keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kymmenen syytä odottaa joulua

J: Olen yrittänyt viime aikoina elää hetkessä ja lopettaa jatkuvan haaveilun tulevasta, mutta joulu tekee poikkeuksen tähän. Mä niiin odotan joulua! Olen odottanut jo pari kuukautta. Nyt aattoon on onneksi enää tasan kaksi viikkoa, niin siistiä. No miksi mä sitten odotan joulua? Tässä muutama syy teille..

1. Joululoma. Tällä hetkellä mä odotan joulua eniten loman takia. Tämä on ensimmäinen syksy jolloin olen työskennellyt ihan kokopäiväisesti ja välillä on ollut ihan törkeän vaikeaa päästä aamulla sieltä sängystä ylös. Kesälläkin lomailin vaan kaksi vikkoa, joten nyt pidempi loma tulee todella tarpeeseen..

2. Jouluherkut. Pitääkö tätä edes perustella? Jouluruoista parhaita ovat varmaan kinkku, juustot ja rosolli, makeista herkuista joulutortut ja glögi.. Nam!

3. Perheen kanssa vietetty yhteinen aika. Meillä on perinteenä jouluisin aina yökyläillä vanhempien luona. Niin ehtii viettää paljon enemmän aikaa yhdesä kuin vain parin tunnin kyläilyillä..

 photo xmasjulk3_zpsvdbqaogj.jpg
 photo xmasjulk7_zpsvudcddro.jpg
 photo xmasjulk6_zpsmolzl0jq.jpg
 
4. Joulu tuo valoa pimeyteen. Kynttilät, jouluvalot ja muut koristeet piristävät ihanasti tätä ankeaa vuodenaikaa.

5. Jouluna on aikaa tehdä sitä mistä tykkää. Jouluna voi keskittyä lukemaan suosikkikirjaa, katsomaan leffoja, lueskelemaan blogeja tai vaikka lenkkeilemään.. Mä ajattelin tänä jouluna tehdä kaikkia näitä!

6. Saunominen. Meillä ei ole kotona saunaa, joten jouluisin on niin ihana saunoa. Varsinkin lenkin jälkeen sauna tuntuu tuplasi kivemmalta. 

7. Antamisen ilo. Mä en tänä vuonna osta varmaan kovinkaan montaa lahjaa. Sen sijaan haluan taas osallistua vähävaraisille perheille tarkotettuihin joululahjakeräyksiin. Omaa sydäntä lämmittää, kun tietää jonkun pienen ilahtuvan aattona mun ostamasta lahjasta!

 photo xmasjulk5_zpsh2je196n.jpg
 photo xmasjulk1_zpsav5avjor.jpg
 photo xmasjulk4_zpsqjos97r2.jpg

8. Ystävät ja tutut. Mä olen parin viime viikon aikana pikkujouluissa nähnyt montaa ihanaa kaveria ja muita tuttuja, joita ei muuten tule usein nähtyä. Jouluna keskityn perheeseen, mutta näin ennen joulua on kiva kerätä kaveriporukka kasaan ja juhlistaa pikkujouluja.

9. Joululaulut. Mä olen ainakin ihan hullu joululaulufani ja moni lauluista tuo mieleen niin hyviä kuin huonojakin muistoja.. Joululauluista tulee joulufiilis!

10. Kiireettömyys ja aikatauluttomuus. Varsinkin aaton jälkeen voi keskittyä ihan vaan siihen oleiluun. Jääkaappi on täynnä ruokaa ja kaikki paikat ovat kiinni, joten voi vaan keskittyä kotona olemiseen ja rauhasta nauttimiseen.. Ellei sitten ole sopinut treffejä kaikkien mahdollisten sukulaisten kanssa ;)

Kertokaa lisää syitä jos keksitte!

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Odotan kanssa joulua jo kovasti!! :)

    VastaaPoista
  2. Aika kattava listahan tossa jo tuli, mut hahah oma henk.kohtanen lemppari on kyllä, että jouluna gradu on vihdoin pois päivän järjestyksestä. Viikon tehospurtti ja sitten loma <3 :D
    -miffa

    VastaaPoista