lauantai 6. helmikuuta 2016

Melbournen parhaita paloja

J: Tajusin tuossa yhtenä päivänä, ettei olla kirjoiteltu vähään aikaan mitään Australiaan liittyvää.. Tänään matkakuumeen vaivatessa aloin selata Melbournen kuvia läpi ja muistelin vähän kaupunkia. Mä en osaa vieläkään sanoa kumpi oli enemmän mun mieleen - Sydney vai Melbourne. Molemmat oli aivan upeita omalla tavallaan. Sydneyssä oli paremmat rannat ja kelit suosi, Melburne taas oli jotenkin rennompi!

 photo P1085462_zpsjfdasps6.jpg
 photo mel1_zpsimoi77ex.jpg
 photo mel6_zpsv2a3qea8.jpg
 photo mel4_zpskdwibfob.jpg

Parasta Melbournessa oli varmaan ruoka. Kirjoiteltiin silloin reissussa vähän ruokajuttuja, käykää kurkkaamassa postaus täältä jos kiinnostaa. Melbournessa oli oikeasti joka kadunkulmassa tarjolla ruokaa.. Oli hampparia, hodareita, ranskiksia monessa eri muodossa, smoothieta, sushia, malesialaista, kiinalaista (ja varmaan kaikkia muita aasialaisia), kreikkalaista ja italialaista.. Veikkaanpa, ettei ole ruokalajia, jota et Melbournesta löydä! Meidän suosikiksi nousi varmaan Grand Trailer Park Taverna, jota Noora meille suositteli. Ihan törkeän hyviä hamppareita rennossa ilmapiirissä. Suosittelen!

 photo mel3_zpsuvri9cur.jpg
 photo _MG_5061_zpszqs7p7sy.jpg
 photo _MG_5051_zpszrh8yftm.jpg
 photo P1085449_zps54jjzack.jpg
 photo _MG_5047_zpssb2uy0ix.jpg
 photo mel2_zpsnuc7chwf.jpg

Melbournessa ihastutti myös katutaide. Joka kulmalta löytyi jotain ihasteltavaa! Katutaidetta kannattaa lähteä bongaamaan joko Fitzroyn kaupunginosasta tai Hosier Lanelta. Jälkimmäinen oli ainakin aika jännä, koko katu (ja vähän muutkin kadut) oli aivan täynnä graffitteja. Osa maalaili sinne jo uusiakin, joten veikkaan tuolla olevan aika suuri vaihtuvuus noissa "taideteoksissa".

 photo _MG_4984_zpsnanelzdc.jpg
 photo _MG_4954_zpsuyir6pxk.jpg
 photo _MG_4962_zpsfm7dddjp.jpg
 photo mel7_zpsqemp043p.jpg
 photo mel8_zpsanoot7au.jpg

Kuten olen ehkä joskus maininnut, tykkään tutkia uusia kaupunkeja yläilmoista. Sydneyssä se jäi välistä, joten Melbournessa piti korjata tilanne. Menimme illalla, hieman ennen auringonlaskua Eureka skydeckin korkeuksiin 88. kerrokseen ihastelemaan kaupunkia ja pakko sanoa, etten pettynyt tämänkään kaupungin näkymään! Melbournessa oli oikeastaan kaikkea; joki, meri, korkeita rakennuksia, vanhoja rakennuksia.. Bongattiin Australian pisin siltakin! Auringonlasku yläilmoissa ei ollut niin upea mitä toivoin, mutta ihan siisti silti. Miinusta vain siitä, että sen lasin läpi oli hankala ottaa kuvia. Auringon laskettua lähdettiin kävelemään Yarra-joen rantaa kohti hotellia, naureskeltiin että melkein yhtä hieno jokiranta kun meillä täällä Turusa ;)

Melbournessa oli kaiken muun lisäksi myös ihan törkeän hyvät shoppailumahdollisuudet! Kauppakeskuksia oli ihan keskustassa ja esimerkiksi Fitzroyn alueelta löytyi monen tunnetun merkin outlettejä. Jos joka paikassa ei olisi ollut myynnissä vaan enimmäkseen kesävaatteita, olisi shoppailu voinut karata käsistä.. ;) Kaupunkimaisemien lisäksi näimme Melbournessa myös pingviinejä ja pari rantaa, mutta niistä lisää myöhemmin.

2 kommenttia: