sunnuntai 17. tammikuuta 2016

miten paluu arkeen on sujunut?

R: Loman jälkeen arkeen palaaminen ei varmaan koskaan ole helppoa. Ei varsinkaan sillon, kun takana on mielettömän onnistunut reissu unelmien kohteessa. En edes halua miettiä, montako kertaa Jennan kanssa vuorotellen valiteltiin paluumatkalla viime viikonloppuna, ettei haluta palata arkeen tai ettei haluta palata töihin. Haaveiltiin lottovoitosta ja mietittiin millasta olisi vaan reissata ja elää "rentoa" elämää koko ajan. Toisaalta yritettiin myös miettiä niitä arjen kivoja asioita, laskettiin päiviä tuleviin lomiin ja mietittiin mitä kaikkea uutta arki tuo mukanaan.

 photo aamu1_zpsh4haceb6.jpg

Lopulta ajatus arkeen paluusta osoittautui paljon kamalammaksi, kun mitä arkeen paluu oikeasti on ollut. Oikeastaan arkeen ja töihin paluu sujui yllättävänkin kivuttomasti. Töissä kyllä riitti hommaa ja loman aikana kertyineitä tehtäviä riitti, mutta jotenkin onnistuin asennoitumaan niihinkin enemmän haasteena kun taakkana. Toki ensimmäinen viikko on mennyt väsyneissä merkeissä, mä ainakin kärsin vähän jet lagista. Lisäksi heti alkuviikon jälkeen kun olin selvinnyt normaaliin rytmiin, tuli torstai ja meillä oli illalla peli Uudessakaupungissa. Taas jäi yöunet lyhyeksi ja lopulta nukuinkin univelkoja pois perjantain ja lauantain välisenä yönä 13 tuntia!

 photo aamu2_zps1j7py47w.jpg

Parasta arkeen paluussa on ollut rutiinit. Mä tykkään rutiineista - siitä kun saa herätä aamulla, laittautua töihin, tehdä kaurapuuroa, lähteä töihin.. Yhtenä aamuna sekoittelin keittiössä kahvintuoksussa chiansiemeniä kaurapuuroon ja tajusin että oikeastaan olen ihan onnekas, kun saan ennen töihin lähtöä tehdä aamiaista just meidän keittiössä. Ei kaikilla ole työtä, jota varten herätä tai kivaa asuntoa, jossa kokkailla. Ei kaikilla ole mahdollisuutta lähteä lomalle, jota muistella väsyneinä aamuina lumipyryssä.

 photo aamu3_zps3pgxaphn.jpg

Arkeen paluussa kivaa on myös ollut paluu treenien pariin. Salikortin Motivukselle aion uusia tänään, joten pääsee sinnekin pienen tauon jälkeen. Koriskausi meillä alkoi tällä viikolla jo ja torstaina oli heti se pelikin (josta muuten tuli voitto!). Lomalla ei pahemmin tullut hikitreenejä tehtyä (hyötyliikuntaa senkin edestä), joten oli kiva päästä vähän hikoilemaan! Nyt siis tosiaan suuntaan sinne salille, tekisi mieli kävellä sinne normaalia pidempää reittiä, sillä ulkona on taas ihanan aurinkoista ;) Samalla pitää käydä palauttamassa Australian matkaoppaat kirjastoon, tylsää palauttaa tutuksi tulleet oppaat. Noo, ehkä nyt on jonkun toisen vuoro lukea niitä ja toteuttaa unelmiensa reissu!

4 kommenttia:

 1. Ajatus arkeen palaamisesta on aina se kaikista vaikein. Tekisi mieli vaan jatkaa lomailua ja unohtaa kaikki velvollisuudet, treenaamiset, syömiset, opiskelut ja muut - olla vaan ja nauttia läheisten seurasta ja lomasta. Kuitenkin arkenakin ehtii niin paljon töiden tai opiskelun lisäksi, että kannattaa niinä hetkinä muistella juuri sitä, että aikaa jää kyllä varmasti kaikelle kivallekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja toi on totta, työpäivä on kuitenkin yleensä vaan se 8h, siinä jää hyvin muuhunkin aikaa :)

   Poista
 2. Arkeen palaaminen loman jälkeen on kyllä aina vähän haastavaa, mutta kyllä se siitä! Parasta on jos saa olla loman jälkeen muutaman päivän kotona "lomalla" ja hoitaa kaiken kuntoon (tavaroiden purkaminen, pyykit, kaupassa käynti jne.) ennen kunnon arkeen palaamista! :) Arjessa rutiinit on kyllä parhaita, joten niihin takaisin pääseminen tuntuu usein kivalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Toi mun "kolmen tunnin yöunien jälkeen töihin" ei ehkä ollut se fiksuin ratkaisu ;) Mutta siitäkin selvittiin ja en olisi kyllä yhtään aiemmin halunnut lähteä Australiasta kotiin!

   Poista