sunnuntai 13. joulukuuta 2015

yksi pahimmista peloista..

 photo P7270682_zpsjrg4pnla.jpg
 photo P7270690_zps1uwyawjt.jpg
 photo P7270725_zps7zcjfcrg.jpg

R: Australian matka lähenee ja olen ihan super innoisani! Meillä on kivasti jo suunnitelmia reissun ajaksi, mutta liikaa ei ajateltu etukäteen suunnitella. Ajateltiin jättää aikaa sellaiseen hengailuun ja lomailuunkin, vaikka toki kaikki tärkeimmät Sydneyn ja Melbournen (ja lähialueiden) nähtävyydet käydään katsomassa. Mitä enemmän tulevaa matkaa ajattelen, sitä enemmän innostun!

Mutta. On yksi iso mutta, joka oikeasti on aiheuttanut mietintää viime aikoina. Käärmeet! Australiassa on käärmeitä, on isoja, pieniä, myrkyllisiä, myrkyttömiä, vihreitä, mustia, keltaisia.. Mä pelkään käärmeitä. En tiedä mitään yhtä kammottavaa kun käärmeet. Pelkkä ajatuskin kammottaa. Ja pelkkä kuvan näkeminenkin tekee pahaa. Pelkään että törmään käärmeeseen ja se hyökkää päälle, vaikka oikeasti nekin pelkäävät ihmisiä. Pelkään että käärme luikertelee viemäristä kun istun vessassa :D Mä en tiedä millon tästä pelosta on tullut näin paha, olen kuitenkin jo lapsena nähnyt käärmeitä aina joskus mökillä. Ehkä jotenkin se pieni pelko siitä, että koska vaan mökillä saattaa nähdä kyyn, on aiheuttanut sen kammon. En tiedä olisiko se käärmeen näkeminen lopulta niin kamala, mutta ajatuskin siitä tuntuu jotenkin pelottavalta ja karmivalta.

Luin erään bloggaajan kirjoituksen, jossa hän oli Blue Mountainsilla suositulla näköalapaikalla nähnyt käärmeen. Myrkyllisen käärmeen. Mä aloin jo panikoimaan, että me ei voida lähteä sinne Blue Mountainsille. Aloin jo suunnitella koko reissua niin, ettei tarvitsisi poistua kaupungista, jossa todennäköisemmin ei näe käärmeitä.. Pikku hiljaa olen alkanut ymmärtää, että ihan turha sitä on stressata. Jos matkustan Australiaan asti, en todellakaan anna tuollaisen (tyhmän) pelon vaikuttaa siihen mitä tehdään. Kuinka todennäköistä edes on nähdä käärme Australiassa, jos pääsääntöisesti kuitenkin viettää aikaa jossain keskustan alueella? Ja jos näenkin, niin mitä sitten? Todennäköisesti se ei pure, vaan lähtee karkuun. Ja todennäköisesti se käärmeen kohtaaminen ei lopulta olisikaan niin pelottavaa, kun etäkäteen ajattelee.

Pelkääkö joku muu käärmeitä? Mitenköhän todennäköisesti niitä näkee Australiassa?

13 kommenttia:

 1. Mä ymmärrän sua täysin!! Mun yksi pahimmista peloista on hämähäkit, ja se vaikuttaa todella paljon munkin matkustamiseen. Mä haaveilen myös Australiasta (ja Uudesta-Seelannista), mutta hämähäkit on jotain, mitä en kestä. :/ Täytyy jotenkin päästä tuosta pelosta yli!!

  Tsemppiä pelon kanssa!! Asenne varmasti auttaa sen voittamiseen ja toki tieto siitä, että niiden näkeminen ei välttämättä niin paha asia olekaan: todennäköisesti selviät ja ne säikähtää sua!!

  Ihana matka tulossa, voi vitsit!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi apua, kiva kun mainitsit hämähäkit :O Mutta enköhän mä selviä, yritän henkisesti valmistautua niihin! Ja kyllä varmaan tulee ihana matka, ei onneksi enää kauan lähtöön :)

   Poista
 2. Mä kans haaveilen Australian matkasta, mutta hirvittää tieto siitä, että siellä on tosiaan kaikkia myrkyllisiä ja tappavia ötököitä ja elukoita, kuten just niitä käärmeitä, hämähäkkejä, skorpioneja... Ainakin mulle Australiasta tulee ensin mieleen noi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua nyt aloin miettiä hämähäkkejä ja skorpionejakin.. :D Hahhaa, ehkä kuitenkin selviän!

   Poista
 3. 4kk aikana olen ausseissa pyöriessä nähnyt tasan yhden käärmeen ja sekin oli kuollut, joten ei kannata antaa pelolle liikaa tilaa! Edes siellä blue mountainsilla en törmännyt yhteenkään luikertelevaan otukseen. :) Teille tulee varmasti ihan huippu reissu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tuo kommentti helpotti hieman ;) Ja kyllä, varmasti tulee! (Kunhan ei nähdä käärmeitä :D)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ei vitsit, oon vähän kade tosta teijän Aussireissusta, se on mullakin ollu sellanen haavematkakohde varmaan yli 10 vuotta. Mut ehkäpä vielä joskus... Yhtä kaveria oon yrittänyt houkutella sinne ensi syksyksi, mutta sillä taas on niin kammottava hämähäkkipelko, ettei kuulemma kykene :) Että taitaa nää "turhat" pelot olla aikas yleisiä, ite toisaalta pelkään tulta, että en sitten tiiä, kuinka järkevää sekään on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etköhän sä sinne joskus vielä pääse :) Ja joo, turhat pelot taitaa olla yleisiä, onneksi pelot voi voittaa!

   Poista
 6. Oi mahtavaa, Australia! Minä en ainakaan nähnyt käärmeitä Blue mountainsilla. :) Ihanaa matkaa, ja toivottavasti fiilistelet juttuja myös täällä blogissa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kiva kuulla! Kiitos, varmasti fiilistellään :)

   Poista
 7. Mahtavaa reissua teille!!! Ite näin Ausseissa kans yhen käärmeen vaan, ei niitä kannata pelätä! Ainakaan niillä kunnon turistialueilla. Me oltiin vaeltamassa ja telttailemassa enkä sielläkään nähnyt yhtäkään käärmettä. Ei kannata liikaa pelätä, mut patikoimassa toki kattoa vähän mihin astuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, ehkä me selvitään :) Hyi kamala, nyt aloin miettiä mielessäni millasta ois astua käärmeen päälle..... :O :D

   Poista