tiistai 9. helmikuuta 2016

neljän liikkeen käsitreeni kuminauhan avulla

R: En ole kovinkaan aktiivinen kotitreenailija, pystyn paremmin asennoitumaan treeniin kun teen sen kodin ulkopuolella. Päätin siitä huolimatta jokin aika sitten ostaa testiin jumppakuminauhat. XXL:n nettikaupassa oli myynnissä edullisesti paketti, jossa oli kolme eri vahvuista jumppakuminauhaa. Olen joskus salilla käyttänyt tuollaista kuminauhaa, joten ajattelin että tuollaiset voisi olla ihan kätevät kotonakin - ne eivät vie paljon tilaa ja ne on helppo ottaa mukaan esim. matkalla tai vaikka mökille.

Kuminauhat pääsivätkin ausseihin mukaan ja niitä tuli jopa käytettyä siellä. Mun mielestä reissussa voi treenata fiiliksen mukaan, mitään paineita ei treeneistä kannata ottaa reissussa(kaan), mutta lyhytkin treeni on parempi kun ei mitään ja fiilis sen jälkeen on aina mahtava. Lenkkeilyn lisäksi reissussa on helppo tehdä treeniä oman kehon painolla (punnerrukset, burbeet, vatsat, hypyt, loikat, sprintit..) tai sitten esimerkiksi tällaisilla helposti mukana kulkevilla välineillä. Tässä nopea ja helppo neljän liikkeen käsitreeni, jonka voi yhdistää vaikka pieneen hölkkälenkkiin, kuten me teimme.

 photo treeni1_zpsfubbvcba.jpg
 photo treeni2_zps3daxmzjw.jpg

1. Olkapäät ylhäällä. Käytä kuminauhaa, joka antaa kunnon vastuksen. Nosta kädet ylös ja venytä kuminauhaa niin pitkäksi kun saat. Toista 15 kertaa. Pidä koko ajan jännitys lihaksessa, älä päästä selkää kaarelle.

 photo treeni9_zpsw8xugwui.jpg
 photo treeni8_zpsl4qguuak.jpg

2. Olkapäät edessä. Vie kädet suoraksi eteen ja venytä käsiä mahdollisimman kauas toisistaan. Tee niin laajaa liikettä, kun mahdollista. Toista 15 kertaa. Tämä liike ottaa kivasti takaolkapäihin.

 photo treeni4_zpsp1agqob9.jpg
 photo treeni5_zpsvagyf6ff.jpg

3. Hauiskääntö. Astu kuminauhan päälle niin, että alkuasennossa kuminauha on melko kireä. Tee hauiskääntöä vuorotellen molemmilla käsillä 12-15.

 photo treeni6_zps5hicavmt.jpg
 photo treeni7_zpsqqm7ul7b.jpg

4. Ojentajat. Astu kuminauhan päälle ja ota siitä kiinni takakautta. Ei kannata ottaa kireintä kuminauhaa, se ei välttämättä ole tarpeeksi pitkä tähän liikkeeseen. Varo ettei selkä mene kaarelle ja kiinnitä huomiota siihen, että kyynärpää ei aukea liikaa sivulle. Toista ojentajaliikettä 12-15 kertaa.

Tee jokaista liikettä 3-4 sarjaa. Kivasti saa tuntumaa käsilihaksiin! Reissussa yleensä tulee käveltyä niin paljon, että jalat saa treeniä "huomaamatta", joten välillä on hyvä laittaa kädetkin töihin. Joskus toki pelkkä shoppailu ja koko päivän ostoskassien kantaminenkin menee käsitreenistä ja illalla hotellihuoneessa levottomille läpille nauraminen käy vatsatreenistä. Joten älä ota stressiä lomatreeneistä, onneksi tämän nopean käsitreenin voi toteuttaa ihan vaikka kotona tai salillakin!

3 kommenttia:

 1. Kuminauha on kyllä kätevä ja kevyt kantaa mukana! :) noi liikkeet kuulostaa tosi tehokkailta ja osaa olen kokeillutkin, kun kuminauha löytyy treenilaatikosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Monet liikkeet on kuminauhalla tehokkaita, kunhan tekniikka on oikea ja ei päästä itseään liian helpolla!

   Poista
 2. Kuminauha on kyllä kätevä ja kevyt kantaa mukana! :) noi liikkeet kuulostaa tosi tehokkailta ja osaa olen kokeillutkin, kun kuminauha löytyy treenilaatikosta :)

  VastaaPoista