torstai 10. joulukuuta 2015

Miten selvitä pimeydestä?

J: Tiedättekö mitä, talvipäivän seisaus lähestyy! Se tarkoittaa sitä, että pian yö on pisimmillään ja sen jälkeen päivä alkaa pidentyä hitaasti, mutta varmasti. Voimmekin siis pian olla kaikki tyytyväisiä - selvisimme jälleen kerran yhdestä vuoden pimeimmästä ajanjaksosta. Mä voin ihan myöntää, että välillä on tehnyt tiukkaa. Silmät eivät vaan ole meinanneet aueta aamuisin :D Aina olen kuitenkin sängystä ylös päässyt. Ajattelin nyt jakaa muutaman mun vinkin, joiden avulla olen selvinnyt tästä syksystä..

 photo _MG_3723_zpsiagf0has.jpg

..Monipuolinen & terveellinen ruokavalio. Olen normaalin ruoan lisäksi syönyt vitamiineja (esimerkiksi magnesium + D-vitamiini) ja superfoodeja (esimerkiksi spirulina, chorella, msm+c..). Varsinkin D-vitamiini on tarpeellinen näin talvisin. Se auttaa esimerkiksi ylläpitämään vastustuskykyä ja terveenä pysyminen on iso osa jaksamista. 

..Liikunta. Just tällä vikolla näin jossain tutkimuksen jonka mukaan liikunta voi poistaa masennuksen jopa kokonaan. Harmi kun en muista missä se oli, mutta tarvitseeko tätä oikeastaan edes perustella? Jo mun oman pienen empiirisen tutkimuksen perusteella liikuntasuorituksen (jo pienenkin) jälkeen olo on kuin uudesti syntyneellä ja huolet ja murheet unohtuvat. Suositttelen!

..Hyvät yöunet. Pyrin aina nukkumaan sen kahdeksan tuntia yössä, mutta varsinkin viime aikoina olen vähän lipsunut siitä. Mä huomaan itse ainakin heti, jos nukun jatkuvasti liian vähän. Yleinen vireystaso laskee ja olen esimerkiksi paljon äkäisempi väsyneenä. Toisaalta, kukapa ei olisi!

 photo jenna6 15_zpsgoocwhlx.jpg

..Iloinen mieli. Aina ei tosin jaksa olla positivinen, mutta jatkuva negatiivisuus ei auta yhtään. Sillä pärjää jo pitkällä, että yrittää keksiä joka päivä edes muutaman positiivisen asian päivästään. Kuulostaa aika turhalta, mutta kannattaa koittaa ;)

..LOMA. Jaksaa oikesti paremmin, kun on mitä odottaa. Tämä jonkun matkatoimiston mainoslause on syöpynyt ikuisesti mun mieleen ja allekirjoitan sen täysin! Enää reilu kaksi viikkoa Australian matkaan, jee!

 photo _MG_3779_zpsbfb8zval.jpg

..Rentoilu. Välillä on ihan jees olla tekemättä mitään ja maata sohvalla lukemassa, datailemassa tai tv:tä katsomassa. 

..Rauhalliset viikonloput. On niin parasta, kun voi vaan perjantai illalla mennä ajoissa nukkumaan ilman, että laittaisi herätyskelloa soimaan. Samalla tulee nukuttua univelkoja pois.

..Treffit kavereiden kanssa! On se sitten yhteinen lenkki, shoppailua tai kahvittelua, hyvä seura saa varmasti paremmalle tuulelle.

 photo _MG_4040_zpsf0i4ieio.jpg

..Herkut. Mä olen yrittänyt korvata arkena herkut esimerkiksi raakasuklaalla ja hedelmillä, mutta pakko myöntää, että olen hieman lipsunut siitä. Pala suklaata päivässä pitää mielen virkeänä..

..Ulkoilu. Olen tyytyväinen, että saan työn puolesta olla päivittäin ulkona ja vielä valoisaan aikaan! Mikään ei piristä yhtä paljon kuin harvoin näkyvät auringonsäteet. Ei muuten ole aurinkoa taas pariin päivään näkynyt, mutta jospa huomenna.. Saisi sitä D-vitamiinia muualtakin kuin purkista.

..Kesämuistot! Olen pariinkiin otteeseen selaillut vanhoja kuvia läpi ja varsinkin ne kesäkuvat lämmittävät tällä hetkellä erityisesti mieltä.

Nyt pitäisi alkaa nukkumaan tai yhdestäkään näistä vinkistä ei ole hyötyä huomenna. Olen tässä viimeiset pari tuntia yrittänyt harjoitella huomiseen hygieniapassitestiin, mutta aika epätoivoista. Onneksi se on kuulemma helppo, olisi aika noloa joutua uusimaan sitä, haha. Pitäkää peukkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti