torstai 1. lokakuuta 2015

syksyisen kaunis Repovesi

R: Nyt vihdoin vähän enemmän kuvia ja fiiliksiä viime viikonlopun Repoveden reissulta! Saatiin ajatus Repoveden retkestä jo kesällä, Tuisku asuu Kouvolassa ja tuli puheeksi, että Repovesi voisi olla hieno. Saatiin yllättävän helpolla sovittua kaikille sopiva ajankohta, joten tällä kertaa ei jäänyt pelkästään suunnittelun tasolle tuo reissu ;) Olen huomannut, että usein tulee kaverien kanssa suunniteltua vaikka mitä, mutta iso osa niistä suunnitelmista jää ihan vaan suunnitelmien tasolle. Todettiin, että tuo syyskuun loppu oli ajankohtana ihan täydellinen, oli yllättävän lämmin ja aurinkoisen kaunis sää, mutta kuitenkin jo syksyisen värikästä!

 photo repovesi6_zpsuenjzqqo.jpg
 photo repovesi5_zpso8w8cpjb.jpg
 photo repovesi7_zpslgja3t9w.jpg
 photo repovesi8_zpsvf1bmici.jpg

Puhuttiin alunperin, että kierrettäisiin 26km lenkki, Kaakkurin kierros, mutta tultiin siihen tulokseen, että se voisi olla vähän liian pitkä yhdelle päivälle. Päätettiin kuitenkin lähteä sille pidemmälle reitille, mutta oikaista jossain vaiheessa vähän. Tuolla oli hyvin merkittynä eripituisia lenkkejä, esimerkiksi 5 kilometrin lenkki taisi olla sellanen helppokulkuinen, joka kiertää kauniiden paikkojen ohi, mutta joka on sopivan helppo vaikka lasten kanssa kierrettäväksi. Reitin alkuun osuikin heti yksi koko päivän kohokodista, Lapinsalmen riippusilta. Me tosin osuttiin Riippusillalle vähän huonoon aikaan, sillä just ennen meitä oli paikalle saapunut iso vaihtariryhmä ja tietenkin jokainen ryhmästä halusi ottaa sillalla kuvia ja selfieitä, joten hetki jouduttiin jonottamaan sillalle pääsyä.. 

 photo repovesi9_zpsz6abmhta.jpg
 photo repovesi10_zpsgdui2io2.jpg
 photo repovesi12_zpsldcqqa4s.jpg
 photo repovesi18_zpsjdhvozde.jpg
 photo _MG_2333_zpssfdhtn4v.jpg
 photo repovesi11_zpsmyowgjeh.jpg
 photo repovesi13_zps116jkkdx.jpg
 photo repovesi14_zpsmylmifzn.jpg

Riippusillan jälkeen matka jatkui kunnolla metsään! Ehdittiin jo ensimäisten kilometrien aikana nähdä erilaisia maisemia, synkempää metsää, kauniita tyyniä järviä ja värikkäitä puita.. Mun mielestä noi pienet järvet metsän keskellä oli jotenkin niin upeita, kun ei tuullut yhtään ja aurinko paistoi kivasti. Heti ensimmäisten kilometrien aikana kävi selväksi, ettei tosiaan ollut mikään turha reissu!

 photo repovesi20_zpsstqkbxhb.jpg
 photo repovesi15_zpsblpkb63y.jpg
 photo repovesi16_zpsieijawnx.jpg
 photo repovesi17_zps2cervac1.jpg
 photo repovesi19_zpsrtgoah2g.jpg
 photo repovesi32_zps6aphbcsd.jpg

Yksi reitin parhaista näköaloista oli ehdottomasti Mustalammenvuoren näkötornista! Tässä vaiheessa meillä taisi kyllä olla lounastauko jo niin lähellä ja vähän nälkää, että maisemia olisi ehkä osannut arvostaa paremmin vasta lounaan jälkeen, heh :) Mutta oikeasti toi oli kyllä mieletön!  Vähän sinne oli nousua, mutta ei kuitenkaan mitään kovinkaan vaikeaa kulkua, hyvin peruskuntoinen ihminen sinne kipuaa. Näkötorniin kannattaa kiivetä, vaikka se vähän epäilyttävältä ehkä näyttääkin.

 photo repovesi21_zps24kv0eam.jpg
 photo repovesi22_zpsysfttvzp.jpg
 photo repovesi23_zpskzzbmbco.jpg
 photo repovesi25_zpsrkga1jqd.jpg
 photo repovesi24_zpse1rukrny.jpg
 photo repovesi26_zpsalphpeac.jpg

Lounastauko pidettään Olhavanvuoren juurella, samalla ihmeteltiin paikalle tulleita kiipeilijöitä varusteineen. Olhavanvuoren kallio on ilmeisesti kiipeilijöiden suosiossa! Lounaan jälkeen lähdettiin sitten mekin kiipeämään ylös Olhavanvuorelle, me tosin valittiin vähän helpompi reitti kun se pystysuora kallio, jota pitkin kiipeilijät kiipesivät ;) Tuonne Olhavanvuoren huipulle oli ehkä jyrkin nousu koko reissun aikana, siinä taisi syke nousta vähän kaikilla, vaikka hyväkuntoisia ollaankin! Ei kuitenkaan todellakaan mikään vaikea reitti, vaan ihan kaikille sopiva. Me taidettiin mennä ylös melko kovaa vauhtia ;) Onneksi maisemat oli sen kiipeämisen arvoiset, tosi upeat!

 photo repovesi31_zpss81zxrp9.jpg
 photo repovesi30_zpshrxwit95.jpg
 photo repovesi28_zpsrkxe8xzz.jpg
 photo repovesi29_zpsvdd2f0gc.jpg

Mä en oikeastaan edes muista kaikkien paikkojen nimiä, sillä pakko myöntää että taisin enimmäkseen kulkea kamera kädessä jonon perässä, kun muut tytöistä lukivat karttaa ja opasteita. Pitäisi oikeasti opetella lukemaan karttaa, kaverit jo melkeen saivat mut (ja Jennan) innostettua suunnistamaan. Olisiko siinä hyvä Kaksi yhden hinnalla -testaa postaussarjan kohde? Heh.. Veikkaan kyllä että me ihan vaan eksyttäisiin sinne metsään. Mutta lähdettiin tosiaan tuolta Olhavanvuorelta jatkamaan matkaa sitä 26km pituista Kaakkurinkierrosta pitkin, mutta jossain vaiheessa oikastiin vähän reitiltä (meille tuli kilometrejä ihan vähän alle 20). Vielä iltapäivällä ennen viimeisten kilometiren loppurutistusta pidettiin toinen lyhyempi ruokatauko, syötiin vähän hedelmiä ja keksejä, jotta jaksoi loppumatkan! Toinen ruokatauko oli ehdottomasti kauniimmassa ja rauhallisemmassa paikassa kun ensimmäinen, jossa oli mun makuun liikaa ihmisiä ja hälinää (tai siis en odottanut näkeväni tuolla niin paljon ihmisiä..). Meidän reitti huipentui hauskaan köysilossiin, jossa ihan omin voimin piti kelata lossi rannalta toiselle. Me ihan innoissamme reippaina tyttöinä hoidettiin toi vetäminen ja samaan aikaan pikkulossiin sattuneet saivat nauttia matkasta ja maisemista!

Kokonaisuudessaan päivä oli kyllä ihan huikea, käveltyä tuli tosiaan noin 20 kilometriä ja aikaa meni muistaakseni reilu seitsemän tuntia. Jos haluaa päivässä kävellä enemmän, kannattaa lähteä jo aiemmin liikenteeseen, me taidettiin olla tuolla vasta joskus 10.30 jälkeen.. Oltiin onneksi varattu hyvin aikaa, niin ehdittiin ihastelemaan maisemia rauhassa ja kuvailemaan! Suosittelen muillekin ihan rentoa aikataulua, jos tuonne suuntaatte! Mä jo haaveilen seuraavasta reissusta.. :) Taas tuli todistettua, että kotimaan matkailu todellakin kannattaa, Suomessa on niin upeita paikkoja, jotka liian usein vaan unohtuu.

12 kommenttia:

 1. Mahtava keli on teille kyllä osunut ;)! Ollaan suunniteltu viikonlopulle päiväretkeä Liesjärven kansallispuistoon ja oon ihan innoissani! Syksyn värit, luonto ja mulle uusi kansallispuisto jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei olisi parempaa voinut toivoa! Syksyllä luonnossa liikkuminen on kyllä ihan parasta (mitä nyt hirvikärpäset saattaa joskus kiusata ;))!

   Poista
 2. Ihania tunnelmia, pakko vinkata myös oma postaukseni jossa on keväisiä tunnelmia Repovedeltä, jos tahdot käydä lukaisemassa. :)
  http://juoksuaskeleet.blogspot.fi/2015/05/luonnossa-sielu-lepaa-lahimetsaa-ja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin käydä kurkkaamassa heti toi sun postaus!

   Poista
 3. Hienoja kuvia, nyt on itselläkin suunnitteilla reissu tuonne! Vähän kyllä hirvittää, että jos siellä on puoli Suomea samaan aikaan, mutta teille sattui kyllä niin hyvä syyssää, että sinällään ei voi ihmetellä. Me mennään vasta lokakuun lopulla, jos saisi sillon olla vähän vähemmässä porukassa. Siitä kyllä tulee kiinnostavaa, kun meillä tulee olemaan kaks 25-kiloista koiraseuralaista, että mahtaakohan he suostua kävelemään itse tuon sillan vai meneekö voimailuksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siellä paljon ihmisiä oikestaan näkynyt, ainostaan siinä yhdellä taukopaikalla jossa sattumalta oli joku iso partioryhmä.. Useimmiten sai ihan omassa rauhassa kulkea :) (Hahha, eli pelkästään meidän porukan oma kälätys kaikui metsässä!). Toivottavasti koirat suostuu itse kävelemään :D

   Poista
 4. Hei ihanaa että viihdyitte Repovedellä! Itse asun Kouvolassa ja jotenkin hassu kuulla että tänne tullaan kauempaakin liikkumaan hah :-D Ollaan kanssa suunniteltu syyslomalle joko lappiin lähtemistä, tai varasuunnitelmana repovedelle menoa... suomen luonto on vaan niin kaunis näin syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Meilläkin oli kuitenkin hyvä syy tulla just Repovedelle, kaveri asuu Kouvolassa ja sitä kautta sinne eksyttiin :) Ois ihana päästä joskus syksyllä lappiin patikoimaan!

   Poista
 5. Ihanan näköistä! Me ollaan suunniteltu myös jossain vaiheessa Repovedellä käymistä. Kesälomalla tehtiin kahden päivän vaellus Kolilla ja on se vaan niin ihanaa samoilla metsässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä :) Mä olen käynyt vaan pikaisesti Kolilla, sinne haluan vaeltamaan vielä joku kerta :) Repovesi on sopivan lähellä etelä-Suomessa asuvalle ja huikeita maisemia!

   Poista
 6. Siistiä ootte käynyt repovedellä! Just hieno paikka! Itekkin suunniteltiin poikaystävän kanssa pikku reippailuretkeä tonne. Toivottavasti nää kivat syyskelit kestäisi vielä hetken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kyllä hieno paikka :) Mun puolesta nämä syyskelit saisivat kestää vaikka maaliskuulle :D

   Poista