tiistai 20. lokakuuta 2015

"mikä on paitsio?" - bloggaajat futismatsissa

J: Viime viikon torstaina päästiin viettämään vähän erilaista iltaa, sillä turkulainen jalkapallojoukkue FC Inter oli kutsunut paikallisia bloggareita vieraaksi peliin. Otimme kutsun innokkaana vastaan, silllä kumpikaan meistä ei ole aikaisemmin käynyt futispelissä. Mä olen tosin saanut ihan kotisohvalla jalkapallosta tarpeeksi, sillä Teemu on kova Liverpoolin fani ja meillä tuijotellaan Valioliigaa lähes joka viikonloppu. Suomalaisesta jalkapallosta en tiennyt kuitenkaan yhtään mitään, joten kokemus oli ihan hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Ehkä jopa yleissivistävä!

 photo inter3_zpshgfh8dxq.jpg
 photo inter2_zpspviqoxws.jpg
 photo _MG_2858_zpswutllana.jpg

Pelin aikana päästiin eroon muutamasta jalkapalloon liittyvästä ennakkoluulosta..

Jalkapallo on tylsää. Kaikkea muuta! Vaikka maaleja ei tule samaan tahtiin kuin vaikka koreja koripallossa, jotain tapahtuu koko ajan. Pallo liikkuu yllättävän nopeasti ja esimerkiksi vastahyökkäyksiin lähdettiin aika vauhdilla.

Jalkapallomatseissa käy vaan miehiä. Kyllä siellä oli ihan kaikenlaista porukkaa.. Miehiä, naisia, lapsia.. Tosin pakko myöntää, että miehiä taisi enemmistö olla.

Peliä katsoessa tulee kylmä ja katsomossa kastuu kun sataa. Väärin! Tosin me saimme katsoa peliä lämmitetyssä aitoissa, joten ei todellakaan päässyt tulemaan kylmä. Lisäksi Veritasstadion on katettu, joten sateellakin on katto pään päällä. Pelaajat vaan kastuu..

Kaksikymmentä miestä juoksee vaan pienen pallon perässä. Sitä ne kyllä teki! Välillä joku tosin sai sen pallon kiinnikin. Lisäksi osa on koko ajan puolustamassa, joten ei sen pallon perässä juokse kerrallaan kuin muutama äijä.. Jalkapallossa jokaisella kentällä olijalla on selkeästi oma roolinsa, kuten muissakin joukkuelajeissa. Jotenkin vaan se ennakkoluulo on tuo, että kaikki vaan juoksevat pallon perässä.

Maaleja tulee ihan liian harvoin. Tämäkin on vähän tuurista kiinni. Torstaina tuli yksi maali, joten parempi sekin kuin ei mitään.

Fanit juovat kaljaa ja huutelevat törkyyksiä kentälle. Tätä tapahtuu ehkä enemmän siellä Englannissa, jossa fanit kokoontuvat pubeihin ennen matsia. Veritaksellakin tosin on alkoholia tarjolla, mutta katsomoon sitä ei saa viedä. Jotkut fanit siellä vähän tietty huutelivat (törkeyksiäkin), mutta se taitaa kuulua pelin henkeen ;) Enimmäkseen ihmiset kannustivat reilusti!

Jalkapalloilijat viettävät puolet pelit kentän pinnalla itkemässä. Tässäkin taisin vähän liiotella. Toki osumia tulee ja monesti pelaajat jäävät hetkeksi sinne nurmelle keräilemään itseään (tai sääliä), mutta ei sitä niin paljon tapahdu.
 photo inter6_zpsyzitnvvm.jpg
 photo inter4_zpszdeyim0u.jpg
 photo inter5_zpscvim4hqk.jpg
 photo _MG_2874_zpsthpgrxqr.jpg
 photo _MG_2879_zpsceytzsoa.jpg

Ennen peliä pääsimme tosian VIP-tiloihin ruokailemaan bloggaajaporukalla. Tarjolla oli hyvää buffetruokaa, mm. muutamaa erilaista salaattia ja muutama erilainen pääruokavaihtoehto. Ihan jees, kyllä maistui! Lisäksi arjen luksusta oli ruoan kanssa juotu viini. Jos olisin futisfani, ostaisin varmaan tuollaisen vip-kausikortin ihan vaan siihen kuuluvan ruoan takia ;) Ja tuollainen vip-lippu vaikka yksittäiseen peliin voisi olla hyvä lahjaidea futisfanille, täältä voi käydä kurkkimassa lisää tietoja lippujen hinnoista.

Iso kiitos vielä Interille ja tietenkin myös Marille, joka hoiti järjestelyt. Oli kyllä hauska ilta, taas olen jossain asiassa vähän viisaampi! Ja kiitos tietenkin hyvälle seuralle, eli Marialle, Victorialle ja Susannalle!

Postaus toteutettu yhteistyössä FC Interin kanssa

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä tosiaankin hauskaa, kun oli oikeassa seurassa katsomassa :D Kiitos teille myös seurasta!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että viihdyitte futismatsissa! Kyllä Suomessakin pääsee katsomaan hyviä otteluita ja tunnelmakin on ainakin HIFK:n matseissa loistava :) Kannattajia löytyy täältäkin vaikkei fanikulttuuri ihan samanlainen olekaan kuin esim. Englannissa. Itsekin oon vasta tänä vuonna ekaa kertaa ollut katsomassa Veikkausliigapelejä (vaikka futista yli 15 vuotta harrastinkin) kun poikaystävä siellä pelaa, ja tykkään kyllä käydä niissä! Ois kiva jos Veikkausliigankin arvostus nousisi vähän ja ihmiset tajuisi, että suht kovatasoisia matseja ja pienen mittakaavan fanikulttuuria löytyy yllättävän läheltä... Ei tarvii välttämättä lähteä aina Englantiin asti :)

    VastaaPoista