lauantai 30. tammikuuta 2016

uusi brunssituttavuus - ravintola 3. Linja

R: Jee, viikonloppu! Ei tässä kyllä pahemmin ole viikonloppua ehtinyt kaivata, kun tuntuu että vastahan se viikonloppu oli. Aika menee hullua vauhtia! Viime lauantaina oltiin brunssilla ja koska viikonlopun brunsseilut on taas ajankohtaisia, niin ajateltiin kirjoitella uusimmasta brunssituttavuudesta, 3. linjan brunssista.

Mikä ihmeen 3. linja saattaa miettiä moni turkulainenkin. En ole itsekään ollut kovin kauan tietoinen paikan olemassaolosta saati siitä, että sieltä saa brunssia. Kun asia meille (vihdoin) selvisi, päätettiinkin heti suunnata sitä testaamaan. 3. Linja sijaitsee osoitteessa Linnankatu 88, eli ihan satamassa, siinä Viking Linen terminaalin lähellä. Tuonne ei kyllä helposti vahingossa eksy ;) Oltiin varattu pöytä etukäteen ja hyvä niin. Brunssi tarjoillaan 12-15 ja oltiin heti 12 jälkeen paikalle. Mietittiin ensin että pöytävaraus neljälle olikin ehkä ihan turha, kun porukkaa ei ollut melkeen lainkaan, mutta eipä mennyt kun 10 minuuttia kun oli jo ruuhkaa! Eli jos haluat isolla porukalla varmasti pöydän, tee pöytävaraus tai mene heti avaamisaikaan paikalle.
  photo brunssi6_zpsxxkoh0er.jpg
 photo brunssi1_zpsd9rd0aa6.jpg
 photo brunssi2_zpsjj97iaba.jpg
 photo brunssi5_zpsaavxacc3.jpg

Brunssi oli melko perinteinen. Nykyään mm. itse tehty perunasalaatti, coleslaw ja pulled pork taitavat olla yleisiä brunsseilla, niitä oli tuollakin. Lisäksi oli salaatteja lisukkeineen, muutamaa eri leipää (saaristolaisleipää, nam!) lisukkeineen, karjalanpiirakoita ja munavoita, croissantteja, jogurttia lisukkeineen. Lämpimässä pöydässä oli muutamaa eri kalaa, paria eri lihaa, nakkeja, kermaperunoita ja munakasta. Osa ruoista, kuten kermaperunat ja lihat, olivat melko buffetlounastyylisiä (tämän voi ymmärtää miten halua..), osa ruoista sen sihaan yllätti positiivisesti, mm. niinkin yksinkertainen yhdistelmä kun kirsikkatomaatit ja vuohenjuusto. Nam! Olisin voinut syödä koko kulhollisen ;) Valikoima oli meidän mieleen, toisaalta ei kaivattu mitään lisää, mutta tavallaan jotain yllätyksellisyyttä oltaisiin kaivattu varsinkin lämpimiin ruokiin.

 photo brunssi3_zpskfcc668x.jpg
 photo brunssi4_zpswcjgkmt3.jpg
 photo brunssi7_zpsj8jdg22c.jpg

Jälkiruokapöydässä oli muutamaa eri makeaa kakkua, pannacottaa, juustoja ja paria eri hedelmää. Lisäksi oli pieniä smoothieta. Suolapähkinäbrownie kuulosti hyvältä, mutta lopputulos oli pettymys - pakko myöntää. Karpalokinuskimoussekakku sen sijaan oli ihan tajuttoman hyvää! Oikeasti ehkä paras jälkkärikakku, jota olen millään brunssilla syönyt. Brie ja cheddar ovat mun lemppareita, joten juustoistakaan en valita.

3. Linja on kivasti sisustettu! Muutenkin tila oli huomattavasti väljempi kun viimeksi testattu Nick's Food Design, joten siitä ehdottomasti plussaa. Ruokien suhteen tämä ei ehkä Nick's Food Designia voita, joten Turun parhaan brunssin titteli pysyy edelleen siellä ;) Kokonaisuudessaan visiitti oli kuitenkin tosi onnistunut, voisin mennä uudelleenkin. Seuraavaksi listalla taitaa kuitenkin olla Fazerin brunssi, jota ei vielä olla päästy testaamaan täällä Turussa. Se taitaa olla enemmän aamiaistyyppinen? Lisäksi ollaan ajateltu, että Logomon lauantaibrunssin voisi myös käydä joku kerta testaamassa (ihan vaan sen vuoksi, että Cityshopparilla sinne pääsee kaksi yhden hinnalla!). Onkohan Turussa muita uusia brunssipaikkoja? En kai ole muutakin missannut.. ;)

4 kommenttia:

 1. oon kuullut aiemminkin jonkun suosituksen tästä paikasta. Täytyy ehdottomasti mennä jossain kohtaa kokeilemaan niin tulee vähän brunssivaihtelua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä mennä, tuo oli jotenkin niin rento ja mukava paikka :)

   Poista
 2. Kuulostaapa kivalta paikalta! :) mie en oo oikeestaan koskaan käyny brunssilla missään (kavereiden koteja lukuunottamatta :D), mutta täytyisihän joskus miunkin mennä! Täytyykin tutustua Joensuun valikoimaan, jos löytyis jotain vastaavaa kuin tuo 3. Linja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua, luulis että Joensuusta löytyy joku kiva brunssipaikka :)

   Poista