keskiviikko 18. marraskuuta 2015

mitkä fiilikset jäi bootyhaasteesta?

R: Muistatteko kun jokin aika sitten kirjoiteltiin, että päästiin mukaan Tikiksen viiden viikon Booty-haasteeseen? Haaste on nyt ohi ja ajattelin kirjoitella vähän mietteitä ja kokemuksia haasteesta. Viiden viikon aikana julkaistiin yhteensä kymmenen erilaista pakara/jalkapainotteista treeniä ja jokaisessa treenissä oli uusi ohjaaja. Me mietittiin heti haasteen alussa, ettei muiden treenien ohella ehditä varmaan tekemään kahta jalka/pepputreeniä salilla. Pohdittiin, että saakohan treenistä tarpeeksi irti jos ehtii tekemään treenejä vaan kerran viikossa. Mutta lopulta tehtiinkin melkeen kaikki treenit! Olin alunperin luullut, että kaikki 10 treeniä on salilla tehtäviä, mutta yllätyin positiivisesti kun mukana oli myös kaksi ulkotreeniä. Lisäksi haasteen alussa mietitytti se, riittääkö tällaisella perustreenaajalla motivaatiota keskittyä monta kertaa viikossa pakaroihin.

Yksittäisistä treeneistä pidinkin ehkä eniten ulkotreeneistä - monet liikkeet oli aiemmista loikkatreeneistä tuttuja, mutta myös uusia liikkeitä tuli ja joitain tuttuja liikkeitä tehtiin hieman eri tyylillä. Mä onnistuin saamaan ensimmäisen ulkotreenin jälkeen reidet ja pakarat niin kipeäksi, etten oikeen edes ymmärrä miten se on mahdollista. Ulkotreeniin oli kiva yhdistää pieni lenkki, oikeastaanhan tuollaiset loikkatreenit sopii tosi hyvin juoksun harrastajalle.

 photo riikkajulk2_zpsvp6ew44b.jpg
 photo riikkajulk1_zps4baffbn7.jpg

Mielestäni tuon treenihaasteen avulla korostui se, että jos tavoitteena on esimerkiksi pyöreät pakarat, on muistettava treenata monipuolisesti.  Pitää muistaa, että salitreenien lisäksi tekee myös aerobista treeniä, loikkia, hyppyjä ja spurtteja, jossa syke nousee ja lihakset menee maitohapoille. En oikeastaan ennen haastetta edes ajatellut miten monella eri tavalla pakaroitakin voi treenata. Itse sorrun salille helposti siihen, että tulee tehtyä niitä 3-4x10 sarjoja alakropalle, tässä haasteen avulla tuli tehtyä enemmän myös liikkeitä pareittain. Otettiin myös tavaksi joka jalkatreenin jälkeen joku "loppuhapotus", esimerkiksi kuminauhakävelyä, hyppyjä korokkeelle tai selkä seinää vasten "istumista". Voin kertoa, että ne tuntuu kivasti sen jälkeen kun perustreeni painoilla on jo tehty. Tämän haasteen aikana tuli kyllä tehtyä normaalia monipuolisempia (ja jopa rankempia) jalkatreenejä salilla.

 photo riikkajulk3_zpse33fnktq.jpg
Huom. kuvat otettu ennen haasteen alku.. Huomaisikohan nyt eron? Ei välttämättä vielä, mutta jos samalla tyylillä jatkan niin varmasti..

Mitä tästä haasteesta sitten opin? No ainakin uusia tapoja treenata pakaroita ja takapuolta. Monet liikkeet olivat sellaisia, että ne ottivat myös esimerkiksi takareisiin, joten ei tämä haaste mitään pelkkää pakaroiden hiomista ollut. Lisäksi aloin haasteen aikana kiinnittämään entistä enemmän monipuoliseen treeniin, ei kannattaisi aina hinkata niitä vanhoja tuttuja liikkeitä, lihas oppii nopeasti. Uudet ärsykkeet laittavat lihaksen töihin ihan uudella tavalla. Olen myös joskus ajatellut, että tuollaiset nettivalmennukset eivät ole mua varten, mutta oli yllättävän kiva tehdä treeni ihan vaan sen perusteella, mitä joku muu siellä videolla neuvoi. Toki tehtiin joitain treenejä vähän eri variaatioilla ja lisättiin joitain omia liikkeitä, mutta kuitenkin niin että pohjalla oli aina jonkun ohjaajan treeni. Jos tällainen samantyylinen treenihaaste tulisi esimerkiksi yläkropalle, olisin ehdottomasti mukana. Joskus tuntuu, että mielikuvitus loppuu kesken esimerkiksi käsitreenien suhteen ;) Ja niin, joku tehotreeni vatsalihaksille voisi olla myös ihan paikallaan varsinkin nyt kun Australian matka ja bikinisäät lähestyy.. 

Mitä mieltä olette, onko kymmenen pakaroille omistettua treeniä viidessä viikossa pelkkää fitnessmuijien hömpötystä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti