tiistai 19. tammikuuta 2016

marjaisa smoothie ja vinkki laiskalle blenderin pesijälle

 photo smoothie1_zpsiyfbm0pv.jpg
 photo smoothie2_zpsevwdnqno.jpg

R: Ausseissa tuli juotua melkeen päivittäin jotain smoothieita tai mehuja. Kotona olen maailman laiskin smoothientekijä. Joskus haaveilin jopa mehukoneesta, mutta se haave kaatui realiteetteihin, en jaksaisi ikinä puhdistaa sitä. Smoothieitakin tekisin useammin, jos blenderiä ei tarvitsisi pestä :D Nyt reissusta kuitenkin tarttui mukaan smoothiennostus ja paljon erilaisia ideoita, joten päätin että täytyy useammin kaivaa blenderi kaapista ja tehdä smoothieita. Muistin tämän päätöksen heti kauppareissulla ja lopulta tein smoothieta muutaman kerran viime viikolla. Ja molemmilla kerroilla totesin, ettei se blenderin peseminen niiiin vaikeaa ole.

Nyt kun olen vähentänyt huomattavasti maitotuotteiden käyttöä, on pitänyt keksiä korvaavia vaihtoehtoja maidolle, rahkalle ja jogurtille. Kirjoittelinkin aiheesta jo mm. täällä. Alpron vaniljanmakuinen soija"jogurtti" on ihan parasta smoothieen, antaa kivasti makua! Tämä menee ihan sellaisenaankin marjojen kanssa, testattu on. Tähän mun sunnuntaiseen smoothieen tuli tuon juoman lisäksi chiansiemeniä (geelinä), pakastemustikoita ja -mustaherukoita. Helppoa, hyvää ja terveellistä! 

Ja ai niin, jos joku on yhtä laiska pesemään blenderiä kun mä, niin tiedoksi teille tämä. Luin jostain hyvän vinkin blenderin pesuun. Huuhtelee ensin kannun vedellä, sen jälkeen laittaa kannuun kuumaa vettä, vähän pesuainetta ja "blendaa" ne. Tämän jälkeen pelkkä huuhtelu riittää ja kannu on puhdas - kätevää!

6 kommenttia:

 1. Empä ole keksinytkään tuota blendausta saippualla! :D Mie teen aina niin, että smoothien teon jälkeen huuhtelen sen heti vedellä puhtaaksi kaikesta ruuasta ja sitten kun on aikaa, pesen sen perinteisesti tiskiharjalla ja -aineella - sittenhän se on jo melkein puhdas, kun esipesussa on lähtenyt käytännössä kaikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toikin on hyvä keino, ennen tein niin, mutta sitten en muka koskaan "ehtinyt" pestä sitä loppuun ja saattoi mennä seuraavaan päiväänkin jopa se peseminen :D eli pakko pestä nykyään aina heti!

   Poista
 2. "laiska blenderinpesijä" CHECK :D Pitääpä testata tota seuraavalla kerralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä etten ole ainut :) kannattaa kyllä testata!

   Poista
 3. Hyvä idea tuo blenderin pesu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Harmi kun en muista, mistä sen alunperin luin!

   Poista