lauantai 5. joulukuuta 2015

astetta ravintorikkaampi puuro

J: Mä kuulun niihin ihmisiin, joiden aamu ei ala ilman puuroa. Ei sitten millään! Arkisin teen yleensä mikropuuroa, mutta viikonloppuisin tulee keitettyä puuroa kattilassa. Ainoa oikea puuro on kaurapuuro, jota meidän taloudessa kuluukin ihan törkeästi. Ollaan molemmat Teemun kanssa puuron ystäviä ja pahin painajainen olisi se, että puurohiutaleet loppuisivat aamulla ;) Mä tykkään yleensä "maustaa" puuroa kaikella mahdollisella: chiansiemenillä, marjoilla, mehukeitoilla.. Uusin suosikkini on mustat mulperinmarjat. Söin varmaan vuoden putkeen joka aamu goji-marjoja, mutta viimeksi niiden loppuessa päätin kokeilla jotain uutta. Mulperinmarjat ovat ravintorikkaita. Ne sisältävät paljon kuitua, proteiinia, rautaa, kalsiumia, C-vitamiinia ja K-vitamiinia. Ne ovat tavallisia mulperinmarjoja kirpeämpiä ja jotenkin kovempia. Hyviä kuitenkin, kannattaa testata!

 photo _MG_4082_zpsx2tngfcw.jpg
 photo _MG_4084_zps7jhqayn7.jpg
 photo _MG_4091_zpseljqbe4c.jpg

Ostin Hyvinvoinnin Tavaratalon Cyper Mondaysta mulperinmarjojen lisäksi kilon pussin chiansiemeniä reilulla kympillä. Saa hetken laittaa niitä puuroon ennen kuin pussi alkaa tyhjentyä. Pitäisi varmaan alkaa opetella syömään noita muuallakin kuin puurossa. Olen jo pitkään harkinnut chia-vanukkaan testaamista, mutta vieläkään en ole saanut aikaiseksi.. Olisiko teillä jotain hyviä reseptejä? Saa linkkailla..

Tämän puuroannoksen avulla jaksaa toivottavasti juosta. Tänään on kahdelta Turussa Joulujuoksu, kaikki mukaan! Sää ei ehkä ole se parhain, mutta ei anneta sen häiritä. Hauskaa tulee varmasti olemaan joka tapauksessa. Nähdään siellä! Ja jos bongaatte jokirannasta punapipoisia juoksijoita, saa tulla kannustamaan ;)

Postaus sisältää mainoslinkin, yhteistyössä Hyvinvoinnin tavaratalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti