sunnuntai 7. helmikuuta 2016

aktiivinen viikko

 photo P1014520_zpslrmb7h3v.jpg

J: En tiedä onko kasvavan päivän pituuden ansiota, mutta oon ollut koko viikon ihan älyttömän energinen! Tai olen ollut iltaisin ennen nukkumaanmenoa tosi väsynyt, mutta päivisin on riittänyt energiaa treenata ja puuhailla kaikkea muutakin. Huomaan itsestäni, että päiväkodilla töissä olessa olin paljon väsyneempi, työ oli kuitenkin välillä tosi fyysistä ja raskasta. Opettajana pääsee fyysisesti helpommalla, toki ajatustyötä joutuu tehdä paljon enemmän. Ehkä sen takia olenkin jaksanut treenata enemmän kun vaikka ennen joulua. Lisäksi treenimotivaatiota nostaa se, että otimme Riikan kanssa kuukauden yhdistelmäkortit Leaf Areenalle, jossa on tarjolla vaikka mitä kivoja jumppia..

Kirjoittelin viime viikolla mun ruokapäiväkirjasta ja nyt olisi vuorossa liikuntapäiväkirja. Kyseessä on se sama ravitsemustieteen tehtävä.. Liikuntapäiväkirjan kirjoittaminen on vähän tutumpaa ja helpomaa ja kaiken lisäksi hyödyllistä. Pitäisi varmaan ottaa se tavaksi. Tässä mun viime viikon treenit ja vähän kommentteja niihin liittyen..

Maanantai: Lenkki 30min (kevyt) + 20min rentouttava venyttely (kevyt)
Tiistai: Koristreenit 1h 30min (raskas) + kävely 30min
Keskiviikko: Salitreeni 60min -->selkä, vatsat, käsiä  (keskiraskas)
Torstai: CXworks 30min (keskiraskas) ja pyöräily 20min (raskas)
Perjantai: Salitreeni 50min ->rinta & kädet (keskiraskas)
Lauantai: Salitreeni 60min -> jalat (raskas!!)
Sunnuntai: Lenkki 11,5km 1h 15min (peruskunto) + jooga 30min (kevyt)

+Monipuolista treeniä
+Raahauduttiin vihdoin taas lenkille, teki kyllä hyvää
+Yoogaia on taas käytössä! 
+Jalkatreeni tuntui siellä missä pitikin, tuli pakarat aika kipeiksi..

+/- Ei lepopäiviä. Maanantai oli kuitenkin aika kevyt, kuten myös sunnuntai.. 
-Venyttelyä voisi olla vielä enemmän
-Perjantain salitreeni oli ehkä maailman laiskin. Koristreenit peruttiin vain paria tuntia ennen ja salille meno tuli vähän yllätyksenä..
-Hyöytyliikunta (esimerkiksi kävely) oli tosi vähäistä tällä viikolla

 photo P1014526_zpsszovmohf.jpg

Ensi viikolla on sitten luvassa niitä lepopäiviä.. Tosin huomiseksi on varattu jo spinning, iik! Saa nähdä kuinka jumiin jalat menee. Viimeksi olen ollut spinningissä noin kolme vuotta sitten Englannissa.. Muistan siitä vaan sen, että hikoilin kuin pieni possu ja seuraavana päivänä jalat olivat ihan jumissa. Ajattelin muuten kirjoitella tämän kuukauden Leaf-testailujen jälkeen vähän kokemuksiani ryhmäliikunnoista, ne ovat kuitenkin aina olleet mulle vähän vieraampia. Nyt kuitenkin nukkumaan, jotta jaksaa ensi viikolla taas treenailla (ja käydä töissä..). Energistä viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Oon ollut niin kiireinen, että blogimaailma on ihan jäänyt sivuun tällä viikolla. Aika touhukkaalta kuulostaa siunkin viikko ja treenit kivan monipuolisilta! :) Miullakin on tosi energinen olo, vaikka iltasin oon ihan väsynyt - on silti kiva, että päivä pitenee ja on aikaa tehdä kaikenlaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Kyllä tämä "kevät" saa ihmeitä aikaa ihmisissä ;)

   Poista
 2. Oon ollut niin kiireinen, että blogimaailma on ihan jäänyt sivuun tällä viikolla. Aika touhukkaalta kuulostaa siunkin viikko ja treenit kivan monipuolisilta! :) Miullakin on tosi energinen olo, vaikka iltasin oon ihan väsynyt - on silti kiva, että päivä pitenee ja on aikaa tehdä kaikenlaista! :)

  VastaaPoista
 3. Olet tehnyt jotakin väärin, jos spinningin jälkeen jalat ovat jumissa. Lihaskuntotreenin jälkeen jalat usein jumittavat, eivät oikein suunnitellun spinnin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan allekirjoita tuota, sillä lihas menee helposti jumiin uudenlaisen treenin seurauksena.. Esimerkiksi jos joku menee ekaa kertaa lenkille, on seuraavana päivänä jalat aivan varmasti vähän jumissa! Sama spinningissä. Jos meen sinne ekaa kertaa monen vuoden jälkeen, lihas joutuu tekemään ihan erilaista työtä mihin on tottunut ja menee siksi jumiin. En nyt tietenkään vertaisi sitä lihaskuntotreenin jälkeisiin jumituksiin, mutta kyllä spinninginkin (ja muiden aerobisten) jälkeen saa tuntua, että jotain on tehty :) Ainakin ekoilla kerroilla!

   Poista
 4. Ei vitsi ihanan tehokas treeniviikko siellä. Big up yourself, niinku täälläpäin sanotaan :) Mä oon kans alottanu taas tauon jälkeen pitämään treenipäiväkirjaa kalenteriin, tykkään jotenki seurailla, et kuinka paljon sitä oikeen tuleekaan urheiltua. Ja aikasemmin oon huomannu sen myös tosi tehokkaana, jos alkaa oma aktiivisuus arveluttamaan. Mulla ainakin oli viime keväänä kauheet tuskailut kun tuntu että treenit oli tosi vähissä, vaikka oikeesti se tunne tuli vaan siitä, et jalan reistailujen takia ne tutut lenkit ja salitreenit jäi aikalailla pois. Oli tosi hyvä, kun pysty sieltä vihkosesta kattomaan, et okei, tälläkin viikolla tuli vaikka hiihdettyä/uitua/joogattua useempaan otteeseen...
  Hahah ja täällä ainakin oli kova yritys alottaa viikko kunnon energialla, herättiin kamujen kanssa kuudelta lenkille, mut ulkona satokin kaatamalla ja lopulta tehtiin vaan pieni kuntopiiri sisätiloissa. Parempi sekin kuitenki kun ei mitään, huomenna varmaan uus yritys :)

  VastaaPoista