sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Treenitavoitteita

J: Olen tuttuun tapaan listannut vuoden alussa treenitavoitteita tulevalle vuodelle. Olen ehkä sanonutkin, että ilman tavoitteita treenaaminen on helposti mulla vaan sellaista puuhailua. Pienetkin tavoitteet auttavat motivoitumaan treeniin ihan eri tavalla! Toki ykköstavoitteena on pysyä terveenä ja kohottaa kuntoa, mutta muitakin tavoitteita on oltava. Siksi pysähdyin taas hetkeksi miettimään, mitä tänä vuonna haluaisin saavuttaa. Aika juoksupainoitteisia tavoitteita on luvassa, muuten aika samanlaisia kuin vuosi sitten..

 photo P1014351_zpsc18xzk7j.jpg
 photo P1014389_zpso21qsec9.jpg
1. Alan taas nauttia juoksemisesta. Viime vuosi oli ihan hyvä juoksuvuosi, mutta tästä vuodesta tulee vielä parempi! Ihan ensin pitää vaan päästä taas kiinni siihen lenkkeilyyn.. Erilaisten syiden takia olen viimeksi juossut kunnon lenkin noin kuukausi sitten, apua! En muista milloin viimeksi olisi ollut näin pitkä tauko. Ei varmaan pariin vuoteen.. Onneksi koripalloa pelatessa peruskunto pysyy ihan hyvänä.

2. Juoksen kympin alle 55 minuutiin. Tämä on ainoa aikatavoite, jonka uskallan itselleni asettaa! Olen jo kauan halunnut juosta jossain kisassa kympin, mutta jotenkin se on vaan jäänyt. Kymppi on mun mielestä aika täydellinen matka - sen  voi juosta kovaa eikä matkalla varmasti pääse kyllästymään.

3. Testaan uusia lajeja. Kaksi yhden hinnalla -testaa on jäänyt muiden kiireiden takia vähän vähemmälle, mutta nyt alkuvuodesta olisi tarkoitus toteuttaa parikin eri lajia. Mua jo niin naurattaa ajatus siitä toisesta.. Pysykää kuulolla!

 photo P1014393_zpsgsrspeib.jpg photo P1014385_zpsyeayinft.jpg
4. Hankin lisää voimaa! Nyt kun on mustaa valkoisella, on tulosten seuraaminen paljon helpompaa kuin ennen. Tavoite olisi ainakin saada jalkoihin lisää voimaa, se tukee niin juoksu- kuin korisharrastusta. 

5. Enemmän kehonhuoltoa. Tämä sama roikkuu vuodesta toiseen listalla - eikä syyttä. Viime vuonna aktivoidun tämän suhteen alkuvuodesta ja aina välillä innostuin yoogaiasta, mutta joskus syksyllä ja talvella se unohtui kokonaan.. Multa löytyy kaikkea putkirullasta yoogaian tunnuksiin, mutta silti se kehonhuolto jää aina kaiken muun varjoon. Tiedän, että se on huono. Tiedän, että mun pitäisi venytellä enemmän, mutta silti se aina jää. Jospa koittaisin tänä vuonna parantaa tapani!

+Salainen tavoitteeni (jonka nyt kuitenkin teille paljastan) olisi juosta maraton. Maraton vaatii kuitenkin jo aivan erilaista treenaamista kuin puolikas. Nyt tammikuussa ajatus tuntuu aika kaukaiselta, mutta muista viime syksynä miettineeni sitä ihan tosissaan. Ehkä kun ilmat tästä vähän paranevat ja koripallokausi loppuu, voin ihan tosissani alkaa harkita maratonia.. Palaan tähän aiheeseen varmasti vielä myöhemmin!

Nyt ajattelin lähteä salille tavoittelemaan neljännen kohdan tavoitetta. Eli jalkapäivä tiedossa! Saa muuten linkata omia treenitavoiteitta jos niitä kirjoittelitte, multa meni kaikki ne ja uudenvuodenlupaukset ohi reissun aikana! Olisi kiva lueskella, mitä muut ovat luvanneet. Energistä sunnuntaita!

9 kommenttia:

 1. Siulla vaikuttaisi olevan hyviä ja kuitenkin realistisia tavotteita :) Tsemppiä niiden tavoitteluun!

  Mie inhoan juoksua, joten se ei ole miun tavoitelistalla (kyllä, "opi tykkäämään juoksusta" on ollut siellä monta kertaa.. tuloksetta!), mutta mie haluisin ehdottomasti kiinteytyä ja saada lihaksia, pudottaa myös painoa viitisen kiloa. Saa nähdä, onnistunko, mutta kovasti ainakin yritän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Realistisina koitinkin ne pitää ;) Sullakin on hyvät tavoitteet! Ja ihan vaan motivaatioksi: mäkin inhosin ennen juoksua! Nyt vasta pari vuotta olen lenkkeillyt aktiivisemmin, ennen sitä kävin todella harvoin lenkillä. Eli kyllä siitä voi oppia pitämään!

   Poista
 2. Siulla vaikuttaisi olevan hyviä ja kuitenkin realistisia tavotteita :) Tsemppiä niiden tavoitteluun!

  Mie inhoan juoksua, joten se ei ole miun tavoitelistalla (kyllä, "opi tykkäämään juoksusta" on ollut siellä monta kertaa.. tuloksetta!), mutta mie haluisin ehdottomasti kiinteytyä ja saada lihaksia, pudottaa myös painoa viitisen kiloa. Saa nähdä, onnistunko, mutta kovasti ainakin yritän! :)

  VastaaPoista
 3. Tää oli tosi kiva postaus!! :) Mulla on tavoitteena vain ja ainoastaan se, että käyn säännöllisesti kuntosalilla, ja nautin siitä! Sekä (en suoraan liity treenaamiseen mutta siihen kyllä vaikuttaa!) se, että syön säännöllisesti ja terveellisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit! Kuntosalilla käyminen on myös hyvä tavoite ja säännöllinen ja terveellinen ruokavalio tietenkin tärkeä, melkein jopa treenaamista tärkeämpi! :)

   Poista
 4. Hyvältä kuulostaa tavotteet :) Täällä goalina on parhaillaan lähinnä päästä parempaan kondikseen ennen maaliskuun carnivaleja, mutta kämppiksen kaa ollaan kyllä muutenkin tehty diili, että koko kevät treenataan ahkerasti. Tuntuu vähän hassulta, kun ne perinteiset salitreenit, juoksu ja jooga on ollu vähän katkolla. Joogaa oon sentään tehny utuben avulla ja alotin nyt sen sportyfeelin splitchallengen instassa, että tulis venyteltyä ees vähän joka päivä... Täytyy kyllä jossain vaiheessa ihan postata jamaikan treenikuvioista, kunhan täällä vähän alkaa arki rutinoitumaan :) Kehonpainotreenejä on onneks useemman kerran viikossa ihan täällä asuntolalla ja uima-allas on mun suuri rakkaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo postaa, mielenkiintoista lukea! Ja uima-allas <3 <3 Kelpais!

   Poista