sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Miten treenitavoitteet toteutuivat?

J: Muistaako joku kun listasin vaja vuosi sitten treenitavoitteita tälle vuodelle? Mä en itse asiassa muistanut, mutta näin Katrin blogissa juttua vuoden treenitavoitteiden toteutumisesta ja tuli sitten omatkin mieleen.. Oli pakko etsiä kyseinen postaus käsiini ja arvioida niiden toteutumista.

 photo _MG_4260_zpssoffxqn8.jpg
1. Parantaa aikaa puolimaratonilla. Viime vuonna me asetimme Riikan kanssa salaisen aikatavoitteen, jonka tosin totesimme jo paljon ennen juoksua olevan aika epärealistinen. Lopulta tavoite oli vaan päästä maaliin - ja se toteutui ilman suurempia ongelmia. Tänä vuonna olen taas astetta parempi juoksija ja valmiimpi saavuttamaan jonkun aikatavoitteen. Vielä ei olla puhuttu mistään tietystä ajasta, mutta lähdetään vaikka siitä, että ajan tulee olla parempi kuin viimeksi. Tarkempi aikatavoite varmaan tarkentuu tässä kevään aikana.

Mitä tapahtui: Aika parantui! Ei mitenkään vähän, vaan melkein 15 minuuttia. Olin todella ylpeä tästä suorituksesta. Asetin kesäkuun puolimaratonin jälkeen itselleni uuden tavoitteen ja päätin syyskuussa parantaa aikaa vielä entisestä. Se jäi kuitenkin haaveeksi, sillä tulin kipeäksi juuri ennen juoksua ja jätin sen kokonaan väliin. Ehkä sitten ensi kesänä..

2. Alan taas nauttia salitreenistäViime aikoina salille meneminen on ollut pienoista pakkopullaa.. Yleensä mä ihan tykkään salitreenistä, mutta nyt uuden elämänrytmin myötä siitä on tullut enemmänkin pakollinen juttu. Treenasin ennen oikeastaan aina aamulla, mutta nyt töiden aloittamisen myötä olen joutunut käymään salilla iltaisin. Iltaisin siellä on paljon enemmän ihmisiä, olen väsyneempi ja muutenkin aamutreenit sopivat mulle paremmin. Tavoitteena olisikin muokata treeniohjelmasta sellainen, joka innostaa lähtemään illallakin salille.. Olisikin kiva tehdä enemmän esimerkiksi hiit-tyyppisiä treenejä, jossa saisi hien pintaan nopeasti, eikä tarvitsisi käyttää koko iltaa treeniin ;)

Mitä tapahtui: Tässä on menty eteenpäin, sillä olen tottunut iltatreeneihin. Aamutreenit ovat vain ihana muisto opiskeluajalta. Edelleen treenaisin ennemmin aamuisin, mutta onneksi viikonloppuisin ehtii usein aamuisin salille. Salitreeni on ehkä hieman takunnut tänä vuonna, mut nyt tällä hetkellä ainakin se tuntuu taas kivalta. Alkuvuodesta suunniteltu hiit-treeni on tosin jo unohtunut.

 photo _MG_4244-002_zps8ciwkjag.jpg
3. Sen lisäksi, että nautin salitreeneistä haluan myös saada lisää voimaa. En ole koskaan haaveillut isoista lihaksista, mutta haluan voimaa ja kestävyyttä. Viime viikolla kokeiltiin Riikan kanssa lisätä painoja jalkapäivänä ja melkein kaikissa liikkeissä nousi painot. Pitäisi rohkeasti vaan nostaa niitä painoja useammin.. Mä ainakin huomaan aina "jämähtäväni" tiettyihin painoihin vaikka jaksaisin isommillakin!

Mitä tapahtui: Tämä on kyllä toteutunut! Varsinkin jalkoihin on tullut lisää voimaa ja pelkästään kesän jälkeen olen lisännyt moneen liikkeeseen painoja. Edelleen pitäisi muistaa useammin lisätä painoja ja tietenkin myös vaihdella sarjojen ja toistojen määriä. Varsinkin lyhyitä sarjoja isommilla painoilla tulisi tehdä saadakseen lisää voimaa..

4. Vika tavoite on se liikkuvuuden lisääminen! Tästä ollaan kirjoiteltu ennekin.. Olen nyt yrittänyt venytellä ja rullailla ahkerasti kotona, mutta ei se kyllä riitä. Pitäisi ilmoittautua jollekin pilates/jooga-kurssille, josta saisi kunnon alkupotkun persuksille :D Olen yrittänyt youtubesta etsiä kivoja venyttely- ja joogavideoita, mutta ei ne oikein nappaa.

Mitä tapahtui: Kröhöm, mitähän tähän sanoisi? Löysin kyllä alkuvuodesta yoogaian ja joogailin ja venyttelin yhdessä vaiheessa todella innokkaasti. Joskus syksyllä se taas jäi ja nyt viime aikoina venyttelyt ovat rajoittuneet niihin lyhyisiin venyttelyihin ennen/jälkeen treenin. Sen kyllä huomaa. Tässä on ehdottomasti parannettava ensi vuonna, tai vaikka jo heti tänään.

Miten teidän muiden lupauksille kävi? Vai teittekö lupauksia? Voisin jossain vaiheessa yrittää listailla ensi vuodelle uusia tavoitteita. Kuten jo aiemminkin olen maininnut, mun treemaaminen ainakin sujuu paljon paremmin kun on tavoitteita!

2 kommenttia:

 1. Ihana blogi siulla! Itsekin kirjoitan hyvinvointiin painottuvaa lifestyleblogia, joten on kiva löytää samanhenkisiä ihmisiä! :)

  Tosi hienoa, että olet onnistunut toteuttamaan noin monia treenihaaveitasi ja -tavoitteitasi, se motivoi aina eteenpäin :)

  Tykästyin blogiisi kyllä niin paljon, että täytyy ehdottomasti liittyä lukijaksi! :)

  Miun blogin löydät osoitteesta http://eemmaot.blogspot.fi , jos haluat käydä katsomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitääkin käydä kurkkaamassa sun blogiin :)

   Poista