maanantai 22. helmikuuta 2016

Blue Mountains ja "kolme sisarusta"

R: Sää ei tällä hetkellä voisi olla kamalasti erilaisempi, kun mitä se oli hieman vajaa kaksi kuukautta sitten Australiassa. Lämmöllä muistelin tänään reissua (jälleen kerran), kun kävelin räntäsateessa kotiin. Ajattelinkin harmaan päivän kunniaksi lätkästä tänne vähän aurinkoisia fiiliksiä Blue Mountainsilta. Blue Mountains vuoristo sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Sydneystä. Perille pääsee kätevästi (ja melko edullisesti) junalla. Alueena tuo Blue Mountains on todella suuri, me keskityttiin lähinnä päänähtävyyden, Three Sistersin alueeseen.

 photo bm3_zpsx4tunchx.jpg
 photo bm1_zpsfb0omczx.jpg
 photo bm4_zpsfc5nmamn.jpg
 photo bm5_zps1co8oqjy.jpg
 photo bm6_zpsd765cv1s.jpg
 photo bm10_zpsytgdmt3i.jpg

Jäätiin junasta pois Katoomban asemalla, josta oli vielä jonkin verran käveltävää Echo Pointille, josta oli hyvät näkymät "kolmelle sisarukselle" Kyseessä on siis kolmen kiven muodostama vuorijono, joka on yksi Australian tunnetuista nähtävyyksistä. Me ihasteltiin nähtävyyttä ensin sieltä näköalapaikalta, jonka jälkeen lähdettiin kävelemään kolmen sisaruksen luo. Matka oli melko lyhyt ja suhteellisen helppokulkuinen. Lopulta oltiin vuorien "sisällä", sieltä oli mielettömät maisemat alas laaksoon.

Katoombassa on paljon muutakin nähtävää kun tuo Three Sisters, mm. Katoomban vesiputous. Alueella kulkee eripituisia merkittyjä polkuja, joten jokaisen on helppo löytää itselleen sopiva reitti riippuen siitä, mitä haluaa nähdä. Tuolla olisi ollut mahdollista päästä myös erilaisten (maksullisten) maisemahissien kyytiin, mutta me jätettiin ne tällä kertaa väliin. Niistä voi lukea lisää Nooran kirjoituksesta.

 photo bm8_zpsqgfeufte.jpg
 photo bm7_zpsftyxohr3.jpg
 photo bm9_zpsaeqddmpw.jpg
 photo bm11_zps4pn7t2ya.jpg

Me yllätyttiin siitä, miten tajuttoman paljon tuolla oli turisteja. Muistan lukeneeni jostain, että tuonne kannattaa laittaa pitkät housut, lenkkarit ja muutenkin vaellukseen sopivat varusteet. Noh, eipä olisi tuolla päänähtävyyksien liepeillä tarvinnut. Siellä näkyi kaikkea korkkareista minishortseihin. Kävely paikasta toiseen tapahtui lähinnä jonossa, sillä kapeat polut olivat täynnä ihmisiä. Vähän oli eri mielikuvat aamulla hotellilta lähtiessä! Toki varmaan fiilis olisi ollut eri, jos olisi kunnolla lähtenyt "syvemmälle" kansallispuistoon vaeltamaan. Tai jos olisi ollut reissussa jonain muuna ajankohtana.

Katoomba vaikutta kaupunkina (vai olikohan se ihan vaan kylä..) kivalta. Pääkadun varrella oli pieniä putiikkeja, erilaisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Me haettiin kahvit sattumalta jostain hieman oudosta, mutta ilmeisesti trendikkäästä vegekahvilasta. Oli kyllä kiva päästä näkemään Sydneyn hälinän jälkeen vähän pienempi kaupunki. Tuo meidän Blue Mountains visiitti oli ihan pintaraapaisu alueeseen, halutessaan siellä saisi kulumaan päiviä. Nähtiin kuitenkin tuo Three Sisters, se on yksi must see -kohde, jos Sydneyn lähettyvillä liikkuu. Enpä tiedä olisinko edes uskaltautunut mihinkään pidemmälle vaeltamaan, käärmepelko meinasi tuollakin iskeä pahasti (mm. vessassa :D). Onneksi luin vasta tuon retken jälkeen, että käärmeet viihtyvät ulkovessoissa.... Mutta, ei vessoista tai käärmeistä sen enempää - onko joku teistä käynyt tuolla? Mitäs tykkäsitte (paikasta tai ihan vaan kuvista)?

5 kommenttia:

  1. Vautsi hyvältä näyttää maisemat. Ei helpota aussikuumetta :) Hahah arvatkaas, tääl Jamaikallakin on Blue Mountain, ja sinne on kyllä ehottomasti mentävä haikkaamaan heti kun löytyy joku sopiva ajankohta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuolla oli kyllä upeaa! Joo mene sinne ja laita paljon kuvia someen ;) Ihan kateellisena aina katselen sun aurinkoisia kuvia.

      Poista