torstai 29. lokakuuta 2015

tervetuloa marraskuu

R: Mun piti oikeen tarkistaa kalenterista, että eletäänkö nyt tosiaan jo lokakuun viimeisiä päiviä. Syyskuun lopulla lokakuu tuntui jotenkin pelottavalta, työt alkoivat ja koko kuukaudeksi oli tiedossa tosi paljon kaikkea muutakin tekemistä. Mietin miten selviän sellaisesta arjesta, että koko ajan pitää olla menossa jonnekin, kun viimeiset kuukaudet olin nauttinut rauhallisesta (jopa vähän liiankin rauhallisesta) arjesta, jota rytmitti lähinnä treenit ja satunnaiset kavereiden treffailut. Lokakuussa piti yhdistää työt, blogi, sosiaalinen elämä ja treenit. Olen sellainen ihminen, että pidän siitä, että on paljon tekemistä, mutta kaipaan säännöllisesti tarpeeksi omaa aikaa ja kotona hengailua. Lokakuun alussa jopa vähän kauhistutti ajatus siitä, että lokakuussa lähes joka viikonlopulle oli sovittuna Helsingin reissu tai paljon muuta tekemistä ja lähes jokaiselle arki-illalle oli tiedossa joko treenejä, blogimenoja tai kavereiden treffaamista.

 photo syksy1_zpstabdhgle.jpg
 photo syksy2_zps8t3nfvz7.jpg
 photo syksy3_zpsihovdxg4.jpg
 photo syksy4_zpsxpkslfad.jpg

Nyt kuukausi on lopuillaan ja aika on mennyt ihan super nopeasti! Missään vaiheessa ei ole tullut sellainen olo, etten jaksaisi lähteä vaikka treenaamaan tai että haluaisin vaan jäädä kotiin. Okei, muutamana maanantai aamuna olisin voinut antaa mitä vaan, että olisin saanut jäädä omaan sänkyyn nukkumaan. Mutta muuten on kyllä koko ajan ollut sellanen hyvä ja yllättävän energinen fiilis. Nyt marraskuun tullessa, kun viikonloput eivät vielä ole niin täynnä, aion jättää kalenteriin enemmän sellasta ei ole pakko tehdä mitään aikaa. Lokakuuhun mahtui toinen toistaan kivempia kokemuksia, mutta silti aion marraskuussa viettää enemmän aikaa kotona. Kuulostaa ehkä nössöltä, mutta kaipaan sitä. Ja oikeasti tämä koti kaipaa sitä myös - en muista millon viimeksi olisin siivonnut kunnolla. Odotan oikeen sitä, että on kunnolla aikaa siivota kämppä lattiasta kattoon ;)

 photo syksy5_zpsnm95oh7z.jpg
 photo syksy7_zps045qlsqv.jpg
 photo syksy6_zpsfkf3bggc.jpg
 photo syksy9_zpsk41ujerx.jpg
 photo syksy10_zps2qbx5srw.jpg
Kuvat on otettu lokakuun alussa, sillon kun syksy oli kauneimmillaan

Miellän marraskuun aina sellaiseksi tylsäksi välikuukaudeksi. Ei oikeen enää ole syksy, mutta harvemmin on niin paljon luntakaan että tuntuisi talvelta. Jouluakaan ei ihan kamalasti voi marraskuussa vielä fiilistellä. Marraskuussa onkin hyvä viettää aikaa kotona, kun ulkona on usein huono sää ja pimeää. Olenkin miettinyt, että marraskuussa aion ainakin..

..nauttia rauhallisista koti-illoista

..leipoa talven ensimmäiset joulutortut ja ostaa glögiä

..kaivaa esiin kaikki kynttilät ja marraskuun loppu puolella ehkä jo jouluvalotkin

..alkaa vähän (salaa) fiilistellä joulua

..mennä leffaan tai katsoa edes jonkun leffan kotona. En muista millon viimeksi olisin katsonut elokuvan alusta loppuun

..viettää enemmän aikaa Jannen kanssa kahdestaan.. Lokakuussa meidän keskustelut on pitkälti liittyneet siihen, kumpi käy kaupassa tai tekee ruoan.

..käydä kävelyllä tai lenkeillä iltahämärässä

..ostaa jonkun hienon joulukalenterin itselleni. Koskaan ei ole liian vanha ostamaan joulukalenteria!

..avata pikkujoulukauden, marraskuulle on tiedossa jo kahdet pikkujoulut (se siitä kotona olosta..).

Mitäs teidän marraskuuhun kuuluu? Eikös olekin ihan ok korkata glögi- ja joulutorttukausi marraskuussa?

6 kommenttia:

 1. Minä olen vielä malttanut glögin kanssa, mutta kyllä on ok korkata glögikausi marraskuussa :)
  Mullakin marraskuuhun kuuluu pikkujoulut ja muutakin iltamenoa. Vastapainoksi kotoilua ja treenejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Mulla ainakin jo yhdenkin (pikkujoulu)juhlaillan jälkeen tulee aina sellanen olo, että äkkiä taas treenaamaan ja terveiden elämäntapojen pariin takaisin!

   Poista
 2. Katselin glögipulloa eilen ollessani kaupassa mutta en sitten kuitenkaan ostanut vielä.

  Marraskuu on kalenterin osalta täydempiä kuin mikään muu kuukausi niin työn kuin vapaa-ajankin osalta. Viikko Thaimaassa tosin vähän rauhottaa menoa ja odotankin matkaa todella paljon ihan lepäämisen kannalta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Thaimaa kuulostaa täydelliseltä! Mullakin on pikku hiljaa marraskuun osaltakin täyttynyt jo kalenteri (vähän liikaakin ehkä), mutta toivottavasti aika menisi nopeasti ja pian olisi joulu ja loma :)

   Poista
 3. Ihania tunnelmia!:) Marraskuu on usein ollut varsin ankea kuukausi, ja viime vuonna päätin etten ole marraskuussa suomessa. ;) Nooh, toisenlaiset mietteet on tänä vuonna, kun tähän marraskuuhun saatiinkin erityistä speciaalia ja päästään muuttamaan ihka omaan kotiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oma koti kuulostaa täydelliseltä, on tosiaan hyvä syy olla Suomessa :)

   Poista