torstai 21. tammikuuta 2016

koalia, kenguruja ja vähän muutakin

R: Yksi meidän Australian matkan must see -juttuja oli tietenkin koalat ja kengurut. Vertailtiin pitkään eri vaihtoehtoja, missä päästäisiin niitä näkemään. Ei olla kumpikaan mitään eläintarhojen faneja, normaalisti kaikki eläintarhat tulee kierrettyä kaukaa. Nyt päätettiin kuitenkin suunnata Featherdale Wildlife -puistoon katsomaan eläimiä. Alunperin tuolla villieläinpuistossa hoidettiin loukkaantuneita eläimiä, nykyään pääpaino taitaa olla ihmisten viihdyttämisessä ja toisaalta puistossa on myös paljon opetusta esimerkiksi kouluryhmille. Meidän tavoitteena oli a) nähdä koala b) nähdä kenguru ja c) vältellä käärmeitä. Kaikki tavoitteet toteutuivat, mitä nyt yksi käärme nähtiin vahingossa. Suurin osa matelijoista taisi olla "matelijatalossa", mutta yhden häkki (terraario, mikä se on?) oli meidän reitillä ja hyi. Näin käärmeen vilaukselta ja se oli jo liikaa.

Mutta mitäs kaikkea me sitten nähtiinkään..

 photo elaumlin6_zpsv2ia4qrr.jpg
 photo _MG_4603_zpsmx92brtm.jpg

..niitä koalia tietenkin! Näitä olisi päässyt silittämään ja samaan kuvaan, mutta ei jaksettu jonottaa. Voi koalaparat, ne olisivat halunneet vaan nukkua, mutta joku joutui aina viihdyttämään turisteja. Koalat nukkuvat muuten suurimman osan päivästä, muistaakseni 22 tuntia. Edes mä en pystyisi samaan ;)

 photo elaumlin3_zpscrzzb9m0.jpg
 photo elaumlin8_zps7zqzbdse.jpg
 photo elaumlin7_zpsv3nqc25v.jpg
 photo elaumlin5_zpslvv1zh0i.jpg

..kenguruja. Ja kengurun sukulaisia (?), wallabeita. Kengurulajikkeita on yllättävän paljon, wallaby (en tiedä onko sille termiä suomeksi) on kengurua vähän pienempi.  Olisin halunnut nähdä luonnossa kengurun, nähtiin lopulta luonnossa vaan se kenguruista varottava liikennemerkki ja yksi kuollut tiellä :/

 photo elaumlin1_zpszyzpzxhj.jpg
 photo elaumlin4_zpsiovlgxze.jpg

..quokkia. Onkohan tälle joku suomennos? En ainakaan muista. Ei näille kaikille taida edes olla suomenkielistä nimeä. Mutta kuitenkin, nämä pienet karvapallerot oli niiin söpöjä. Pieniä ja jotenkin viekkaan näköisiä.

 photo _MG_4635_zps23fgodvg.jpg
 photo elaumlin10_zpsbycyywjy.jpg


..pingviinejä. Satuttiin paikalle ruoka-aikaan ja oli jotenkin koomista, kun aikuinen mies istui pigviinien keskellä ja syötti niitä. Pingviinejä nähtiin muuten myös luonnossa muutama, kun käytiin Melbournen lähellä St Kildassa niitä katsomassa.

 photo elaumlin2_zpssthbl7ti.jpg

..vombatteja! Toi kuvan vombatti oli niin loistava. Se vaan söi. Ensin se ravasi pitkin aitausta ja kun sai ruokaa, se pysähtyi ja söi monta minuuttia putkeen. Ei edes jääty katsomaan, miten kauan se söi, mutta hyvin näytti ruoka maistuvan ;)

Lisäksi nähtiin mm. vesinokkaeläin, dingo, alligaattori, erilaisia lintuja.. Oli ihan onnistunut reissu! Tuonne Featherdalen villieläinpuistoon pääsi kätevästi Sydneystä, junalla ja bussilla pääsi melko nopeasti perille. Sisäänpääsymaksukaan ei ollut kovin kallis, olisiko ollut noin 20 euroa. Juniin ja busseihin kelpasi Opal-kortti, joten matkat olivat myös melko edulliset. Meillä ei lopulta mennyt tuolla puistossa aikaa kahta tuntiakaan, joten tuo oli sellanen hyvä puolen päivän retki Sydneystä. Tämä villieläinpuisto jää muuten "matkan varrelle", jos menee Sydneyn keskustasta junalla Blue Mountaisille, joten jos tietää ettei kummasssakaan kohteessa vietä koko päivää, voi ne kätevästi yhdistää. Vähän harmittaa, ettei me tajuttu tätä.. Mutta olipahan ainakin hyvin aikaa molemmissa ja ei tarvinnut kiirehtiä. Blue Mountainsilta juttua tulossa myöhemmin, sielläkin nähtiin upeita maisemia!

Muistatteko muuten Vili Vilperin? Jostain syystä alkoi soida se tunnunmusiikki päässä ;)

3 kommenttia:

 1. Voi ei miten ihania otuksia <3 Ja toi vompatti totisesti näyttää siltä, että se on syönyt :DD

  Ihanaa, että valitsitte eläinpuiston, jossa myös hoidetaan eläimiä. Ite en kierrä tarhoja kaukaa ja pidän niitä myös tärkeinä paikkoina lajien säilymisen kannalta ja ihmisten sivistyksen kannalta, mutta on niissä silti aina jotain surullistakin; siellähän ne eläimet on ihmisten armoilla. Onneksi niitä kuitenkin hoidetaan hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh juu, sille maistui ruoka ;) Melkeen kun mä, siksi tykkäsinkin siitä :D Toi on kyllä totta, on eläintarhoissa hyviäkin puolia. Jotenkin vaan niin ankeeta että eläimet joutuu elämään häkeissä :(

   Poista
 2. Mun on tehnyt vähän jopa pahaa katella näitä teijän Aussi-kuvia kun tulee ikävä omaa reissua! :D Ja nää eläinkuvat on ehkä pahimpia!! Itse vietin muutamia öitä telttaillen Tasmaniassa kesyjen wallabien, opossumien ja vompattien keskellä. Noita kavereita on ikävä :') Toivottavasti teillä oli huippureissu!

  VastaaPoista