maanantai 7. joulukuuta 2015

#Joulujuoksu2015

J: Launtaina juostiin kauan odotettu joulujuoksu! Aloin jo alkuviikosta kytätä säennusteita ja sademäärien kasvaessa päivä päivältä alkoi hieman jännittää mitä lauantaisesta tulee. Lauantai aamulla näytti vielä ihan hyvältä, mutta iltapäivällä keli oli jo aivan surkea. Kastuttiin Riikan ja Kristan kanssa kivasti jo Tuomiokirkolle kävellessä. Mieli oli silti hyvä - oltiin kuitenkin hyvän asian puolesta juoksemassa. Siinä matkalla juuri juteltiin, että kai me nyt voidaan yksi kymppi juosta vaikka myrskyssä, se  ei kuitenkankaan ole mitään siihen verrattuna mitä monet lapset joutuvat jo lapsuutensa aikana kokemaan. Juoksulla kerätyt varat menivät siis Pelastakaa Lapset ry:lle, jonka tehtävänä on ensisijaisesti edistää lasten oikeuksia ja parantaa lasten asemaa.
 photo girls2_zpsgk7gvfin.jpg
 photo jenna1 19_zpsyawqncyh.jpg
 photo riikka1_zpsy8tuwk1e.jpg
Säästä huolimatta meitä odotteli ennen kahta Tuomikirkolla jo kolme reipasta juoksijaa. Lisää valui pikkuhiljaa kellon lähestyessä kahta ja lopulta saatiin pieni, mutta pippurinen, 11 juoksijan joukko kasaan. Vedin ihan pienen alkulämpän ja siitä matka alkoi kohti Varvintoria. Juoksimme koko reitin punaisissa pipoissamme Aurajoen kauniissa maisemissa. Tosin maisemien ihailu jäi menomatkalla ainakin vähäiseksi, sillä tuuli ja vesipisarat iskivät voimakkaasti vasten kasvoja.. Takaisin päin oli onneksi vähän inhimillisemmät olot! Sai jopa hetkittäin nauttia juoksusta. Matkaa kertyi mun GPS:n mukaan 10,6km ja aikaa meni reilu tunti. Pidimme rauhallista vauhtia yllä ja juttelimme oikeastaan koko matkan, tarkoitus ei todellakaan ollut juosta mitään ennätyksiä veren maku suussa..
 photo jenna2 18_zps6k9qgcnn.jpg
 photo lenkki2_zpsiawte84j.jpg
 photo WP_20151205_007_zpsgaa5y5k0.jpg
Oli kivaa vaihtelua juosta välillä porukassa ja noinkin lyhyen juoksun aikana tuli kiva yhteishenki! Yhteensä seitsemän juoksijaa juoksi lopulta sen koko matkan, osa vähän vähemmän. Ihan hyvin mun mielestä. Muutenkin olen tosi kiitollinen niille, jotka säästä huolimatta rohkenivat tulla paikalle. Kiitos kuitenkin myös teille, jotka ette syystä tai toisesta päässyt juoksemaan, mutta annoitte silti lahjoituksen. Mahtavasti tehty. Kuka tahansa voi muuten vielä joulukuun aikana käydä juoksemassa oman joulujuoksunsa, täällä lisätietoja.
Suomessa ei muuten taida olla kovinkaan yleisiä tällaiset hyväntekeväisyysjuoksut? Tai itse en ole ainakaan moneen törmännyt. Esimerkiksi Englannissa suurin osa juoksijoista luo itselleen tavallissakin tapahtumissa "hyväntekeväisyystilin", jonne keräävät lahjoituksia ja lopulta lahjoittavat summan valitulle kohteelle. Niin kuka tahansa voi tehdä hyvää, ilman että juoksee! Onko Suomessa vastaavaa?

Tulee vieläkin hyvä fiilis, kun katsoo näitä kuvia! Oli muuten kiva vihdoin nähdä Kristakin ihan livenä, oon jo kauan lukenut hänen blogia ja ihaillut kovaa menoa.. Tänään nähtiin heti uusiksi, sillä käytiin yhdessä testeissä Paavo Nurmi -keskuksella. Siitä kuitenkin lisää joku toinen kerta, nyt on pakko alkaa nukkua, aika tapahtumarikas päivä takana.. ;) Öitä!

4 kommenttia:

 1. Kivasti kirjoitettu :) Voitais tietty miettiä keväälle uutta juoksua ja kohdetta :) On ollut kiva nähdä teitä kyllä ja päästä kokeilemaan uutta :)

  VastaaPoista
 2. Kiva että ees pieni porukka tuli paikalle huonosta säästä huolimatta :) Oispa ollut hauskaa ottaa ite myös osaa, mutta olinkin vielä Helsingissä. Enpä kyllä sieläkään ehtinyt osallistumaan joulujuoksuun. Ois joskus niin kiva nähdä muita bloggaajia livenä juoksun merkeissä :) ehkä ens vuonna sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ois ollut tylsä juosta kolmestaan ;) Ehkä ensi vuonna säkin pääset mukaan!

   Poista