sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Jouluinen menovinkki Turkuun

J: Turkua mainostetaan usein joulukaupunkina ja en voi olla allekirjoittamatta väitettä. Täällähän on kuitekin upeat jouluvalot, joulurauhan julistus ja ihan mahtava jouluinen Tuomiokirkko ja sen joulukuusi. Ehkä parasta jouluisessa Turussa on siinä Tuomiokirkon vieressä Vanha Suurtori ja sen ympäristö. Käytiin Riikan kanssa ihastelemassa markkinoilla ja olo oli kuin toisessa maailmassa.. Tai ainakin jossain ulkomailla!
 photo _MG_4000_zpsq4zm7p4n.jpg
 photo _MG_4010-001_zpsohrxmazz.jpg
 photo su4 1_zpsxbfr4zkw.jpg
 photo su3 1_zpsdwk92etp.jpg
 photo su2 2_zpsecujllzt.jpg

Paikalla oli myös itse joulupukki, mutta meidän saapuessa paikalle hän oli huoltamassa poroja. Sääli. Lisäksi paikalla oli laaja valikoima erilaisia torimyyjiä. Kojut olivat täynnä niin ihania käsitöitä, koriste-esineitä kuin jouluisia herkkujakin. Markkinoilla oli luonnollisesti sunnuntai iltapäivällä todella paljon porukkaa, joten me kierrettiin alue aika pikaisesti läpi. Jo pikainen visiitti lisäsi mun joulufiilistä ihan älyttömästi. Kannattaakin käydä pyörimässä tuolla Vanhalla Suurtorilla, jos joulufiilis on kadoksissa. Markkinat järjestetään vielä kahtena viikonloppuna: 5-6.12 ja 12-13.12 klo 11-17. Ensi viikonloppuna taitaa aueta Kauppatorinkin joulumyyjäiset, joten kannattaa suunnata samalla reissulla sinne!

 photo su6 1_zpserhxyia1.jpg
 photo su5 1_zps7vwfzicj.jpg
 photo su7 1-001_zpswauammcc.jpg
 photo su8 1-001_zpswubtrybp.jpg
 photo su9-002_zpsbwqmrbnv.jpg

Tänään oli muuten jo ensimmäinen adventti. Jotenkin outoa, eihän vielä ole edes joulukuu! Mun joulufiilis alkaa kyllä olla mulla ainakin tosi korkealla. Koti on jouluinen, olen juhlinut jo neljät (!!) pikkujoulut, lauleskellut lasten kanssa töissä joululauluja ja muutenkin tonttuillut. Toivottavasti en ehdi kyllästyä ennen joulua, siihen on vielä kuitenkin melkein kuukausi aikaa ;) Olenko ainoa, joka on jo näin joulufiiliksissä? 

2 kommenttia:

  1. Oi ihanan näköistä! Pitäisi kyllä joskus vierailla Turussa myös talvella ja joulunaikaan! :) Täällä ollaan vähitellen myös joulufiiliksissä..tosin oon tässä naureskellut, että tuntuu siltä, kun mulla olisi ollut joulupäivä viimeiset 2kk..(sohvalla löhöilyä yöppärissä telkkaria katsellen ja suklaata syöden :D). Hei ihan tähän postaukseen liittymätön juttu, mutta olisiko teillä suositella kivaa hotellia Turusta? Ollaan kesällä tulossa sinne mahdollisesti viikonloppureissulle ja saattaa olla silloin hotellit kortilla, joten olisi hyvä varata hyvissä ajoin :) Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, Turku on ihana sekä talvella että kesällä! Mun täytyy myöntää, etten tiedä mitään kivoja hotelleja täältä :( Puolalanpuiston laidalla sijaitsevaa Park hotelia on kehuttu ainakin jossain ja löytyyhän täältä sitten kaikki perusketjut :D Sokos Hamburger börs torin laidalla on kai ainakin ihan jees ja siitä onkin tulossa juttua meidän blogiin vielä myöhemmin tänä vuonna :)

      Poista