sunnuntai 6. joulukuuta 2015

vuosi vuodelta

R&J: Blogi täytti viime lauantaina jo seitsemän vuotta. Ajateltiin sen kunniaksi muistella menneitä ja kertoa lyhyesti, miten elämä on seitsemässä vuodessa muuttunut.. 

7 vuotta sitten

 photo 2008_zpsehkxovue.jpg

J: Olin vuokratyöntekijänä Salossa Nokian tehtaalla. Tiesin töiden loppuvan pian ja hain innokkaana uutta työtä.. Päätin myös hakea OKL:ään tulevana syksynä.
R: Olin vuokratyöntekijänä Nokialla kuten Jennakin. Mietin vielä omaa alaani ja olin löytänyt sattumalta yliopiston sivuilta aineen nimeltä sosiaalipolitiikka, joka alkoi kiinnostaa.. Asuin Turussa entisen poikakaverini kanssa ja oltiin vasta otettu koira. Pelasin korista Lieto-koriksessa.

6 vuotta sitten

 photo 20091_zpswai5vil1.jpg

J: Ensimmäinen opiskelusyksy oli käynnissä! Olin muuttanut pieneen yksiöön Raumalle ja nautin opiskelijaelämästä.. Kaikki oli hauskaa, paitsi teknisen työn ja musiikin demot..
R: Pääsin opiskelemaan ja ensimmäinen syksy oli pientä hakemista motivaation suhteen.. Sain kuitenkin hyvän määrän opintopisteitä ja kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Tämä oli ensimmäinen syksy yli 10 vuoteen, kun en pelannut koripalloa missään joukkueessa. 

5 vuotta sitten

 photo 2010-001_zpszplr6tjb.jpg

J: Asuin edelleen pienessä yksiössäni. Olin todella innoissani, sillä olin saanut liikunnan sivuaineeksi. Lisäksi olin alkanut pelata koripalloa uudessa joukkueessa ja tutustunut sitä kautta uusiin ihmisiin
R: Otin pienen breikin opinnoista ja olin hetken Nokialla taas vuokratyöntekijänä. Asuin 5 vuotta sitten näihin aikoihin hetken Salossa, jossa en tosin kauan ehtinyt asua ennen kun muutin takaisin Turkuun. Mäkin pelasin muutaman vuoden tauon jälkeen taas koripalloa Salon Vilppaassa. Odotin innolla vuoden vaihteen New Yorkin matkaa.

4 vuotta sitten

 photo 2011_zpsqc9skxys.jpg
 photo 20112_zpsjp1vk7ih.jpg

J: Asuin edelleen Raumalla. En enää pelannut, vaan valmensin C-tyttöjä. Luin myös sivuaineena terveystietoa ja kaikki hyvinvointiin ja terveyteen liittyvä alkoi kiinnostaa enemmän. Blogissa tämä ei kuitenkaan näkynyt..
R: Olin muuttanut Salosta takaisin Turkuun ja Turussakin muutamaan kertaan eri osoitteeseen.. Neljä vuotta sitten asuin yo-kylän miniyksiössä, mutta en tosin viettänyt siellä kovinkaan paljon aikaa, vaan enimmäkseen poikakaverin luona. Arki oli näihin aikoihin yhtä opiskelua ja laiskottelua.

3 vuotta sitten

 photo 2012_zpstbfgfiql.jpg
 photo 20121_zpsa98ha1yf.jpg

J: Olin saanut tarpeeksi opiskeluista ja olin Englannissa au pairina. Hengasin lasten kanssa, shoppailin ja kävin ihan hulluna salilla..
R: Valmistuin kandiksi ja olin muuttanut Jannen kanssa yhteen asumaan Sirkkalankadulle. Tässä vaiheessa gradun teko mietitytti ja valmistuminen tuntui kovin kaukaiselta. Olin löytänyt aiempana kesänä Motivukselle treenaamaan, siellä tuli käytyä jopa 5-6 kertaa viikossa. Treenaamisen ja opiskelun lisäksi aikaa oli ruhtinaallisesti blogille!

2 vuotta sitten

 photo 2013_zpsmrjzi0w6.jpg

J: Takaisin "oikeassa elämässä". Matkan varrelta oli tarttunut mukaan mies, jonka kanssa muutin Turun keskustaan. Aloitin gradua ja aloin pelata koripalloa Unikoris-joukkueessa. Liityin Motivuksen jäseneksi. Blogin puolella vietettiin 5v. synttärin kunniaksi arvontaviikkoa.
R: Mäkin aloin pelaamaan korista Unikoriksessa. Olin harjoittelussa yliopistolla, se olikin oikeastaan ensimmäinen oman alan työpaikkani. Kolme kuukautta harjottelussa meni ihan mielettömän nopeasti ja kuulin, että saan puoleksi vuodeksi töitä tutkimusavustajana harjoittelun jälkeen, olin innoissani! Fiilistelin myös joulukuun Lontoon reissua, pääsin näyttämään Jannelle lempikaupunkiani.

Vuosi sitten:

 photo 2014_zps3dom6dfp.jpg
 photo 20141_zps0s5nvjxz.jpg

J: Jumitin gradun kanssa. Muut opinnot olivat jo tulleet valmiiksi. Kaipasin vaihtelua ja aloin hakea töitä..
R: Taistelin gradun kanssa ja sen valmistuminen tuntui jotenkin kaukaiselta ajatukselta. Sain kuitenkin tietää, että saan apurahan gradun valmistuttua, joten tekemiseen tuli uutta intoa. Muutettiin vuosi sitten Jannen kanssa uuteen asuntoon, tähän jossa nyt asutaan. Olen ollut tosi tyytyväinen tähän asuntoon ja sijaintiin, toivottavasti ei hetkeen tarvitse muuttaa!

Nyt

J: Opiskelijaelämä on jäänyt taakse ja olen melkein vuoden ollut lastentarhanopettajana liikuntapainotteisessa päiväkodissa. Tykkään työstäni ja vapaa-ajasta vielä enemmän! Pelaan edelleen korista, käyn Motivuksella ja säännöllisesti lenkillä.
R: Opiskeluista tuntuu olevan ikuisuus ja päivät kuluu töissä hullun nopeasti. Vieläkään en oikeen tiedä mitä työtä haluaisin joskus tulevaisuudessa  tehdä, mutta tällä hetkellä viihdyn määräaikaisessa työssäni ja opiskelen avoimessa yliopistossa ravitsemustiedettä. Lasken päiviä Australian matkaan ja odotan, että sen myötä yksi mun elämäni suurimmista unelmista toteutuu! 

Huh, seitsemän vuotta on pitkä aika, mutta jotenkin silti niin lyhyt ;) Nähtäväksi jää, missä ollaan vuoden päästä näihin aikoihin!

10 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja pitkä blogiura takana teillä! Mäkin oon ollut Nokialla joskus vuokratyöntekijänä.. vuosi taisi olla 2004-2005 :) ei vissiin siis samaan aikaan olla oltu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Me aloitettiin molemmat ekaa kertaa siellä joskus 2007, eli ei olla oltu samaan aikaan :D

   Poista
 2. Apua tajusin just, että mähän oon notkunu teidän lukijana ties miten pitkään! En ehkä ihan seitsemää vuotta, mutta melkein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho :D Ois kiva tietää, onko joku lukenut sen koko ajan.. Mäkin kyllä muistan sut ihan blogin alkuajoilta!

   Poista
 3. Onnea 7-vuotiaalle! :D t:lähes alusta asti seurannut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ai sä oot pysynyt koko ajan mukana, siistiä! :D

   Poista
 4. Tää oli kiva postaus, onnittelut teidän blogille :) Kyllä seitsemässä vuodessa ehtii tapahtua tosiaan kovin paljon juttuja!

  VastaaPoista