maanantai 18. tammikuuta 2016

Miksen julkaise useammin treenikuvia?

J: Käytiin yhtenä aamuna Melbournessa pienellä lenkillä ja ajateltiin samalla käyttää tilaisuus hyödyksi ja kuvata treenikuvia blogiin. Saatiinkin yhteen treenivinkkiin ihan hyviä kuvia ja ajattelin, että kuvia riittäisi varmaan useampaankin postaukseen. Aloin myöhemmin katsella kuvia ja totesin, etteivät ne nyt ihan toimi. Jokaisessa oli joku ongelma!

 photo P1085382_zpsjbqudbw7.jpg
..Joko en katsonut kameraan..

 photo P1085385_zpsr1vgm7f8.jpg
..tai pääni oli rajautunut pois..

 photo P1085390_zpskd3vk4pq.jpg
..tai ilmeeni oli aivan järkyttävä..

 photo P1085396-002_zpsadljxrrj.jpg
..tai kuvasta ei muuten vaan oikein pystynyt sanomaan mitä olin tekemässä

Kuvien ottaminen on välillä kyllä vaikeaa - varsinkin treenikuvien.. Liikkuvaa kohdetta on luonnollisesti haastavampi kuvata kuin paikallaan olevaa ja kuvat tärähtävät helpommin. Sen lisäksi kuvattavan on hankalampi kontrolloida omia ilmeitä ja muuten hyvässä kuvassa voi olla esimerkiksi aivan järkyttävä ilme. Vai olenko ainoa, jolla on näitä ongelmia? Haluaisin postailla vieläkin enemmän treenijuttuja, mutta yleensä se kaatuu kuvien puutteeseen. Arvostan postauksissa hyviä ja laadukkaita, ennen kaikkea aiheeseen sopivia kuvia! Varsinkin nyt talvella treenijuttujen kirjoittaminen on hyvin haastavaa, sillä ulkona ei pysty/ehdi kuvailemaan valoisaan aikaan eikä salillekaan kiinnosta mennä kamera kädessä. Eikä aina jaksa käyttää niitä samoja, joskus kesällä otettuja kuviakaan.. Miten te muut treenibloggarit olette ratkaisseet ongelman?

4 kommenttia:

 1. Nyt alkaa viikonloppusin olemaan hyvät valokuvauskelit ulkona, kun ei ole pakkasta liikaa ja valosaakin riittää muutama tunti :) Eri asia millasia treenikuvia lumessa voi ottaa, ellei pelkät lumienkelit mene liikunnasta ;D

  Liikkuvaan kohteeseen vaan superlyhyt valotusaika, niin liike pysähtyy :) 1/1000 riittää jo johonkin liikkeeseen ainakin :) (Tarkistin salibandykuvista.. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, harmi vaan et viikonloppuisin on aina liikaa tekemistä ja ei ehdi kuvailemaan :D Ja joo, lyhyttä valotusaikaa on testattu, välillä se vaan unohtuu säätää :D Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Miekin käytän jatkuvaa tarkennusta ja tosi lyhyttä suljinaikaa sekä mahdollisuuksien mukaan jalustaa, niillä onnistuu aika hyvin liikkuvan kohteen kuvaaminen :) lisäksi kannattaa miettiä kuvauskorkeutta; vyötärön tasolta tulee yleensä luonnollisin ja liike hahmottuu paremmin :)

  VastaaPoista