torstai 3. joulukuuta 2015

sää on vaan tekosyy

 photo talvijuoksu1_zpsaqbmntgn.jpg
 photo talvijuoksu2_zps4hwsajel.jpg
 photo talvijuoksu3_zpssjkspk5t.jpg
 photo talvijuoksu4_zpsyh5e7zoz.jpg
housut H&M, panta Nike, hanskat Lidl, kengät Merrel (saatu)

R: Lenkkeilettekö te talvella? Mä olen todennut, että talvi, pimeys tai huono sää ei yleensä ole hyvä syy olla lenkkeilemättä. Pitää vaan olla oikeanlaiset varusteet, sen olen tässä viime vuosina huomannut! Mun mielestä talvilenkkeilyn pakollisia varusteita ovat:

Hyvät talvijuoksuun soveltuvat lenkkarit. Sain blogin kautta testiin Merrelin All Out Terra Trail -kengät jotka on polku- tai maastojuoksuun tarkoitettu, mutta pohjan nastojen ansiosta sopivat hyvin liukkaisiin keleihinkin. Näitä on tullut testattua jo liukkaalla kelillä ja hyvin pysyin pystyssä!

Pipo tai panta ja juoksuun sopivat hanskat. Pipo tai panta suojaa korvia  ja päätä viimalta, myynnissä on paljon mm. erilaisa tuulenkestäviä juoksupipoja. Mä suosin yleensä pantaa, se on jotenkin mukavampi. Juoksuhanskoiksi kannattaa valita hengittävää materiaalia olevat hanskat, jotka eivät ole liian paksut. Tavalliset sormikkaat on niin epämukavat hikoilevissa käsissä ja paksut lapaset on yleensä liikaa. Viime jouluna lahjaksi saamani hanskat (peräisin Lidlistä) osoittautuivat tosi hyviksi. Ei olisi ensimmäisenä tullut mieleen ostaa hanskoja Lidlistä!

Heijastinliivi. Autot eivät oikeasti välttämättä huomaa pimeällä juoksijaa, jolla on ainoastaan joku pieni heijastin, mutta muuten mustat vaatteet. Saatiin Helsinki City Traililta heijastinliivit ja otin omani ensimmäistä kertaa tällä viikolla käyttöön. Tuo on ihanan kevyt ja ohut, ei sitä edes huomaa päällä, mutta autoilijat varmasti huomaavat juoksijan, jolla se on päällä! Heijastinliivin puuttuessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin siihen, että heijastimia on tarpeeksi (ihan oikeasti se yksi usein riitä).

Talvijuoksuhousut. Näitä on myynnissä varmaan monella merkillä nykyään, omani ostin ihan vaan H&M:stä vuosi sitten. Tavalliset juoksutrikoot on talvella liian ohuet, varsinkin reisistä menee heti tuuli ja kylmä ilma läpi. Muistaakseni käytin omia H&M:n talvijuoksuhousujani viime talvena jossain 5-7 asteen pakkasissa, eikä jalat mitenkään erityisesti kylmettyneet. Toki vaikka varusteet olisivat miten hyvät, pitää kylmällä säällä kiinnittää enemmän huomiota lämmittelyyn ja venyttelyyn! Lihakset kylminä ei kannata lähteä pinkomaan kovaa ;) 

Lenkkeilettekö te talvella lainkaan? Jos, niin millaisia varusteita suositte?

4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti juoksen läpi vuoden ja kylmällä lisään kerroksia :) tuulihousut, säärystimet ja lapaset kun oikein tuulee kylmästi :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä, juoksen kesät ja talvet :) Talvella vaan on ongelmana se, että sormet yleensä jäätyy melko vähäisilläkin asteilla. Pakko varmaan tänä vuonna ostaa ihan kunnon rukkaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaaa, mulla taas hikoo kädet helposti jos on vähänkin liian paksut hanskat! Onneksi valikoimaa on :)

   Poista