sunnuntai 8. marraskuuta 2015

kaksi yhden hinnalla testaa: sulkapallo

R: Kaksi yhden hinnalla testaa -postaussarja saa nyt jatkoa, sillä käytiin eilen kokeilemassa lajia, johon mä olen viimeksi ollut kosketuksissa lukiossa (eli ainakin 8 vuotta sitten) ja Jennakin joskus opiskelujen alkuaikoina.. Ja laji on niinkin simppeli kun sulkapallo! Kaikki tietävät sulkapallon, kaikki ovat (hyvin todennäköisesti) joskus pelanneet sulkapalloa, mutta koska viimeksi te olette sitä pelanneet? Siitä saattaa monella olla jo vuosi jos toinenkin. Mä olen aina tykännyt pelata sulkapalloa, mutta ei se ole sellainen laji, jota tulisi mitenkään säännöllisesti pelattua. En oikeastaan ole edes tiennyt, missä sitä voisi pelata jos ei kuulu mihinkään seuraan tai joukkueeseen.

Missä:
Nyt tosiaan päätettiin mennä pitkästä aikaa kokeilemaan sulkapalloa - ensin piti tutkia missä sitä pääsee täällä Turussa pelaamaan. Meillä kummallakaan ei ole mitään välineitä, joten piti löytää sellainen paikka, josta saa lainattua mailat. Ei tarvinnut kauan googletella, kun päädyin Manhattan Sport Centerin sivuille. Siellä pääsee pelaamaan sulkapallon lisäksi tennistä, squashia ja salibandyä. Manhattan Sport Center oli paikkana avara, siisti ja kaikin puolin ihan toimiva. Verkkojakaan ei tarvinnut itse laittaa, kuten ilmeisesti jossain muualla. Plussaa myös sijainnista, sillä tuonne on ihan kävelymatka tästä läntisestä keskustasta. Uskoisin, että monista kaupungeista löytyy vastaavanlaisia maksullisia sulkapallokenttiä.

 photo Marraskuu treenailuja kaumlnnykaumlstauml1-001_zpsae7jyfyq.jpg

Miten:
Vuoroja on helppo varata netistä ja niitä on ihan hyvin saatavilla. Itse varasin meille vuoron perjantaina ja sain siihen lauantai-iltapäivälle vuoron siihen aikaan kun halusinkin. Helppoa kun mikä! Pelivuoro maksaa 10e/tunti ja mailat voi vuokrata 3e/kpl. Sulka (vai pallo?) piti ostaa itselle, mutta se maksoi vaan muutaman euron. Eli jos ei omista mailaa, tulee tunnin pelivuoron hinnaksi 8 euroa (plus se pallo ensimmäisellä kerralla). Mietittiinkin, että jos tulee useammin käytyä, niin voisi ennemmin ostaa itselle jonkun edullisen mailan, ettei aina tarvitsisi maksaa sitä kolmea euroa.

Kenelle
Kaikille! Sopii varsinkin niille, jotka pitävät nopeatempoisista lajeista. Tai niille, jotka eivät jaksa käydä jumpissa tai nostella painoja salilla, mutta haluavat löytää harrastukseksi jonkun siistin sisälajin.  Pelikaveriksi kannattaa valita suunnilleen samantasoinen, niin molemmat saavat haastetta ja vastusta. Tuolla oli paljon pariskuntia pelaamassa, mutta myös kaveruksia. Pelaamaan voi mennä kaverin kanssa tai neljästään, nelinpelikin voisi olla hauskaa! Ehkä mä ja Janne voidaan joku kerta haastaa vaikka Jenna ja Teemu ;)

 photo Marraskuu treenailuja kaumlnnykaumlstauml_zpswrc17w6d.jpg

Plussat ja miinukset
+Melko edullinen harrastus, varsinkin jos omistaa mailan. Nelinpelinä tunnin hinnaksi tulee tuolla vaan 2,5 euroa per naama ja kahdestaankin vaan 5 euroa. Edullisempaa kun monet jumpat!
+Sulkapallo on hauskaa! Ei yhtä hauskaa kun koripallo, mutta kivaa yhteistä ajanvietettä vaikka kaverin kanssa. Pelatessa aika menee ihan super nopeasti
+Pallon perässä hyppiessä ja juostessa tulee kyllä kivasti hiki, varsinkin jos pelaa ihan tosissaan kuten me.
+Kentillä oli kaikentasoisia pelaajia, naisia ja miehiä. Vähän jännitti aloittelijana mennä tuonne, mutta siellä oli kaikentasoista porukkaa ja ketään ei tuntunut kiinnostavan muiden pelit!

-Sulkapallo ei ehkä ole sellanen laji, jossa syke nousisi kovin ylös.
-Aloittelijoilla oli vaikeuksia muistaa sääntöjä ;) Onneksi muistettiin suunnilleen kaikki säännöt, kai. Eikä se niin tarkkaa edes ole!
-Ensimmäisillä kerroilla "mailakäsi" voi helposti tulla vähän kipeäksi. Mulla onneksi tuli vähemmän kun pelkäsin!

Aionko mennä uudelleen? Todellakin! Vielä kun saisi vuorokauteen lisää tunteja, että ehtisi harrastamaan kaikkea haluamaansa..

4 kommenttia:

 1. Me käytiin miehen kanssa ennen pari kertaa kuussa pelaamassa just tuolla manhattanilla ja oli kivaa! :) Just mietittiin että pitäs joskus käydä taas verestämässä muistoja sielä :)

  VastaaPoista
 2. Sulkapallo on kyl hauskaa. :) Me pidetään sitä yleensä sellasena mökkipelinä, vaikka voisihan sitä tosiaan käydä lätkimässä ihan salivuorollakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mekin ollaan joskus yritetty mökillä, mutta ongelmana se, että usein meren rannalla tuulee silleen ettei pelistä tahdo tulla mitään.

   Poista