lauantai 16. tammikuuta 2016

Coogee - Bondi Beach

R: Mulla oli vähän vaikeuksia päättää mistä aloittaisin reissussa otettujen kuvien läpikäynnin, niitä on niin paljon! Lopulta päädyin loogiseen ratkaisuun, aloitetaan ensimmäisestä kokonaisesta päivästä. Tälleen jälkikäteen ajateltuna tämä päivä oli yksi reissun parhaita (vaikka onnistuttiinkin molemmat vähän palamaan..). Päätettiin lähteä heti aamulla kävelemään Coastal walk kävelyreittiä, joka kulkee Bondilta Beachilta Coogee Beachille. Me aloitettiin Coogeelta, sillä meidän hotelli sijaitsi siinä melko lähellä.

 photo walk2_zpsgioflhj5.jpg
 photo walk1_zpse5cuwzsn.jpg
 photo walk3_zpsoudp5yjw.jpg
 photo walk4_zpsrnkz7h1f.jpg

Meidän aamu alkoi aamiaisella Coogeella, hassua miten tuollainen reissussa itsestään selvä asia, eli syöminen ulkona, tuntuu nyt jotenkin niin kaukaiselta ja mahdottomalta ajatukselta. Coogee on pienempi ja vähän rauhallisempi ranta kun Bondi. Toki tuollakin oli paljon ihmisiä, mutta ehkä vähän enemmän perheitä (ja vähemmän surffaajia). Coogeen ja Bondin välille mahtui paljon toinen toistaan upeampi maisemia ja erilaisia rantoja.

 photo walk5_zpshl6ni0yj.jpg
 photo walk6_zpswivzvn4p.jpg
 photo walk20_zpsxjjbuemc.jpg

Ensimmäisenä Coogeen jälkeen tuli pieni Clovellyn ranta, tai oikeastaan poukama. Vesi oli poukamassa ihan mielettömän upean väristä ja ilmeisesti paikka on sukeltajien (ja snorklaajien) suosiossa. Kallioilla ja kivillä oli myös auringonottajia, vaikka varsinaista uimarantaa ei ollut.

 photo walk7_zpsmjd62ubo.jpg
 photo walk8_zpshk47s8n6.jpg
 photo walk9_zps5p9fc8xk.jpg
 photo walk21_zpsxtbibuvg.jpg

Clovellyn jälkeen tuli upeita kalliomaisemia! Innostuttiin vähän kuvailemaan, eikä tässä vaiheessa vielä tiedetty, että seuraavan rannan jälkeen tulee vielä upeampi maisemia ja vielä korkeampi kallioita ;) Clovellyn jälkeen seuraava ranta oli Bronte, jossa oli paljon auringonottajia ja uimareita, rannalla oli nimittäin uima-allas. Tuollahan on melko korkeat aallot koko ajan, eli jos haluaa uida kunnolla, voi uima-allas olla ihan hyvä vaihtoehto.

 photo walk10_zps6x6aln5y.jpg
 photo walk11_zpsywbmlfwr.jpg
 photo walk22_zpsq6atdxpj.jpg
 photo walk12_zps8qbvkk17.jpg
 photo walk13_zpsmkza1bj5.jpg
 photo walk14_zpsffsz9vci.jpg
 photo walk15_zpstw4ssetk.jpg

Brontelta jatkettiin matkaa kohti Tamaramaa ja tähän välille osui ihan mielettömiä maisemia! Korkeita kallioita, upeita kallionkielekkeitä ja kirkkaan sinistä vettä. Koko kävelyreitti kulki ihan rannassa ja pitkälti niin, että toiselle puolelle jäi meri ja toiselle puistoalue, täydellistä. Me pidettiin Tamaramalla pieni evästauko, sieltä löytyi (muiden rantojen tavoin) hyvin mm. piknikpöytiä ja vessoja ja myös pieni kahvila. Yleiset vessat oli muuten todella hyvin hoidettuja tuolla, positiivinen yllätys!

 photo walk23_zps745ly3t6.jpg
 photo walk16_zps5k4pzmkk.jpg
 photo walk17_zpsr7tuztbr.jpg
 photo walk18_zpseyn0umdk.jpg

Tamaraman jälkeen ihmisiä alkoi olla kävelyreiteillä enemmän, ei siis ollut vaikea arvata että kuuluisa Bondi beach lähestyy. Bondihan on yksi tunnetuimmista rannoista Australiassa ja se on varsinkin turistien suosiossa. Ja surffaajien! Mä olen joskus katsonut sitä tv-sarjaa hengenpelastajat, joka on kuvattu Bondilla, oli hauska nähdä ihan oikeasti se hengenpelastajien koppi (ja tietty niitä hengenpelastajia :D). Rannalla oli tosi paljon porukkaa, auringonottajia ihan vierekkäin. Mä en kyllä noin täydellä rannalla viihtyisi kovin kauan, mutta pitihän Bondi kokea, kun kerran Sydneyssä oltiin.

Sekä Bondille että Coogeelle pääsee hyvin bussilla Sydneyn keskustasta. Bussit tuli Sydneyssä meille tutuiksi ja huomattiin, että julkinen liikenne toimi tosi hyvin. Eli jos haluat kävellä tämän reitin (n.6km), pääsee aloitus- ja lopetuspaikoille hyvin bussilla. Me jatkettiin lopulta Bondi Beachilta bussilla Bondi Junctionille, jossa oli tajuttoman iso kauppakeskus. Oikeastaan päädyttiin sinne vähän vahingossa ;) Eli jos haluaa yhdistää rantahengailun ja shoppailun, niin sekin onnistuu! 

Näiden aurinkoisten kuvien myötä toivottelen energistä ja aurinkoista viikonloppua kaikille! Vaikka kesä on kiva, niin tällä hetkellä ainakin Turussa näyttää siltä, että on tulossa ihanan aurinkoinen talvipäivä. Katselin äsken, että meidän viereinen luistelukenttäkin on käytössä, pitää siis ottaa ilo irti talvesta :)

13 kommenttia:

 1. Nää teidän reissukuvat ja -kuulumiset kyllä saa oman matkakuumeenkin ihan pilviin. :) Vaikka luminen talvi onkin ihana, niin kyllä nämä pakkas- ja tuiskukelit ovat myös koetelleet tän talvipyöräilijän ja hyötyliikkujan hermoja aika lailla. :'D Jospa keväämmällä lämpimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kasvaa omakin matkakuume kun katselen näitä ja muistelen reissua ;) Onneksi myös tulevien reissujen ja kesätekemisten suunnittelu auttaa, jos talvi meinaa alkaa masentaa!

   Poista
 2. äh mä olen kyllä niin kateellinen taas, oon aina halunnut käydä Bondilla! :-D Mä oon tainut joskus katsoa kaikki tuotantokauden Bondin hengenpelastajista ja olisi ihan huippua nähdä ranta ihan livenä.
  Upeita maisemia olette saaneet ikuistettua, ihan tässä matkakuume alkaa kasvamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä sä joskus sinne vielä pääset :)

   Poista
 3. Jepjep, tonne pitää myös itse joskus päästä! Ja täytyy myöntää, että osasyy on Hengenpelastajat-sarjassa... ;D

  VastaaPoista
 4. Ihania maisemia! <3 Mie haluisin kovasti saada lomarahoja kokoon ja päästä itekin kuvailemaan kauniita maisemia :) Toki tänään on ollut niin kaunis talvipäivä, että Suomessakin on riittänyt kuvailtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sitten ei auta kun säästää! Yleensä tosin säästäminenkin sujuu, kun on joku hyvä kohde tiedossa.

   Poista
 5. Ihania maisemia! <3 Mie haluisin kovasti saada lomarahoja kokoon ja päästä itekin kuvailemaan kauniita maisemia :) Toki tänään on ollut niin kaunis talvipäivä, että Suomessakin on riittänyt kuvailtavaa!

  VastaaPoista
 6. Noi maisemat on kyllä upeat! :) Pitää itekin joku päivä lähtee kävelylle.

  VastaaPoista