Tunti pidettiin noin 50 asteisessa saunassa. Tunnin kesto oli  noin 40 minuuttia sisältäen alku- ja loppurentoutuksen ja kuusi erilaista liikettä. Saunajoogaa tehdään siis nimensä mukaisesti saunassa, ei lämmitetyssä jumppasalissa kuten hot joogaa. Varusteiksi suositeltiin shortseja ja toppia. Lisäksi mukaan oli muistettava ottaa juomapullo ja hikipyyhe. Voin muuten kertoa, että molemmille tuli todellakin käyttöä! Tunti on rauhallinen ja jokainen liike tehdään omaa kehoa kuunnellen. Saunassa on ihanan rentouttavaa, lämpötila on sopivan matala, joten ei tule mitään ahdistusta vaikka lämpimässä ollaankin melko kauan. Liikkeet olivat helppoja ja hankalimmista annettiin helpompia versioita, jokaiselle sopivia. Tunnilla on tärkeää juoda tarpeeksi ja kuunnella omaa kroppaa, tarvittaessa voi mennä alemmalla lauteelle tai lähteä pois saunasta. 

Kokonaisuudessaan saunajooga oli miellyttävä kokemus. Tunnin jälkeen oli ihanan lämmin ja rentoutunut olo. Oli jotenkin puhdistunut olo! Ohjaaja varoitteli, että myöhemmin saattaa tulla päänsärkyä, jos ei ole juonut tarpeeksi, mutta itselläni ei ainakaan tullut.  Suosittelen saunajoogaa sellaiselle, joka pitää saunomisesta ja joka kaipaa rentoutusta. Aiempaa joogakokemusta ei vaadita, mutta ei siitä tietenkään haittaakaan ole. Saunajoogassa kroppa palautuu hyvin rankemmistakin treeneistä, jotta rento ja hyvä fiilis kropassa säilyy, ei samalle päivälle suositella muita treenejä. Mä voisin hyvin kuvitella käyväni saunajoogassa säännöllisesti esimerkiksi kerran kuukaudessa. Varsinkin talvella oli ihana päästä joogaamaan saunaan, kun kotona meillä ei saunaa ole. Täältä löytyy lisää tieto saunajoogasta ja sieltä voi myös etsiä tunteja eri kaupungeista.

Onko joku muu kokeillut saunajoogaa? Entä heräsikö muilla kiinnostus?

2 kommenttia:

  1. Saunajooga kuulostaa ihanalta! Täytyypä selvitellä löytyisikö tästä jostain lähistöltä tunteja :)

    VastaaPoista