maanantai 25. tammikuuta 2016

Great Ocean Road

J: Aika palata takaisin Australiaan.. Ei (harmi kyllä) ihan oikeasti, vaan kuvien välityksellä vaan tällä kertaa.. Yksi meidän reissun must see -kohteista oli Great ocean road. Se on varmaan Ison Valliriutan ja Ayers Rockin lisäksi yksi Australian tärkeimmistä nähtväyyksistä. Great ocean road on täydellinen road trip kohde auton omistaville matkailijoille, mutta onneksi lukuisat matkanjärjestäjät pitävät huolta siitä, että autottomatkin pääsevät näkemään upean reitin! Meistä kumpikaan ei ole kovinkaan innokas kuski - ei varsinkaan ulkomailla tai vasemmanpuolisessa liikenteessä. Mun painajainen olisi ajaa autoa jossain suurkaupungissa, varsinkin jos Riikka antaisi vieressä ohjeita :D Sen vuoksi alettiin jo hyvissä ajoissa etsiä netistä tietoa, miten muilla keinoin tuonne Great ocean roadille pääsee.. Löydettiinkin useita matkanjärjestäjiä ja päädyttiin lopulta Go Westiin, joka oli kyllä aivan mahtava! Siitä lisää postauksen lopussa..

 photo P1054867_zpsob6bs7d8.jpg
 photo P1054861_zpsq5xynsdf.jpg
 photo _MG_4794_zps3fww7tgu.jpg
 photo P1054869_zps9pum5qoh.jpg
 photo P1054870_zps5qjjwral.jpg
 photo P1054874_zpsfhtqdo0b.jpg

Great Ocean Road on 243 kilometriä pitkä reitti, joka on omistettu ensimmäisen maailmansodan uhreille. Me lähdimme liikkeelle Melbournesta. Parin tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme Colaciin, jossa oli ensimmäinen kahvitauko järvimisemissa. Normaalisti reitti on hieman erilainen, mutta joulun aikoihin olleet tulipalot olivat tuhonneet maastoa sen verran, että joitain tieosuuksia oli edelleen suljettu. 

Matka jatkui hyvin pian kohti Great Otwayn kansallispuiston sademetsää. Tässä vaiheessa mun sydän jätti pari lyöntiä välistä. Sademetsä = käärmeet! En ollut lukenut matkakuvausta tarpeeksi hyvin ja sademetsä tuli ehkä vähän yllätyksenä. Onneksi ei kuitenkaan käärmeisiin törmätty, vaan saatiin kaikessa rauhassa nauttia raikkaasta metsästä. Jotenkin kyllä huvitti oppaan tapa ylistää raikasta metsää - meillä täällä Suomessa sitä kuitenkin riittää. Samalla pysähdyksellä nautimme lounaan, joka kuului retken hintaan. Lounaaksi oli Subwayn patonkeja ja keksejä, aika mielenkiintoinen lounasvalinta, mutta ihan jees meidän mielestä! Normaalisti lounas syödään jossain ravintolassa, joka ei nyt tulipalojen takia osunut meidän reitille. Lounaan jälkeen matka jatkui kohti merta!

 photo P1054906_zpsf6llqiqr.jpg
 photo P1054894_zps8jesv9un.jpg
 photo P1054918_zps7fvk1rsm.jpg
 photo P1054937_zpswvuhptf0.jpg
 photo P1055014_zpsikfzrvip.jpg
 photo P1054996_zpsw3bwc5q9.jpg
 photo P1055050_zpsdzokoabv.jpg
 photo P1054982_zpszopprbqb.jpg
 photo P1055013_zpswgn4ef9d.jpg
 photo P1054917_zpsp9l9351w.jpg
 photo P1055094_zps0m2p3yrg.jpg

Näimme toinen toistaan upeampi rantamaisemia, rantoja ja kallion jyrkänteitä.. Upein oli ehkä tunnetuin nähtävyys, 12 apostostolia. Mä en vieläkään ihan ymmärrä mistä tuo nimi tulee, sillä merestä nousevia kallioita ei varmasti ollut kahtatoista. Upea se maisema kuitenkin oli. Ja miettikää miten mahtavia taideteoksia voi luonto saada aikaan! Aurinkoinen ilma ja sininen meri kruunasivat kyllä ehdotomasti reitin maisemat. 

Voin kyllä lämpimästi suositella Go Westiä. Retki kesti melko tarkalleen kaksitoista tuntia ja maksoi 125 dollaria henkilöltä (eli n. 80 euroa), ja siihen sisältyi matkat ilmastoidussa pikkubussissa, aamukahvi kakkuineen ja lounas. Pysähdykset eri kohteissa olivat meidän makuun ainakin sopivan mittaisia ja näimme kaiken mitä halusimme. Tietenkin reitin muutos vähän harmitti (normaalisti käydään myös mm. moikkaamassa koalia), mutta tulipaloille kukaan ei voi mitään. Kaiken lisäksi meidän bussikuski/opas oli aivan mahtava, hän kertoi hauskoja faktoja ja sai useamman kerran matkustajat nauramaan. Hänellä oli jopa bussissa oma soittolista reissulle ;) Muu matkaseurakin oli ihan mukavaa, yksi kanadalainen pariskunta antoi meille lempinimen "viikinkitytöt". Myöhemmin tosin heillekin selvisi, ettei Suomessa ole viikinkejä ;) Kokonaisuudessaan siis ihan mahtava reissu!

6 kommenttia:

 1. Heh, mäkin just bloggasin GOR:ista. 12 apostles-nimi tulee siitä, että noita kalkkikivipatsaita on aikanaan ollu 12. Nyt niitä on 8. Viimisin on romahtanut 2005. Merivesi yms kuluttaa niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, oon taas vähän viisaampi :D Pitääkin käydä lukee sun postaus ja kasvattaa samalla tätä matkakuumetta taas vähän lisää..

   Poista
  2. Moikka! Reissasin kaverin kanssa vuosi takaperin Australiassa ja myös Great Ocean Roadilla ja maisemat oli siellä kyllä niin mielettömät! Meidän opas tosin sanoi 12 apostolista, että kivipatsaita ei ole ikinä ollut 12, vaan pari vähemmän. Paikalle on annettu nimeksi 12 apostolia, jotta paikka vetäisi enemmän turisteja :D Ihan ymmärrettävää, jos pitää paikkansa!
   t. Riina

   Poista
 2. Vau, huikeita maisemia :) Ihana piristysruiske tänne sateen keskelle...

  VastaaPoista
 3. Ihan huikeita kuvia! Kauhea matkakuume nyt :D

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista